Museu Faller

 Plaza Monteolivete 4, 46006 - València

ÀREA TURÍSTICA: Ciutat de les Arts i Alameda

Coneix a fons la festa de les Falles

El Museu Faller de València és l'opció perfecta per a conèixer la festa de les Falles en qualsevol moment de l'any, sobretot si no és possible visitar la ciutat durant aquesta festivitat. Els que sí han viscut la increïble experiència de les Falles, saben que quan arriba la nit del 19 de març totes les falles cremen en la tradicional cremà, deixant-nos les seues cendres i un munt d'emotives vivències. Totes? No. Cada any burlen el foc un parell de privilegiats ninots (cadascuna de les figures que formen un monument faller) i en el museu es poden contemplar tots els que s'han salvat de les flames des de 1934.

Són els anomenats ninots indultats i hui dia són elegits per votació popular entre els triats per les falleres majors de cadascuna de les 800 falles que es planten a València. Un museu que els reuneix a tots és una oportunitat única d'admirar amb deteniment tots els detalls del millor que ha donat una festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2016.

El Museu Faller és, a més, una invitació a descobrir com es construeix un d'aquests ninots. I a conèixer com s'han anat elaborant al llarg del temps, des dels primers, fets de cera, fins als actuals, de materials ecològics. També és possible assistir als sorprenents canvis en les tècniques de muntatge de les monumentals falles; comparar l'evolució gràfica dels cartells que anuncien la festa i contemplar fotografies de falles que han obtingut el primer premi d'unes festes que són també un certamen. Un recorregut que es completa amb testimoniatges en viu a través d'audiovisuals que desperten més si cap el desig de visitar València en Falles.

Una altra visita recomanable és el Museu del Gremi Artesà d'Artistes Fallers, que ens submergeix en els oficis ancestrals, únics en el món, que donen vida a les Falles i reuneix les figures indultades del foc atenent el seu valor artístic.

Detalls

 • Horaris
 • Dies de tancament: Dilluns
 • Informació dels horaris

  De dimarts a dissabte de 10:00 a 19:00h (última entrada a les 18:15 hores).

  Diumenge i festius de 10:00 a 14:00h (última entrada a 13.15 hores).

  Visites guiades: de dimarts a dimecres a les 11:00 hores.

  Les visites guiades no estan disponibles fins a un altre avís

 • Preu

  2€, 1€ (grups, jubilats i estudiants amb carnet jove). Gratis per a menors de 16 anys i gratis per a tots els diumenges i festius.

 • VTC descompte Gratuït
 • Segle XIX

COM ARRIBAR

Plaza Monteolivete, 4, 46006, Valencia, España

Obtenir ruta