Barri del Carme i els seus Palaus

El barri mil·lenari de la ciutat va créixer entre dues muralles, la musulmana i la cristiana

Al districte de Ciutat Vella es troba aquest emblemàtic barri, que deu el seu nom a l'església i el convent del Carme Calçat, així com a la plaça adjacent. A efectes pràctics és l'autèntic centre històric de València. Si bé en algun moment va estar delimitat per la muralla musulmana, hui són les Torres de Serrans i les Torres de Quart les restes medievals més emblemàtiques. Conforme travessa aquestes portes, el visitant accedix a un laberint de carrerons empedrats amb infinitat de secrets.

 

Vies com Roteros o Corona descendixen dels antics ravals. A les entranyes del barri esperen el bell Portal de la Valldigna, els impressionants frescos de l'Església de Sant Nicolau, la centenària Plaça de l'Arbre o la diminuta Casa dels Gats, així com comerços històrics amb segles d'història. El Carme també és territori bohemi, on abunda l'art del carrer i estan els museus més punters, entre ells l'IVAM, el Centre del Carme o la Beneficència.

 

La vida bull a totes hores als seus carrers. Al matí es pot visitar el famós Mercat de Mossén Sorell, amb una àmplia oferta de productes gurmet. Al llarg del dia es van omplint les terrasses, on és possible degustar algunes de les tapes més típiques i menjar una bona paella. Conforme cau la nit, cobra rellevància la Plaça del Tossal, al voltant de què hi ha restaurants i pubs molt concorreguts. El Carme és història viva dels valencians, però també l'estampa costumista del seu present.

Obtenir ruta

NO ET POTS PERDRE

Image placeholder
València Histórica
Image placeholder
10 visites imprescindibles