Museu del Gremi d'Artistes Fallers

Avda. San José Artesano, 17; 46025 - València

ÀREA TURÍSTICA: Les afores

Detalls

  • Horaris
  • Informació dels horaris

    De dilluns a divendres: de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h. Dissabtes: de 10.00 a 14.00 h. Diumenges i festius: tancat. Mes de agost: tancat.

  • Preu

    Entrades: 4€ (adults); 3€ (grups); 2,50€ (jubilats); 2,50€ (xiquets).

  • VTC descompte 10% dto València Tourist Card
  • Segle XX

El Museu del Gremi Artesà d'Artistes Fallers és una visita indispensable si es vol conèixer en profunditat la festa de les Falles en qualsevol moment de l'any. Alberga una exposició de figures que, pel seu valor artístic, han sigut salvades de la tradicional cremà del 19 de març, la nit en la qual cremen totes les falles. De fet, han sigut triades pels propis artistes del gremi que dona nom al museu, una associació professional que manté vius els oficis relacionats amb l'elaboració de les Falles.

En el seu interior es respira l'alquímia de les falles. Esbossos al llapis, dibuixos a aquarel·la, maquetes, fotografies de falles de tots els temps, així com els curiosos parots, precursors del que ara són els ninots (cadascuna de les figures que formen un monument faller). Un apassionant recorregut pel colossal treball dels mesos de preparació que són necessaris per a donar vida a la festa de les Falles, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2016. I, al seu torn, una reivindicació dels oficis dels artistes i artesans fallers, molts d'ells ancestrals, que no existeixen en cap altre lloc del món i són un referent cultural amb un valor patrimonial que no té comparació.

El Museu del Gremi Artesà d'Artistes Fallers està situat a la Ciutat Fallera, un conjunt de naus on treballen la majoria dels artistes. Des del mes de febrer i fins que arranca la festa, és possible veure'ls amb els seus equips d'artesans als carrers adjacents, donant els últims retocs a les figures. Un espectacle únic i una oportunitat de viure en directe la passió, l'entusiasme i fins als nervis davant el vertiginós esprint abans que les falles prenguin oficialment els carrers de tota la ciutat, el 14 de març, durant la plantà.

Una altra visita recomanable és el Museu Faller, que alberga l'exposició dels anomenats ninots indultats, les figures que s'han salvat de les flames des de 1934 i que són elegides per votació popular.

COM ARRIBAR

Avinguda de Sant Josep Artesà, 17, 46025 València, España

Obtenir ruta