El Sant Calze un gran tresor que pots veure a la Catedral

A vegades els grans tresors es guarden on menys te l'esperes. La Capella del Sant Calze de la Catedral de València és un d'aqueixos llocs. En ella s'exhibeix des de 1916 la copa que ha generat més llegendes, obres artístiques i literàries; i una de les relíquies més admirades i aclamades per l'Església Catòlica: el Sant Greal, custodiat des de 1437 en el reconditori de la seu valenciana. Fins a la seua arribada al Palau del Real de València en 1424 de mà del rei Alfons el Magnànim, la venerada peça havia anat canviant de mans i de residència al llarg dels segles en el que constitueix un interessant camí de pelegrinatge.

Les dades arqueològiques, documentals i els històrics del viatge que va realitzar aquesta relíquia fins a recalar en la Catedral de València apunten al fet que és el got que va utilitzar Jesucrist en l'Últim Sopar. Els Papes Joan Pau II i Benet XVI van oficiar misses amb el Sant Calze de la seu en les seues respectives visites a València en 1982 i 2006.

En 2015, el Papa Francesc va concedir a València la celebració de l'Any Sant Jubilar que es repetirà cada cinc anys a la ciutat del Túria, convertint-la en una de les ciutats santes del món. L'últim dijous d'octubre de 2025 començarà perquè el segon any jubilar del Sant Calze i València acollirà a tots aquells pelegrins que desitgen aconseguir la indulgència plenària en la seua Catedral.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El santo grial
El grial. Com és?
Santo Grial
La Ruta del Greal, un itinerari de cultura, paisatge i naturalesa