Home >> Que fer en valencia >> Cultura valenciana >> Museus en valencia >> Museu Faller

Museu Faller

Plaza Monteolivete, 4; 46006 - Valencia

Patrimonio Universal por la UNESCO

Descuento con Valencia Tourist Card: 
Gratuït amb Valencia Tourist Card
ZONA TURÍSTICA: 
Ciutat de les Arts i Oceanogràfic
Alrededores
SEGLE: 
XIX

El Museu Faller de València és l'opció perfecta per a conèixer la festa de les Falles en qualsevol moment de l'any, sobretot si no és possible visitar la ciutat durant aquesta festivitat. Els que sí han viscut la increïble experiència de les Falles, saben que quan arriba la nit del 19 de març totes les falles cremen en la tradicional cremà, deixant-nos les seues cendres i un munt d'emotives vivències. Totes? No. Cada any burlen el foc un parell de privilegiats ninots (cadascuna de les figures que formen un monument faller) i en el museu es poden contemplar tots els que s'han salvat de les flames des de 1934.

Són els anomenats ninots indultats i hui dia són elegits per votació popular entre els triats per les falleres majors de cadascuna de les 800 falles que es planten a València. Un museu que els reuneix a tots és una oportunitat única d'admirar amb deteniment tots els detalls del millor que ha donat una festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2016.

El Museu Faller és, a més, una invitació a descobrir com es construeix un d'aquests ninots. I a conèixer com s'han anat elaborant al llarg del temps, des dels primers, fets de cera, fins als actuals, de materials ecològics. També és possible assistir als sorprenents canvis en les tècniques de muntatge de les monumentals falles; comparar l'evolució gràfica dels cartells que anuncien la festa i contemplar fotografies de falles que han obtingut el primer premi d'unes festes que són també un certamen. Un recorregut que es completa amb testimoniatges en viu a través d'audiovisuals que desperten més si cap el desig de visitar València en Falles.

Una altra visita recomanable és el Museu del Gremi Artesà d'Artistes Fallers, que ens submergeix en els oficis ancestrals, únics en el món, que donen vida a les Falles i reuneix les figures indultades del foc atenent el seu valor artístic.

SERVICIS

LAVABOS

Interest data

TELÈFON: 
+34 963 525 478
EMAIL: 
museufaller@valencia.es
no-reserva
HORARIS: 

De dilluns a dissabte de 10:00 a 19:00h (última entrada a les 18:15 hores).

A l'agost de 2020 el museu està tancat els dilluns.

Diumenge i festius de 10:00 a 14:00h (última entrada a 13.15 hores).

Visites guiades: de dilluns a dimecres a les 11:00 hores.

Les visites guiades no estan disponibles fins a un altre avís

TARIFES: 
2€, 1€ (xiquets de 7 a 12 anys, grups, jubilats i estudiants amb carnet jove). Diumenges i festius, gratuït. Abonament d’un dia per a tots els museus municipals, 6€ (de venda als mateixos museus)

Com arribar

Bus: 
13
14
15
18
24
25
95