Cuina d'autor: la vida en xicotetes bocades

València és un exemple de gastronomia sostenible de quilòmetre 0 i base mediterrània. L'equació “producte de proximitat + màgia i imaginació + cuina de temporada” troba la seua màxima expressió en la àmplia oferta de restaurants locals de haute cuisine, un paradís per a els qui estimen menjar-se la vida a xicotetes bocades.  

Hi ha grans cuiners en els temples gastronòmics de la ciutat, que asseguren que paladearás autèntics llenços culinaris creats en els seus fogons. 

Ací van els més destacats. 

 


Ricard Camarena

Ricard Camarena, que converteix en experiència inefable tot quant cuina i aconsegueix l'estatus de vertader alquimista de les hortalisses gràcies al seu profund compromís ecologista, ofereix en el magnífic local de l'antiga fàbrica de Bombes Gens, amb dues estreles Michelin i tres sols Repsol, el bo i millor. Ell practica amb mestratge la cuina vegetal, amb productes cultivats en el seu propi hort, la qual cosa li ha valgut ser assenyalat amb l'estrela verda Michelin, aquella que premia el compromís amb la sostenibilitat en el camp gastronòmic.

 

Ricard Camarena

 

Ricard Camarena

 


El Poblet

Molt prop de la plaça de l'ajuntament es troba un dels restaurants de Quique Dacosta: El Poblet, amb dos estreles Michelin i dos sols Repsol. Els productes de la mar, de l'horta i de L'Albufera són la base de la cuina del xef Luis Valls, qui interpreta receptes i sabors tradicionals des de la mirada de l'alta cuina. El seu mestratge destaca en la seua habilitat per a reinventar els clàssics embotits i el seu enfocament innovador en la utilització de cítrics. 

 

 

El Poblet

 


La Salita

La Saleta, situat en un bell palauet en ple barri de Russafa, amb una estrela Michelin i dos sols Repsol, és el projecte que un dia va somiar Begoña Rodrigo mentre experimentava per mig món i que ha aconseguit fusionar les aromes i sabors de la terra amb els d'Àsia i Amèrica Llatina. Rodrigo atorga el lloc que es mereix a les verdures de la terra amb propostes molt personals que et sorprendran.

 

Begoña Rodrio

 

La salita

 


Riff

Bernd Knöller és el més valencià dels xefs alemanys i autèntica alma mater del Riff, una estrela Michelin i dos sols Repsol, proposta gastronòmica consolidada enclavada en ple barri de l'Eixample i amb una sensibilitat especial pels productes de la mar. També mostra Knöller la seua passió pels arrossos, dins d'una manera de cuinar que reinterpreta amb mestratge el concepte de dieta mediterrània.

 

Bernd Knöller

 

Riff

 


Lienzo 

En un local minimalista on ressalten pintures d’artistes valencianes, María José Martínez ofereix una cuina mediterrània i molt creativa amb producte valencià de temporada. La xef, amb una estrela Michelin i un sol Repsol, elabora plats delicats que sorprenen per la seua originalitat i sabor en salses i cremes, servits amb una estètica impecable. Un llenç que evoca a l’horta, a la mar, als sabors de sempre convertits en autèntiques obres d’art.  

Lienzo Restaurante

 

LIENZO

 


Fierro

Amb una estrela Michelin i una llarga etapa en les cuines de Quique Dacosta, Germán Carrizo i Carito Lourenço han complit els seus somnis en aquest local xicotet al costat del Mercat de Russafa. En ell practiquen cuina fusió amb una proposta creativa i mediterrània amb arrels en la seua Argentina natal.  

 

Fierro Valencia

 

fierro

 


Kaido Sushi Bar 

Un japonés molt especial amb una estrela Michelin. Només per a 10 comensals, serveix a l’uníson en la seua barra un menú a base de producte de la costa valenciana, amb la gamba roja com a protagonista. 

 

Kaido Sushi Bar Valencia

 

Kaido Sushi Bar

 


Saiti

A Vicente Patiño devem la màgia de Saiti, un dos sols Repsol emplaçat entre el centre i el Jardí del Túria, que defensa una cuina moderna de base mediterrània-tradicional i menús per a cada estació de l'any. És molt amant dels productes locals, com l'ànec de l'Albufera i l'anguila, i molt meticulós a l'hora de treballar els fons a la recerca del sabor més autèntic.

 

Vicente Patiño

 

Saiti

 


Kaymus

El triomf de Kaymus, destacat com bib gourmand per la guia Michelin i amb dos sols Repsol, es basa en la tenacitat del seu cervell en la cuina, Nacho Romero, que destaca per un magnífic producte en la zona del barri de Campanar. Practica una cuina lliure i creativa amb molta espurna, evita les modes sempre amb la millor matèria primera i una magistral habilitat amb el punt del peix. No cal deixar passar l'oportunitat de clavar-li la dent a l'ensalada russa Kaymus amb salpicón de marisc, les croquetes o els seus bunyols de bacallà.

 

Nacho Romero

 

Kaymus

 


La Sucursal

Amb dos sols Repsol, és el resultat de l'esforç de diverses generacions de la família Andrés-Salvador i un premi per a les papil·les gustatives des de la terrassa de l'icònic edifici Ves-los e Vents. Ofereixen màgia a la carta, des de les seues molt celebrats i reconeguts aperitius, un plaer per als sentits, fins a l'última de les seues propostes, i, per descomptat, mai li donen l'esquena a la mar. Els plats icònics de la matriarca, l'enyorada Loles Salvador, encara són presents en les elaboracions, com el mític arròs amb bledes.

 

La Sucursal

 

La Sucursal

 


Apicius

Aquest establiment amb dos sols Repsol ens porta la perfecta unió de tradició i modernitat, i suggereix una important oferta de menús, molt variats i entorn de la cuina mediterrània. Pendent dels productes de temporada que condicionen positivament la seua oferta. Provar les seues precises i minucioses elaboracions és tot un luxe.

 

Apicius

 

Apicius

 

La nòmina de grans restaurants de València amb la cuina d'autor per bandera és molt més àmplia. Així, no cal deixar passar l'oportunitat de degustar les meravelles d'Askua (dos sols Repsol), un rostidor amb el producte com a màxim protagonista i amb la medul·la a la brasa, l'steak tartar i les magnífiques carns com a estreles indiscutibles de l'experiència; o Kabuki Komori, també amb dos sols, que conjuga el més destacat de la cuina japonesa i les propostes autòctones. Uns deliciosos exemples són l'esgarraet de gindara o el nigiri d'anguila maresa.

 

RESTAURANTS AMB UN SOL REPSOL

detalle plato en restaurante q tomas
Q'Tomas
Lienzo Restaurante

Estreles Michelin

1

Soles Repsol:

1

Lienzo Restaurante
detalle interior restaurante canalla bistro
Canalla Bistro by Ricard Camarena

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

comiendo paella
Les millors zones per menjar i gaudir de tapes
Ma Khin Cafe
Cuina internacional: la volta al món sense eixir de València
Gastronomía en València
Restaurants amb terrassa per a menjar a València