Skip to main content

Què és la Ciutat de les Arts i les Ciències?

La Ciutat de les Arts i les Ciències és una visita imprescindible si véns a València. Obra de l'arquitecte valencià Santiago Calatrava, té uns quants edificis que s'han convertit en icones de la ciutat. Es tracta d'un complex d'oci científic i cultural per a disfrutar en família o amb amics que hui en dia ocupa al voltant de dos quilòmetres de l'antic llit del riu Túria. 

Necessitaràs entrades per a poder accedir a l'interior de l'Hemisfèric, el Museu de les Ciències i l'Oceanogràfic i pots comprar-les per separat o conjuntes, dels edificis que més t'interesse visitar. 

Planifica't bé la teua visita a la Ciutat de les Arts i de les Ciències, perquè hi ha moltes coses per veure:


Oceanogràfic

No pots anar-te'n de València sense visitar l'Oceanogràfic, el major aquari d'Europa. Amb set ambients marins distints, poden veure's prop de 45.000 exemplars de 500 espècies diferents, com ara dofins, belugues, morses, lleons marins, foques, pingüins o taurons. No et perdes tampoc l'exhibició que cada dia té lloc al delfinari. Reserva't almenys mig dia per visitar-ho.

 

+ INFO


Hemisfèric

L'Hemisfèric és un cine digital 3D, amb una enorme pantalla còncava de 900 metres que quasi embolica als espectadors. Cada dia es projecten diverses pel·lícules, majoritàriament documentals educatius de no més de 45 minuts aptes per a tots els públics. Amb la teua entrada et donaran unes innovadores ulleres 3D amb les quals a més pots canviar l'idioma de la projecció. Si viatges amb xiquets, sol haver-hi una pel·lícula més infantil una vegada al dia. Et recomanem que consultes la cartellera i reserves la projecció que més t'interesse abans de començar la teua visita a altres edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

 

+ INFO


Museu de les Ciències

Amb el lema de “Prohibit no tocar” d'aquest museu ja pots imaginar-te quin tipus d'espai és, no? El Museu de les Ciències ofereix diverses exposicions interactives sobre ciència i tecnologia. Es pot entrar sense entrada a la planta baixa, on sol haver-hi una exposició temporal, algunes tendes, els banys i un restaurant. Per a la resta d'exposicions, necessitaràs la teua entrada. El Museu oferix també tallers científics per a tots els públics per als que cal comprar una entrada a banda.

 

+ INFO


Palau de les Arts Reina Sofía

Si eres melòman, el teu lloc a la Ciutat de les Arts i les Ciències és el Palau de les Arts. D'octubre a novembre, oferix una programació que inclou òperes, concerts, sarsuela, o ballet. Fora dels espectacles, l'edifici es pot visitar per dins prèvia reserva en la pàgina web.

 

+ INFO


Umbracle

D'accés lliure, l'Umbracle és un enorme jardí de més de 17.000 m2 pel que pots passejar-te contemplant plantes típiques mediterrànies o escultures contemporànies. A l'estiu i a la nit, obri les seues portes la terrassa Mya, on pots prendre't una copa davall la llum de la lluna. Just al davall de l'Umbracle es troba l'aparcament públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.  

 

Ágora

El més recent dels edificis que composen la Ciutat de les Arts i les Ciències, és un espai versàtil que sol albergar esdeveniments de qualsevol tipus. Normalment no està obert al públic i no es pot visitar.

 

Assut de l'Or

Una altra de les obres de l'arquitecte valencià Santiago Calatrava, el Pont de l'Assut de l'Or, travessa l'antic llit del riu Túria, entre el Museu de les Ciències i l'Àgora. Hi ha diversos carrils per al tràfic en ambdós sentits i al centre hi ha una passarel·la de vianants que unix les dues vores del Jardí del Túria.    

 

Subscriu-te al nostre Blog!

No et perdes els millors plans per a gaudir a València!

Subscriu-te