On menjar una bona paella a València

És el plat més internacional de la gastronomia valenciana, la nostra contribució a la cuina universal. La paella és a València com la Tour Eiffel a París o l'aqüeducte a Segòvia, un monument extraordinari. Amb la diferència que el nostre està fet a base d'arròs, verdures de l'Horta i proteïna animal a base de pollastre, si pot ser de corral, i conill. O, si ho prefereixes, està en la seua versió de marisc, amb la millor matèria primera del Mediterrani. És el millor exemple de maridatge de productes de quilòmetre 0 de la història de la humanitat! 

Et trobes en la millor ciutat del planeta per a menjar-te una. No et pots anar de València sense aqueixa recompensa. Si proves una bona paella a València, reincidiràs. Per a saber quins locals són dignes de confiança pots acudir a la wikipaella, una iniciativa per a prestigiar i promocionar la recepta original, o entrar en la secció de arrocerías de Visit València. Una vegada en bones mans, deixa't portar. Tan sols hauràs de preocupar-te per l'entorn en el qual desitges degustar la teua paella: el balcó al Mediterrani? el centre històric? la Ciutat de les Arts i les Ciències? L'elecció és teua. Gaudeix de les vistes i del menjar.


 MENJAR PAELLA EN L'ALBUFERA

El Parc Natural de l'Albufera, és l'autèntic bressol d'aquesta recepta. En aquest paratge natural, el Restaurant Nou Racó, Casa Quiquet o del Palmar i Restaurant Mateu, situats al Palmar, permeten acompanyar el ritual del menjar amb una sortida amb barca, conèixer les tradicionals barraques, gaudir en viu de l'elaboració de la paella, observar un dels més espectaculars capvespres de la ciutat entre arrossars.


MENJAR PAELLA A LA PLATJA

Una altra opció, i una de les més demandades, és fer-ho a peu d'arena; la platja de Pinedo amb La Ferrera o les del Saler, amb restaurants integrats en a les mateixes dunes, com la Arrosseria Duna, són excel·lents eleccions.

La platja de la Malva-rosa, amb establiments centenaris com La Pepica, El Coso, Casa Carmela, Casa Isabel, Destinació Port, Trident o Vlue, Brassa de Mar, Marina Beach o Panorama a la Marina de València, L'Alegria de l'Horta o Bergamonte, són proveïdors de gran part dels ingredients d'aquest tradicional plat pel que són altres de les nostres suggeriments.


MENJAR PAELLA A LA CIUTAT

I per als urbanites, al cor de la ciutat també hi ha llocs en els quals recrear davant d'un bon plat de paella, Borja Azcutia, Goya Gallery, Palace Fesol, Arrosseria La Valenciana, Trencadish o La Cigrona, són alguns dels més afamats , tant per la qualitat dels seus plats i com pel seu excel·lent servei.


MENJAR PAELLA A L'HORTA

A València hi ha masies, com la Barraca de Toni Montoliu, en què gaudiran grans i petits, amb l'encant de l'ambient rural com a escenari.

I com també cal tenir en compte l'economia, us recomanem la Paella Experience, una iniciativa d'alguns restaurants de la ciutat que permet viure de prop el món de la paella amb diferents activitats: passeig en barca i paella a l'Albufera, aprendre a cuinar una autèntica paella valenciana, un tour amb bus turístic per l'Albufera amb menú de paella, cicloturisme i gastronomia a l'horta valenciana o una excursió d'un dia per l'horta. Quin t'agrada més? Tria la que millor s'adapte a la teua visita!

Visita el web de Visit València, podràs fer la teua elecció i efectuar directament la reserva.

Bon profit!