Músiques i danses del Mediterrani al Festival Polirítmia

Categories: espectacle, festival urbà.

No t'ho perdes

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Maria del Mar Bonet serà la protagonista en l’última jornada del festival

La 6a edició del Festival Polirítmia, dedicat a la música i les danses arrelades al Mediterrani, se celebrarà de l’1 al 9 de juliol a València amb 14 concerts d’accés lliure.

Els concerts tindran lloc a la Plaça de l’Ajuntament i el Teatre Rialto de València, mentre que La Nau acollirà la programació formativa i un concert didàctic.

Programació

Dissabte, 1 de juliol

El festival arranca amb El Sarau de la Fira, emmarcat en les Nits de Folk de la Gran Fira de València, una sessió oberta de música i ball a les 22.00 hores a la Plaça de l’Ajuntament.

Aquesta nit també tindrà lloc, a les 24.00 h, el Correfoc de la Fira.

Diumenge, 2 de juliol

Concerts gratuïts a la Plaça de l’Ajuntament amb la proposta de Marala a les 22.00 hores, on les tres intèrprets presentaran el seu treball més recent, ‘Jota de morir’.

Dilluns 3, de juliol

Jornada de conferències a la sala Matilde Salvador de la Nau, que inclourà el concert didàctic de Rubén Alonso, ‘Antropoloops’, un acostament creatiu al patrimoni immaterial sonor des de la lògica del remix musical.

A la nit, la Plaça de l’Ajuntament rebrà, a les 22.00 hores, el concert de La Maria, que presentarà “L’Assumpció", el seu esperat primer treball d’estudi.

 

 

Dimarts, 4 de juliol

A les 22.00 hores, l’escenari de Polirítmia a la Plaça de l’Ajuntament acollirà a les xiques de la Balkan Paradise Orchestra, que estrenen ‘Catarsis’, el seu nou espectacle.

Dimecres, 5 de juliol

A les 20.00 hores, al Teatre Rialto de València, l’artista valenciana Tere Núñez presentarà els resultats de la seua residència artística internacional, juntament amb el duo portugués Couple Coffee.

A les 22.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, serà el torn del turc Ali Doğan Gönültaş, que presentarà ‘Kiğı’, el seu primer àlbum en solitari.

Dijous, 6 de juliol

A les 20.00 hores, al Teatre Rialto, Álvaro Sola, artista multidisciplinari que atorga a la indústria musical i al flamenc una amalgama d’imatges i sons frescos, presentarà el seu espectacle ‘Puñales’.

A les 22.00 hores, a l’escenari de la Plaça de l’Ajuntament, el grup La Plazuela reivindicarà les seues arrels andaluses amb un discurs actual i renovat que té com a pilars principals el flamenc, la música electrònica i el ‘nu-funk’.

Divendres, 7 de juliol

La menorquina Anna Ferrer presentarà al Rialto, a les 20.00 hores, ‘Parenòstic’, un treball en el qual creació i tradició van plegats.

A les 22.00 hores serà el libanés Aleph qui arribe a la Plaça de l’Ajuntament amb la seua fusió de tres mons: el del jazz, el del flamenc i l’oriental, en un espectacle sense precedents.

Dissabte, 8 de juliol

La programació començarà a les 18.30 hores amb l’actuació itinerant de les Muixerangues de la Fira, que enguany comptarà amb la Muixeranga d’Algemesí.

A les 20.00 hores, el Teatre Rialto acollirà la proposta dels valencians N340, que combina sense complexos tradicions com la valenciana, la mediterrània o la roquera.

A les 22.00 hores serà el torn de la siriana Mais Harb amb l’espectacle Arabic Music Show, una mescla de cançons pròpies i algunes cançons del folklore àrab, especialment sirià.

Diumenge 9 de juliol

A les 20.00 hores, al Teatre Rialto, el trio Samaïa presentarà ‘Traversées’, un repertori que aprofundeix en les tradicions més estimades per les tres cantants i ret homenatge a les llengües regionals de França, així com d’Europa i el Pròxim Orient.

 

El tancament final del festival vindrà de la mà de Maria del Mar Bonet, a les 22.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, qui tornarà a demostrar per què és una de les grans referències de la cançó d’autor en el món.

Tots els concerts del festival són d’accés lliure. Per als que acull el Teatre Rialto, les invitacions es repartiran en taquilla des d’una hora abans dels concerts.

En la web de Polirítmia es poden consultar tots els detalls de la sisena edició. No t’ho perdes!

MÉS INFORMACIÓ

Detalls

 • Dates de l'esdeveniment
 • Des de:

  01-07-2023

 • A:

  09-07-2023

 • Lloc

  Plaza del Ayuntamiento s/n. València

 • Preu

  Accés lliure

Plaza del Ayuntamiento

1 de julio — El Sarau de la Fira. Nits de Folk.

2 de julio — Niño de Elche + Ylia + CIM Benimaclet.

3 de julio — Stelios Petrakis Quartet.

4 de julio — Caamaño & Ameixeiras.

5 de julio — Noelia Llorens «Titana».

6 de julio — Barbas / Stronen / Meyer Trio.

7 de julio — Miquel Gil.

8 de julio — Fraskito.

9 de julio — Karmento.

10 de julio — El cant al ras de la Fira. Nits de Folk / Les Folies de Carcaixent / Castell de Pals.

Teatro Rialto

7 de julio — Xiomara Abello y Bia Maria.

8 de julio — «El Pantorrillas».

9 de julio — Magalí Sare & Manel Fortià.

10 de julio — Electrogralla.

Plaza del Mercado

2 de julio — Les Muixeranges de la Fira. Nits de Folk.

La Nau

4 de julio — Abraham Cupeiro

COM ARRIBAR

Plaza del Ayuntamiento, Valencia, España

Obtenir ruta