PASSIÓ PEL MOTOCICLISME

Els valencians són grans aficionats a les dues rodes. Des de la seua inauguració en 1999, el Circuit Ricardo Tormo, que està ubicat al municipi de Xest, s'ha convertit en un espai emblemàtic i de referència dins del món del motor. Es tracta d'un dels millors traçats actuals, amb 65.000 seients de graderia i gran visibilitat des de qualsevol dels seus punts.

Cada mes de novembre, la pista acull la prova final del Campionat del Món de Motociclisme per a les categories de MotoGP, Moto2 i Moto3. És el que es coneix com el Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana, que aconseguix atraure a aficionats de tots els països. Els millors pilots del món es donen cita sobre l'asfalt valencià, des de Valentino Rossi a Marc Márquez, passant per Dani Pedrosa o Maverick Viñales. Fruit d’aquesta relació amb el motor, també hi ha molts pilots d'origen valencià, com Héctor Faubel, Sergio Gadea o Héctor Barberá.

La filosofia del Ricardo Tormo, no obstant això, és servir d'espai lúdic per a tots els aficionats durant la resta de l'any. Sobre la seua pista es realitzen activitats complementàries, com les Tandes Populars, en les que els aficionats al motor poden disfrutar d'un matí de carreres en família o amb amics.

També hi ha exhibicions de cotxes de col·lecció, competicions de pilots acrobàtics, activitats infantils i fins a festivals estacionals. Inclús servix de centre de formació per a conducció de vehicles de luxe, F1 i karts, i impartix cursos de seguretat viària.

Els que preferisquen conduir la seua moto fora del traçat celebraran saber que la geografia valenciana permet realitzar nombroses escapades. Una bona ruta d'iniciació és la que va des de València a Iàtova, d'uns 43 quilòmetres, perfecta per a disfrutar d'alguns dels millors paisatges. Per als més experts, es troba la ruta Valencia-Riba-roja-Javalambre-Torrijas-Valencia, de 138 quilòmetres. Encara que segons la temporada en què és realitzen, la dificultat pot variar.

Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo

La ubicació del circuit, unit a la bonança climatològica habitual de què gaudim a tota la Comunitat Valenciana i a la pròpia comarca de la Foia de Bunyol -on es troba el traçat-, possibiliten que el Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo siga una referència obligada per a molts equips de competició, que disposaran d'unes instal·lacions excel·lents on poder treballar en qualsevol època de l'any.

La gran característica del Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo és, sens dubte, la disposició exterior al traçat de la pista dels edificis civils i els aparcaments de paddock, pilots, premsa i servicis. El desallotjament d'estos grans volums de l'interior del circuit és el gran avantatge diferencial de València respecte de tots els circuits europeus construïts fins a l'actualitat, convertint-lo en el circuit amb una major flexibilitat de tots els europeus pel que fa a la combinació i la utilització del major nombre de traçats. El Circuit està ubicat en un solar d'un milió i mig de metres quadrats situats en la partida anomenada Cambrillas, dins del terme municipal de Cheste.
 

 

COM ARRIBAR

Obtenir ruta