Les millors terrasses: Paisatges de sabor

Ningú t'ha de convéncer que estàs en una ciutat amb un clima privilegiat, això es sent res més arribar! Les jornades de sol t'acompanyaran al llarg de l'any i possibiliten que a València es visca intensament als seus carrers, places i altres llocs a l'aire lliure. I és que gaudir d'un temps magnífic convida a cultivar un caràcter obert i a exaltar l'alegria de gaudir. Com a conseqüència, la proliferació de terrasses, espais oberts a maridar vista i paladar, és una constant en la realitat valenciana.

Descobreix amb elles els millors paisatges de sabor.

 

Ciutat Vella 

Comencem a Ciutat Vella, el nostre impressionant centre històric. És digna de destacar la terrassa de El Ocho y Medio, cuina internacional amb bases mediterrànies, que permet gaudir del xicotet microcosmos d'una de les places més autèntiques de València, la de Lope de Vega. La Lola, arrossos i tapes, es troba en ple entramat de carrer medieval, entre atzucacs (atzucacs) i palauets, i al costat de l'icònic campanar de la Catedral: el Micalet. La Bernarda és un oasi de tranquil·litat a pocs metres de la popular Plaza de la Reina. Le Marquis, restaurant gastro de l'Hotel SH Inglés, ofereix des de la seua terrassa la contemplació a molt curta distància de la brillant portada barroca del palau del Marqués de Dos Aguas. També destaca Espai Seda, restaurant del Museu de la Seda, situat en el hort de un antic col·legi medieval.


 

Albereda, Jardí del Túria i Ciutat de les Arts i les Ciències

El Passeig de l'Albereda es gaudeix molt més assegut i degustant bons productes de la terra. Tant en Bocado Bar com en Jauja encertaràs. En els voltants es troben l'Hotel Westin i el seu delicat Jardí Bar, i Átic Palau Alameda, amb estupendes vistes del Jardí del Túria i fort predicament pel tardeo, a més de La Terracita del Palace, la proposta de menjar més desenfadat de l'Hotel SH València Palace en un ambient diferent. Encara que si un local és mereixedor de ostentar el títol de millor panoràmica de la principal zona verda de València i de la famosa Ciutat dels Arts i els Ciències, aqueix és Contrapunto, el local gastronòmic del Palau operístic dels Arts.


 

Russafa, Eixample i Corts Valencianes 

El barri de Russafa ofereix algunes de les propostes més interessants. Cap iguala en encant i qualitat culinària l'exemple de La Salita, una estrela Michelin en un antic palauet, i un hort urbà convertit en terrassa per a delit dels sentits en proposta alternativa: L´Hort al Nú. En una gran plaça per als vianants, entre l'església de Sant Valero i el Mercat municipal del barri de moda, es troba Doña Petrona, menjar d'arrels argentines amb productes valencians. 

I en un altre Mercat, el de Colón, el més bell exemple d'arquitectura modernista, La Mi Cub, amb la seua terrassa, ens convida a catar la seua desenfadada proposta. Per part seua, Goya Gallery permet admirar les palmeres de l'Avinguda del Regne de València a l'una que delectar-se amb la seua cuina de mercat. En els voltants del Palau de Congressos de Sir Norman Foster, la Terrassa Obento és la nova proposta de Casino Cirsa per a sopar a l'aire lliure. No gaire lluny, en el dues estreles Michelin Ricard Camarena Restaurant, la terrassa enjardinada que ofereix a l'estiu és un altre més dels molts al·licients d'un dels temples de la gastronomia local. 


 

El Mediterrani en sessió contínua

Però si per alguna cosa destaca València és per la seua àmplia i bella franja litoral. Quilòmetres de platja amb fina arena i desenes de locals amb els millors productes de la terra (peixos, mariscos, hortalisses i arrossos) contemplant el Mediterrani en sessió contínua. És el cas, en Pinedo, de La Ferrera. De Spaghetti & Blues i Brassa de Mar, en La Patacona, i de Meraki Beach & Sky Restaurant, en La Pobla de Farnals. Així mateix, les platges urbanes són riques en terrasses enfront de la mar: Casa Isabel, El Cus de la Mar, L'Alegria de l'Horta, La Pepica, Portolito i Trident. 

Espectaculars vistes comparteixen les propostes gastronòmiques amb terrassa de la Marina de València, des dels locals allotjats en l'icònic edifici Ves-los e Vents, La Marítima, La Sucursal i Malabar, als limítrofs, com a Destinació Port, La Cabina & The Roof, Panorama i Vlue arribar. 


 

L’Albufera i l’Horta 

Encara hi ha més que descobrir. A l'Horta de València, el centre neuràlgic de les collites de proximitat, se situen Bergamonte, arrocería de confiança, i La Mozaira, un projecte gastronòmic que aposta per un producte de primera en el bell enclavament d'una antiga alqueria finament rehabilitada. 

Pel que respecta a l’Albufera, un dels aiguamolls més rics i importants d'Espanya, no cal deixar passar l'oportunitat de conéixer l'oferta arrossera de El Palmar i de Nou Racó entre canals, cultius, ocells i barques manejades amb penjador.