Ciclisme en València

Viu el ciclisme de carretera a València

El clima mediterrani i el contrast entre les planes de la costa i les zones muntanyenques de l'interior, fan de la ciutat de València un punt de partida perfecte per a la pràctica del ciclisme. Trobaràs carreteres tranquil·les i cuidades amb una gran varietat de rutes amb diferents nivells i repletes de ciclistes locals. A més, et sorprendràs amb el respecte dels conductors.

Tens la possibilitat de fer recorreguts plans al costat del mar a través del Parc Natural de l'Albufera de València. Pots també gaudir de recorreguts de mitja muntanya i ports mítics, recorrent xicotets i tranquils pobles d'interior en dos Parcs Naturals: el de la Serra Calderona i el de la Serra Espadán. Aprofita per a descobrir magnífics enclavaments turístics com el Castell de Sagunt i poblacions monumentals. I no et perdes el contrast de paisatges i de pobles que ofereixen rutes com la de Dosaigües i el riu Xúquer. No t'explicarem res més, perquè has de vindre a descobrir-ho!

VALÈNCIA EN LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA

La província de València ha sigut escenari de la Volta a Espanya en moltes de les seues edicions. Es tracta d'una de les carreres ciclistes més importants del calendari internacional. El Parc Natural de la Serra Calderona, amb els seus ports mítics com El Bec de l'Àguila o Chirivilla i el famós Oronet, són sens dubte un dels majors atractius de la Volta. Des d'aquests ports, a uns 25 km de la ciutat, pots gaudir d'unes impressionants vistes del mar.

UNA SELECCIÓ DELS MILLORS PORTS I RUTES DE CARRETERA

La província de València, com la resta de la regió, té un interior molt muntanyenc on conflueixen dues serralades i escarpades valls formades pels principals rius que la travessen. A pocs quilòmetres de la ciutat de València ens trobem muntanyes que superen els 1.000 metres sobre el nivell del mar.

Aquesta és la selecció dels cinc millors ports de muntanya:

  1. El Oronet: Des de la localitat de Serra, en el cor de la Serra Calderona, s'inicia una pujada de cinc quilòmetres. La ruta pot completar-se prenent el desviament direcció al mirador del Garbí, per a gaudir d'una fantàstiques vistes de tota la badia de València, Castelló i la impressionant Sierra de Espadán.
  2. La Frontera: Situat també en Sierra Calderona, en aquesta ocasió l'ascensió és per la cara nord de la serra, des de la població d'Estivella. Es tracta d'un port amb rampes dures i una pujada molt exigent. Està recomanat per a ciclistes entrenats o amb bicicletes amb un desenvolupament apropiat. Les vistes són fantàstiques segons s'avança en la pujada.

  1. les Alcubles: Partint des de la localitat de Casinos o des de València, els camins de tarongers porten a les primeres muntanyes realment altes al nord-oest des de la ciutat. Les primeres rampes del Port de les Alcubles són les més dures, per a a continuació ascendir d'una manera més suau i constant. La carretera és realment bona i les vistes de tot el golf de València són increïbles. En els dies amb bona visibilitat pot arribar-se a veure el pic del Montgó a Dénia (Alacant).

  2. Dosaigües: Aquesta ruta parteix del municipi de Llombai. Es roda per una carretera asfaltada en direcció a Dosaigües. Es coronen dos ports, amb uns minuts de descans per a afrontar la segona part del port. Des que es corona el port, es pot gaudir de les vistes de Dosaigües al fons de la vall. La baixada és increïblement ràpida i divertida, sensacions extremes per a un port molt prop de València!

  3. Barx i Barxeta: El pic Momdúver de Gandia uneix aquests dos ports que comencen en a Simat de la Valldigna. La millor opció es ascender pel port de Barxeta per a enllaçar amb l'ascensió que porta a Barx. Un asfalt en perfecte estat i unes bones vistes de la Safor, et faran gaudir d'aquesta ascensió. No és un port dur, és molt tranquil i apte per a entrenar els mesos d'hivern. La segona parteix direcció Barx des de Pla del Corral és realment preciosa, entre frondosos boscos mediterranis, un paisatge inigualable!

RUTES CICLISME DE CARRETERA

Ací tens les millors rutes de carretera, diferenciades per nivells. Consulta en l'enllaç de baix els enclavaments per on discorre la ruta, els llocs perfectes per a una parada durant el trajecte, on reparar o comprar material especialitzat i tota la informació sobre el nivell tècnic de cadascuna dels recorreguts.

RUTES AMB BICI

  1. Dificultat molt alta: Quatre ports
  2. Dificultat alta: Entre dos ports, Costa Nord i Serres i Dosaigües.
  3. Dificultat mitjana: Pel cor de la Serra Calderona, A través del Camp del Túria i El blau del Mediterrani
  4. Dificultat baixa: La màgia de la Devesa

 

LES GRANS CITES CICLISTES

Mitic Bike, per als amants de la BTT

Es tracta d'una travessia amb 290 quilòmetres i 6000 metres de desnivell repartits en tres etapes de 70, 95 i 118 quilòmetres. És una de les proves amb major varietat paisatgística del panorama biker, perquè permet recórrer i gaudir del panorama urbà de la ciutat de València, però també de paisatges de l'horta o dunes d'arena a les platges, boscos de pins, savines centenàries o zones muntanyenques nevades amb erms i barrancs.

La travessia està orientada a preparar la temporada per a clubs i particulars que vulguen acumular quilòmetres a principi d'any o servisca de base per a qualsevol altre desafiament de la temporada.

La inscripció de la Mitic Bike inclou serveis com l'assistència mecànica i metgessa en ruta, massatge post fique, classificació diària, seguiment en directe de cada participant des de la web via geolocalitzador, un jupetí cortavientos per a cada participant, medalla, vehicles de suport, sopars i desdejunis i quinze avituallaments en ruta.

Gran Fons Internacional Marxa Ciutat de València

Amb més de deu anys d'experiència, és una carrera per a amants de la bicicleta de carretera de diversos nivells. La Marxa Ciutat de València és la primera prova a Europa amb eixida i entrada en una ciutat. Existeixen tres recorreguts diferents en funció de la preparació física dels participants. El primer consta de 185 quilòmetres i quatre ports entre València i la Serra Calderona, un dels parcs naturals de la província. El segon recorre 100 quilòmetres i dos ports. I el tercer transita al llarg de 76 quilòmetres i inclou la pujada a un port. En total, la prova cobreix 2.700 metres de desnivell.

El dia previ a la carrera, hi ha activitats per a tota la família en la Marina de València, amb una marxa per la plena inclusió (hi ha opció de participar en tàndem) i una carrera per als més xicotets, a més de diverses activitats lúdiques per a gaudir d'aquest enclavament de la ciutat.

En www.welcomebike.com poden reservar-se allotjaments i serveis per a participar en la Marxa Ciutat de València. L'oferta d'hotels està adaptada a les necessitats del ciclista, amb horaris més flexibles, informació de rutes recomanades, serveis de rentada expressa, eina especialitzada o guardabicis.

Centres BTT Comunidad Valenciana