Activitats esportives València

ESPERIT ESPORTIU

El clima de València permet practicar esport durant tot l'any. L'antic llit del Riu Túria és ara un enorme jardí on es concentren aficionats al running, l'atletisme o el ciclisme; mentres que en la Marina s'exercixen activitats nàutiques, esports d'aigua o ioga. Quasi tots els barris tenen les seues pròpies instal·lacions municipals i hi ha nombroses piscines cobertes.

 

Quant a l'esport professional, a València tenen lloc esdeveniments de primer nivell. És el cas de les proves del Campionat de Motociclisme al Circuit Ricardo Tormo de Xest. La Font de Sant Lluís, per la seua banda, és la casa de l'equip de bàsquet local, el València Basket. I per descomptat, la ciutat compta amb dos equips de futbol que juguen en Primera Divisió de la Lliga i arrosseguen una gran afició: el València CF, l'estadi del qual és Mestalla, i el Llevant UD, el més antic.

 

Entre les proves d'atletisme més destacades cal mencionar la Marató, La Mitja Marató i el Triatló, a pesar que hi ha moltes més carreres populars amb gran concurrència. Els que busquen practicar el golf en entorns immillorables també trobaran algunes de les millors instal·lacions. Així mateix, a València es practica la pilota, un esport tradicional lligat a la història de la ciutat.

INFORMACIÓ D'INTERÉS: 

ESDEVENIMENTS ESPORTIUS

 

MARATONS I CARRERES

 

JUNY

15K Nocturna

Triatló

 

OCTUBRE

Mitja Marató

 

NOVEMBRE

Marató de València

10K Trinidad Alfonso

MOTO GP

 

NOVEMBRE

Gran Premi de València

VELA

 

JUNY

Trofeu de Vela S.M. la Reina