Skip to main content

Què menjar a València

Arròs, fruites, verdures, hortalisses, peixos i mariscos frescos, són els principals ingredients d’aquesta exquisida cuina mediterrània.
 L'arròs i la paella a València

Els àrabs van introduir en el segle VIII el cultiu de l'arròs als voltants del Parc Natural de l'Albufera. Actualment es cultiva en una extensió de 16.000 ha i en tres varietats: Bomba, Sénia i Bahia. Va ser en eixe entorn en què els pobladors de la zona van inventar un guisat a base d'arròs combinat amb els productes autòctons, donant lloc a la Paella.

A més de la tradicional paella valenciana, pots triar-ne entre més de 40 varietats d'arrossos, com l'arròs al forn, arròs a banda (amb peix), arròs negre (amb calamars en la seua tinta) , arròs amb fesols i naps, un arròs caldós amb fesols i naps o la fideuà (que substituïx l'arròs per fideus).


La Paella

El nom del plat prové del recipient en què es cuina, i encara que la seua popularitat ha fet que sorgisquen diferents varietats d’aquesta recepta, l'original és la que a més de l'arròs (amb DO València) inclou els ingredients següents: pollastre, conill, Ferraura, garrofó, tomaca, arròs, oli d'oliva, aigua, safrà, all i sal.

Per a cuinar-la és necessari disposar d'una font de calor abundant, encara que la tradició mana fer-la "a la llenya"

Per la seua banda a l'hora de degustar-la es pot optar per la forma tradicional, que és menjar amb una cullera de fusta del propi recipient, o bé fer-ho en plats individuals.

Per a assaborir una autèntica paella i disfrutar de la destresa dels mestres arrossers que tracten l'arròs i les seues receptes d'autèntica Paella valenciana amb respecte, professionalitat i afecte, busca el distintiu Wikipaella al fer la teua selecció.
 

Descobreix com es cuina l'autèntica Paella

 Guisats Valencians

El receptari tradicional de Guisats Valencians és ampli en aquest camp amb imprescindibles com el "Suquet de Peix",  l’"All i Pebre" a base d'anguiles pescades a l'Albufera, l'Olla de Nadal o L'Olleta.
 

 Fruites i verdures Valencianes

Procedents de l'horta que envolta la ciutat, una de les poques de la seua dimensió que existixen hui a Europa, fruites, verdures i hortalisses són bàsiques en la dieta valenciana. Precisament les verdures de l'Horta són les que s'utilitzen en saboroses ensalades. La típica ensalada valenciana inclou tomaca, encisam i ceba.

Entre les fruites, cal destacar per la seua excel·lència la taronja valenciana, que es cull durant la tardor i l’hivern, encara que està disponible en qualsevol època de l'any. La seua excel·lent qualitat i les seues distintes varietats fan d’aquesta fruita un exquisit menjar.
 

 

+INFO

 Productes del mar mediterrani a València

Sardines, lluços, molls, sepionet o cavalles i melves són algunes de les espècies mediterrànies que constituïxen la base per als guisats mariners. A aquests peixos cal afegir les gambes de la veïna localitat de Dénia, o les saboroses les clòtxines (només disponibles en els mesos de l'any sense "r”, segons diu la tradició).
 

 Les tapes valencianes

Creïlles braves, sépia a la planxa, clòtxines, tellines, boquerons en vinagre, croquetes de bacallà.... són algunes de les tapes que cal degustar junt amb una cervesa fresca o sangria. El consum de saladures de peix és molt típic valencià, en especial la moixama, freses o abadejo sec amb què s'elaboren plats tan tradicionals com l'esgarraet, pimentó i albergina torrada amb abadejo sec adornat amb oli d'oliva.
 

 Dolços Valencians

La rebosteria valenciana, té una notable influència musulmana per l'ús d'ametles i mel, com són l'Arnadí (un pastís fet de carabassa i ametla) , les almoixàvenes, els rosegons, l'arrop i tallaetes o les orelletes. No cal oblidar els bunyols de carabassa, la coca de llanda o els fartons, els pastissos de moniato o les tradicionals "fruites de Sant Dionis".
 

 

Subscriu-te al nostre Blog!

No et perdes els millors plans per a gaudir a València!

Subscriu-te