Com moure's per València

València és una destinació sostenible gràcies a la seua excel·lent xarxa de transport públic que connecta tots els barris i les zones turístiques d'interés. Si bé la grandària de la ciutat et permetrà arribar caminant o amb bicicleta a quasi qualsevol punt, per a les distàncies més llargues et recomanem el metro, el tramvia o l’autobús. Si vols moure't còmodament, al millor preu i reduint emissions, ací està tot el que has de saber!  

Com moure's a València?  

La ciutat ofereix 60 línies d’autobús, 5 de metro i 4 de tramvia, a més de 180 rutes d’autobusos metropolitans i 6 trens de rodalies perquè et mogues a les teues amples. Hi ha connexió amb l’aeroport, el centre, els barris de moda, la platja, l’Albufera, els pobles o qualsevol altre punt d’interés.  

La ciutat sencera està connectada!  


Primer: fes-te amb una València Tourist Card  

Si has decidit utilitzar el transport públic en la teua visita a València la opció més còmoda i econòmica és aquesta targeta, que inclou desplaçaments il·limitats durant 24, 48 o 72 hores. S’activarà amb el teu primer ús (en transport o altres establiments) i podràs usar-la tantes vegades com vulgues en qualsevol de les línies dels autobusos urbans i metropolitans, metro, tramvia i trens de rodalies de la ciutat, oblidant-te de comprar bitllets i reduint el cost dels teus desplaçaments.  

La València Tourist Card inclou el trajecte València-Aeroport-València (línies 3 i 5 del metro), que en Taxi et costaria al voltant de 15 euros cada trajecte. I també podràs arribar amb ella fins a l’Albufera, Port Sa Platja, El Puig, El Saler, Pinedo, Puçol i Sagunt. 

A més, podràs entrar gratis als museus i monuments municipals; beneficiar-te de descomptes en els principals atractius turístics i nombrosos comerços de València; i gaudir de dos tapes amb begudes gratis. 


Autobusos: preu, horaris i freqüències 

Si no has comprat la teua València Tourist Card hauràs d’abonar el teu bitllet. Pots comprar un bitllet senzill (1,5 euros) en pujar al mateix autobús o a través de l’app EMTicket, el bonobús per 10,50 € (8,50 € + 2 € de la targeta) o la targeta SUMA de 10 viatges en autobusos urbans i interurbans, metro, tramvia i trens de rodalia per 10 € (8 € + 2 € de la targeta). Tots dos han d’activar-se en pujar a l’autobús.  

El bonobús es pot adquirir en estancs, quioscos i en oficines d’atenció al client d’EMT i es pot recarregar en línia en www.emtvalencia.es i en l’app EMTValencia. Cada viatge és vàlid durant una hora i permet transbords il·limitats entre autobusos de l’EMT.  

La targeta SUMA10 es pot comprar a les taquilles i les màquines d’autovenda de les estacions de Metrovalencia i Renfe Rodalies, en quioscos, estancs i altres punts de venda habituals de la xarxa de vendes d’ATMV i es pot recarregar a través de l’app RecargaSUMA. Cada viatge és vàlid durant 90 minuts i únicament permet un transbord si es viatja en una zona o en 110 minuts si es viatja per més zones. 

A València els autobusos funcionen des de les 6.00 fins a les 22.00 hores. La freqüència mitjana és de 12 minuts d'espera. Veuràs que les parades amb marquesina compten amb un panell en el qual s'informa l'usuari del temps d'espera dels pròxims autobusos. A partir de les 22.00 hores comença el servei nocturn d’autobusos, amb diferents freqüències de pas, en 23 línies (4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 16, 18, 19, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 31, 32, 40, 60, 62, 63, 67, 70, 71, 72, 73, 81, 92, 93, 95, 98, 99, C1, C2 y C3).  

