Running a València

Gràcies al clima càlid de la ciutat de València, orografia, platges i nombroses zones verdes, València és una ciutat ideal per al running. Aquest esport té nombrosos adeptes en la ciutat i atrau cada vegada més a aficionats nacionals i estrangers. Els Jardins del Túria, la Marina Reial Joan Carles I i el parc de Capçalera són els llocs més idonis per practicar-lo.

A València cada any se celebren destacades carreres a peu, com la Mitja Marató o la Marató Trinidad Alfonso.
 

ON CÓRRER A VALÈNCIA

Jardí del Túria

Valencia Ciudad del Runing


És el pulmó de la ciutat, un jardí que la travessa d'oest a est amb més de 8 quilòmetres idonis per al running gràcies a les seues zones asfaltades o de terra, rodejades per jardins, fonts i pinnades. En ells, entre el pont del Nou d'Octubre (parc de Capçalera) fins al parc Gulliver, es troba el Circuit 5K Jardí del Túria, 5.731 metres de traçat per a córrer, amb una superfície específica per a suavitzar els impactes de la carrera.

Ruta pel parc de Capçalera

Valencia Ciudad del Runing


El trajecte comença al Pont del Nou d'Octubre i és una ruta circular, amb diferents camins o traçats. La seua superfície és de terra i al llarg dels seus 2,4 quilòmetres compta amb zones de rampa i escalons. Connecta amb el parc Fluvial del Túria.

Ruta per la Marina Reial Joan Carles I

Valencia Ciudad del Runing


Des de l'esplanada de la Marina Reial fins a l'extrem del Moll de Llevant. La ruta consta d'uns 5,7 quilòmetres anada i tornada. El traçat és d'asfalt o formigó i connecta amb el passeig Marítim.

Devesa del Saler

Valencia Ciudad del Runing


Zona amb camins que travessen extenses pinedes i antigues dunes, entre l'Albufera i el Mar Mediterrani.

Ronda Sur

Valencia Ciudad del Runing


Des de la Ciutat de les Arts i les Ciències part una altra ruta de 6,6 quilòmetres que recorre el Bulevard Sud.

Ronda Norte

Valencia Ciudad del Runing


Enganxada a l'horta d'Alboraia, allà on naix la xufa amb la qual es fa l'orxata, es troba aquest altre recorregut pels runners a la recerca de traçats més naturals. 4,05 quilòmetres que parteixen de l'avinguda de Catalunya amb la dels Tarongers i arriba fins a la cruïlla de l'avinguda Joan XXIII. Uneix a aquest traçat el de l'Circuit de Tarongers, 2,2 quilòmetres amb indicacions de distància cada 100 metres, dos punts d'estiraments i exercicis de força, quatre fonts com a punts d'hidratació, i 91 arbres per millorar l'entorn i incrementar les zones de ombra.

Parcs i Jardins

Valencia Ciudad del Runing


Tens recorreguts curts en alguns dels parcs de la ciutat, com el Parc de l'Oest, els Jardins de Vivers o l'últim dels jardins que s'ha incorporat a les zones verdes de València: el Parc Central.