On menjar Paella a València

És el plat més internacional de la gastronomia valenciana, la nostra contribució a la cuina universal. La paella és a València com la Tour Eiffel a París o l'aqüeducte a Segòvia, un monument extraordinari. Amb la diferència que el nostre està fet a base d'arròs, verdures de l'Horta i proteïna animal a base de pollastre, si pot ser de corral, i conill. O, si ho prefereixes, està en la seua versió de marisc, amb la millor matèria primera del Mediterrani. És el millor exemple de maridatge de productes de quilòmetre 0 de la història de la humanitat! 

Et trobes en la millor ciutat del planeta per a menjar-te una. No et pots anar de València sense aqueixa recompensa. Si proves una bona paella a València, reincidiràs. Per a saber quins locals són dignes de confiança pots acudir a la wikipaella, una iniciativa per a prestigiar i promocionar la recepta original, o entrar en la secció de arrocerías de Visit València. Una vegada en bones mans, deixa't portar. Tan sols hauràs de preocupar-te per l'entorn en el qual desitges degustar la teua paella: el balcó al Mediterrani? el centre històric? la Ciutat de les Arts i les Ciències? L'elecció és teua. Gaudeix de les vistes i del menjar.


A LA PLATJA 

Prova la paella valenciana o la de marisc, però amb la brisa de la mar com a acompanyant a qualsevol dels establiments del genuí Cabanyal, la vibrant Malva-rosa o l’avantguardista Marina de València, els tres hot spots al costat de la mar de la ciutat. 

La relació de les nostres platges amb l’arròs és una història d’amor a la qual hauries d’apuntar-te: ingredients de la mar i el camp de València, que per a alguna cosa tenim un rebost natural ben variat. Demana també entrants: les clòtxines en la seua temporada, la sépia o el calamar i plats com l’esgarraet o la titaina, estàs en la millor zona per a provar-los! 

terraza del restaurante casa carmela
Casa Carmela
plato paella marisco en restaurante casa isabel
Casa Isabel
El Coso Del Mar
El Coso Del Mar
terraza con butacas y mesas de restaurante destino
Destino Puerto
Vlue Arribar
Vlue Arribar
restaurante la alegria de la huerta
La Alegría de La Huerta
Tridente
Tridente (Hotel Neptuno)
plato de postre en restaurante la marítima veles e vents
La Marítima de Veles e Vents

AL CENTRE HISTÒRIC 

El centre de València és un dels més grans d’Europa amb més de 2.000 anys; una història tan extensa com l’oferta de llocs on menjar una bona paella.

És la València de les desenes de locals que tracten els arrossos amb mestratge. La València dels pesos pesants de l’autèntica paella valenciana, la de tota la vida: aquesta que està feta amb ingredients de proximitat.

Goya Gallery
Goya Gallery Restaurant
paella de marisco en el resturante borja azcutia
Borja Azcutia
restaurante la cigrona mesas
La Cigrona
Palace Fesol
Palace Fesol
Llisa Negra
Llisa Negra
Juliana Restaurante
Juliana Restaurante

A L’ALBUFERA 

L’Albufera és el bressol de la paella valenciana, el lloc on va nàixer allà pel s. XVI de la mà dels treballadors del camp, que la feien amb el que donava la terra.

Ara segueixen la tradició particulars i restaurants de la zona que l’elaboren amb arròs cultivat a l’entorn del Parc Natural i les verdures i aus d’ací. Una opció ideal per a visitar el paratge i prendre el més internacional dels nostres plats.

vista exterior del edificio restaurante nou racó
Nou Racó
terraza en el restaurante el palmar
Restaurante El Palmar
Paella Bon Aire Restaurante
Bon Aire Restaurante
exterior del restaurante casa quiquet
Casa Quiquet

A L’HORTA 

València està envoltada de plantacions de fruites, verdures i hortalisses i també ací, a l’horta, es pot degustar una paella valenciana feta amb els productes més frescs. 

És com tenir un mercat natural a un tir de pedra del centre: un lloc on els cultius ordenats donen el millor de si per a l’elaboració d’una recepta on el secret està a utilitzar els ingredients i els condiments adequats. Si vols producte de la zona, prova també les carxofes a la planxa, l’ensalada valenciana o l’esgarraet.

restaurante barraca toni montoliu
La Barraca de Toni Montoliu
sala del restaurante bergamonte
Bergamonte
edificio exterior y huerta del hotel la mozaira
La Mozaira (Hotel La Mozaira)

A LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES 

La Ciutat de les Arts i les Ciències s’ha convertit en símbol d’identitat de la ciutat: modernitat, ciència, art i disseny van de la mà en aquesta zona en la qual igual pots gaudir de la seua estètica futurista que passejar per refrescants jardins. 
I, per descomptat, prendre una bona paella perquè al voltant del complex arquitectònic els restaurants han crescut tant com els seus impressionants edificis.

 

a tu gusto
A Tu Gusto
Rocalla
Rocalla

I com també cal tenir en compte l'economia, us recomanem la Paella Experience, una iniciativa d'alguns restaurants de la ciutat que permet viure de prop el món de la paella amb diferents activitats: passeig en barca i paella a l'Albufera, aprendre a cuinar una autèntica paella valenciana, un tour amb bus turístic per l'Albufera amb menú de paella, cicloturisme i gastronomia a l'horta valenciana o una excursió d'un dia per l'horta. Quin t'agrada més? Tria la que millor s'adapte a la teua visita!

Visita el web de Visit València, podràs fer la teua elecció i efectuar directament la reserva.

Bon profit!

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

paella valenciana
Recepta Paella Valenciana
World Paella Day
Milions de sabors per descobrir
Bar de tapas
Les millors tapes de València