En bus fins a l'Albufera 

Si vols visitar aquest parc natural, la seua llacuna, els boscos i els arrossars, el millor és que pots visitar-lo amb autobús! Les línies 25 i 24 dels autobusos municipals et portaran fins al Palmar i El Perellonet, respectivament. Les parades d'Embarcador o El Palmar són les més pròximes per a fer una passejada amb barca tradicional pel llac de l’Albufera. Els horaris de les dues línies són entre les 7.00 i les 22.00 h. A més, aquests autobusos passen per Pinedo, El Saler i El Perellonet, on t'esperen platges naturals espectaculars. 

Autobusos per a visitar pobles pròxims  

Són els característics autobusos grocs (Metrobus) que permeten moure’s des de València a les principals urbanitzacions i centres comercials de l’extraradi, així com a la majoria de localitats d’interés de l’àrea metropolitana: Port Sa Platja, El Puig, El Saler, Pinedo, Puçol i Sagunt, entre d’altres. 

Pots viatjar en Metrobús a totes les localitats incloses en les zones AB amb la València Tourist Card.

Descarrega l'app dels autobusos urbans EMT 

Per a la teua comoditat, descarrega't l'APP d'EMT València. D'aquesta manera podràs saber quant temps falta perquè arribe el teu autobús, podràs veure com desplaçar-te fins a qualsevol punt de València; veure tres opcions per a la teua ruta; t'ajudarà a situar parades a partir de la teua posició, via GPS; i et permetrà guardar les teues parades i llocs com a favorits per a facilitar l'ús de l'app. Disponible per a iOS i Android. 


Metro i tramvia: preu, horaris i freqüències 

El metro i tramvia ofereixen 9 línies que permeten fer combinacions entre si, perquè pugues arribar a qualsevol punt de la ciutat. Cada bitllet senzill amb metro costa 1,50 euros per a una zona; 2,80 euros per a dues zones; 4,80 euros per a tres zones. Tot depén de quin punt i fins a on et vages a moure. A aquest preu has d'afegir 1 € del suport recarregable. També pots comprar el bono SUMA per 8 euros (més 1 € del suport), que inclou 10 viatges i pots fer transbords des del metro o tramvia cap a l'autobús, o viceversa. Tots aquests bitllets els pots adquirir a les estacions del metro o tramvia. Plànol del metro i tramvies de València.  

L'horari va des de les 4.00 fins a les 23.30 hores entre setmana. Els divendres, dissabtes i vespres de festius, l’horari s’allarga fins a les 3 de la matinada. En els dos casos, la freqüència depén de la línia, però ronda els 10 minuts. A més, com a València sempre pensem en la sostenibilitat, està permés portar bicicletes en els vagons.  

Hi ha algunes estacions que destaquen pel seu disseny. És el cas de l'estació de l'Alameda (línies 3 i 5 de metro), que va ser dissenyada per l'arquitecte valencià Santiago Calatrava, reconegut internacionalment. En l’estació Amado Granell-Montolivet podràs veure també un espectacular mural de l’il·lustrador valencià Paco Roca, Premi Nacional de Còmic l’any 2018. A més, en l'estació de Colón pots accedir a l'oferta cultural de la sala Lametro.  

Estación de la Almeda
Tot sobre el metro de València
Mapa metro
Descarrega el plànol del Metro

El plaer d'anar amb bici 

Si eres de les persones que prefereix pedalar, a València trobaràs el teu paradís. Tens a la teua disposició més de 200 quilòmetres de carril bici repartits per tota la ciutat. Però és que, a més, podràs recórrer l'antic llit del riu Túria, convertit en jardí bike-friendly que travessa per complet el nucli urbà.  

El terreny de la ciutat és pla, ideal per a pedalar i els vehicles de motor tenen limitada la velocitat a 30 quilòmetres per hora. Això ajuda molt en el tema de la seguretat. Les platges, l’Albufera o l'Horta valenciana són llocs increïbles als quals pots arribar amb bici. Pots comprar bike-tours per a visitar diferents atractius de la ciutat o moure't pel teu compte llogant una bicicleta. 

Jardines del Turia
València en Bici
jardin del turia con fondo de ciudad de las artes y chicos con bicicletas
Lloguer de Bicicletes

CONEIX ALTRES POSSIBILITATS PER A MOURE'T