Les Falles

Falles de València

Falles de València: Patrimoni Inmaterial de la Humanitat

 

De l'1 al 19 de març, València es bolca en la celebració de les Falles, una festa que combina tradició, sàtira i art i que no hauries de perdre't per res del món. Segueix llegint per a entendre d'on ve la nostra passió pel foc i la diversió i estaràs llest per a rebre la primavera gaudint de les Falles com un valencià més. 

Així van començar les Falles

L'origen de les Falles es troba en un antic costum dels fusters que, celebrant l'arribada de la primavera, la nit del 19 cremaven enfront dels seus tallers les peces de fusta (parots) que usaven per a elevar els cresols que els il·luminaven durant l'hivern.
A poc a poc, van ser afegint a aquest foc purificador utensilis i robes velles, que van humanitzar als parots fins a convertir-los en ninots. L'humor dels valencians prompte va atorgar a aqueixos ninots el sentit crític i irònic que mantenen en l'actualitat. 
A dia de hui, les falles han evolucionant fins a convertir-se en obres d'art efímeres que, en alguns casos, tenen una important inversió econòmica.

 

19 dies d'actes per a tots els gustos

La passió dels fallers per la seua festa ha omplert la Setmana Fallera de mil i una coses que fer: música tradicional (i no tan tradicional), tones de pólvora, emotius actes religiosos, paelles en el carrer… Les Falles es gaudeixen amb els 5 sentits, normal que estigues desitjant que arriben ja!

INFORMACIÓ D'INTERÉS: 

SETMANA FALLERA 
Del 15 al 19 de març 


MASCLETÀS: 
De l'1 al 19 de març 
Tots els dies a les 14 h a la Plaça de l'Ajuntament 


CASTELLS FOCS: Del 15 al 18 de març. Cada nit als Jardins del Túria (Albereda)

 
OFRENA DE FLORS: 17 i 18 de març. Plaça de la Mare de Déu 


LA CREMÀ: 19 de març 
Falles Infantils: 22 hores 
Falles Grans: 00 hores