Zones i barris de València

Descobreix les zones i barris més atractius de València.

València és una gran ciutat, repleta de vida, ambient mediterrani i racons fascinants distribuïts en 19 districtes que estan subdividits en 88 barris.

Per a facilitar la teua visita ací tens una guia dels barris més destacats de la ciutat, organitzada entorn de 6 zones perquè planifiques el teu temps i no et perdes res.

mapa de Valencia

Consulta el pla amb les zones i els barris més interessants que pots visitar a València, perquè la teua experiència siga completa.


Centre històric

València té un dels centres històrics més grans d'Europa. Més de 2.000 anys d'història han deixat una profunda petjada i un ric patrimoni artístic, per la qual cosa aquesta zona és visita obligada. Tant La Llotja com el Tribunal de les Aigües, que es reuneix cada dijous a la Porta dels Apòstols de la Catedral, formen part del prestigiós llistat de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, a més de les Falles, que se celebren al mes de març.

La llista d'imprescindibles en el centre històric és llarga, amb tresors com la Catedral i el Sant Calze, el Mercat Central, els frescos de l'Església de Sant Nicolás, les Torres de Serrans, la Plaça Redona o el Palau del Marqués de Dos Aguas, entre altres. És per això que l'ideal és dedicar un dia sencer a recórrer-lo.

Plaza de la Virgen


+INFO

 Albereda, Ciutat de les Arts i Oceanogràfic

Com que és una zona àmplia, la millor manera és recórrer-la pel Jardí del Túria a peu o amb bicicleta i contemplar els 18 ponts, de diferents estils, que el coronen. Pots començar la ruta en l'Albereda amb els Jardins de Vivers i Monforte i el Museu de Belles Arts, una espectacular pinacoteca d'art clàssic. Visitats aquests punts, torna a l'antic llit del riu Túria, on grans obres avantguardistes t’esperen, com la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Pont de l'Exposició o el Palau de la Música.

Per a recórrer aquesta zona et recomanem com a mínim un dia, ja que la visita a l’Oceanogràfic i a la resta de la Ciutat de les Arts i les Ciències dura aproximadament unes 5 hores.

Ciudad de las Artes y las Ciencias de noche


+INFO

 La Marina, platges de València i el Barri del Cabanyal

Aquesta zona és ideal per a gaudir de la gastronomia valenciana amb la brisa del mar i espectaculars vistes. Comprén la Marina de València, una zona capdavantera amb amplis espais per a passejar, muntar amb bici, gaudir de la cuina local i practicar activitats nàutiques i esportives; les platges del Cabanyal i la Malva-rosa, amb el seu Passeig Marítim i el barri mariner del Cabanyal, especialment de moda pel seu estil de vida.

És una zona extensa, amb una gran oferta d'oci i restauració, per la qual cosa et recomanem que la visites amb temps. Pots donar-te un bany a la platja, un passeig amb bicicleta, degustar l'autèntica paella valenciana o gaudir de l'animat ambient de les terrasses al costat del mar.

Marina de Valencia


+INFO

 Parc Natural de l'Albufera

A tan sols 10 quilòmetres de València es troba el Parc Natural de l'Albufera, un ecosistema mediterrani que integra platges salvatges de dunes amb boscos de pins, arrossars i un enorme llac d'aigua dolça, l'Albufera. Per a arribar no és necessari el cotxe, ja que es pot accedir amb l'autobús núm. 24 i 25, o realitzar una visita panoràmica amb l'Albufera Bus Turistic.

Per a conéixer la biodiversitat de la zona, res millor que una eixida amb barca per les tranquil·les aigües del llac i recórrer a peu o amb bici algun dels sis itineraris senyalitzats pel parc. A més, aquesta zona és ideal per a provar la paella, ja que ací es va originar, i també es poden descobrir altres delícies culinàries amb productes autòctons, com el all-i-pebre o la llisa adobada.

És una zona àmplia i allunyada, per la qual cosa recomanem dedicar unes sis hores a aquesta visita, per a poder eixir amb barca, descobrir part del Parc Natural i provar la seua gastronomia.

Albufera de valencia


+INFO

 Bioparc i Parc de Capçalera

A l'altre extrem del Jardí del Túria, en la zona oest de la ciutat, es troba un dels llocs verds més extensos de València, el Parc de Capçalera. Ací pot visitar-se un trosset d'Àfrica, en els ecosistemes recreats en Bioparc València, amb la vegetació i espècies pròpies de la Sabana, boscos d'Àfrica equatorial i Madagascar i els aiguamolls.

La visita a Bioparc et portarà almenys tres hores, que es poden allargar amb un passeig pel Parc de Capçalera o una eixida en barques a pedals pel llac.

parque de cabecera


+INFO

 Eixample i Russafa

Aquesta zona la comprén l'Eixample, que acumula un gran nombre de joies arquitectòniques modernistes i és la zona de shopping per excel·lència de la ciutat, i Russafa, també dit el “soho” valencià.

Planifica la teua visita i podràs gaudir de les millors botigues, la gastronomia i l'animat ambient del Mercat de Colón, així com de les botigues i galeries d'art més alternatives en el Barri de Russafa. Grans xefs valencians han triat aquesta zona per a instal·lar els seus restaurants, com a Habitual o Canalla Bistró de Ricard Camarena, Mercatbar de Quique Dacosta o RiFF de Bernd Knöller.

Mercado Colón Valencia


+INFO

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Marina de València selfie amigos
Visitar València en tres dies és possible, segueix-nos!
Marina de Valencia
València en sis dies