CIUTAT DE MOLT FUTBOL

A Espanya el futbol suposa un element social, i a València no podia ser menys. El València Club de Futbol i el Llevant Unió Esportiva són els dos equips principals de la ciutat i arrosseguen a una gran afició als partits. Ambdós clubs juguen en la Primera Divisió de la Lliga.

La lliga de Futbol es juga a Espanya des del 20 d'agost fins al 20 de maig. Si vols disfrutar d'algun partit és important informar-se abans del calendari de la competició en la Web dels clubs.

València Club de Futbol

El València CF és el quart club històric d'Espanya i el quint amb més títols nacionals i internacionals. El seu emblema és la rata penada, animal que penja de la fatxada de Mestalla, l'estadi històric que s'ubica entre l'avinguda de Suècia i l'avinguda d'Aragó. Inaugurat en 1923, té capacitat per a més de 49.000 espectadors i la seua graderia és especialment cridanera pels colors. Tots els dies que no hi ha entrenament es pot contractar el Mestalla Forevertour, durant el qual s'accedix a la sala de premsa, el vestuari dels jugadors i el túnel d'eixida al terreny de joc. Ho dirigix un guia i dura vora d'una hora.

E poi puoi visitare il Megastore Valencia CF nella piazza del Comune un tempio della moda sportiva con prodotti dedicati 100% ai tifosi del Valencia, non mancano le migliori divise per fare sport, la moda e tutti gli accessori per il calcio.  

Les entrades dels partits es poden comprar per Internet, en les taquilles del recinte o en la tenda oficial del club, que es troba a la Plaça de l'Ajuntament i disposa d'infinitat de merchandising. Per veure els entrenaments cal acudir a la Ciutat Esportiva de Paterna.

Megastore Valencia CF
Megastore Valencia CF

Llevant Unió Esportiva

El Llevant UD disputa els seus partits a l'Estadi Ciutat de València, situat al barri d'Orriols, pròxim a l'antic monestir de Sant Miquel dels Reis. El camp té una capacitat de més de 26.000 espectadors. Es tracta de l'equip degà de la ciutat, el que té més anys d'història. Per veure a l'equip 'granota', com així se li coneix, cal comprar les entrades en les pròpies oficines del club, en les taquilles de l'estadi dues hores abans del partit o per Internet. I també és possible disfrutar dels seus entrenaments en la Ciutat Esportiva amb què compten en Bunyol

Més enllà dels dos grans clubs, València és una ciutat futbolera a tots els nivells. És habitual veure xiquets i adults disputar partits als jardins i instal·lacions públiques. També hi ha lligues no professionals i competicions escolars. Els bars dels voltants dels estadis, però també molts altres repartits pels barris, emeten els partits dels equips entre canyes i tapes. És el cas del mític Bar Manolo el del Bombo, que és animador oficial de l'equip, situat enfront de Mestalla. Altres opcions són Sportime Café, Aragón 20, Old Trafford o St. Patrick's.


 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Maratón Valencia Ciudad Running CAC
Esport a València, 365 sense excuses
triatlon Valencia
Les 10 cites esportives de l'any a València
Puenting
On practicar esports d'aventura