La ciutat dels Betlems

Categories: exposició.

Nadal

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric


Ruta dels betlems

Muntar el betlem continua sent un costum molt arrelat en les famílies valencianes. A més, hi ha una important tradició d'artesans especialitzats en la creació de figures de Betlem que s'exhibeix per tota la ciutat.

Si et ve de gust fer una ruta pels més interessants, te’n proposem cinc:

El de més figures: Saló de Cristall de l'Ajuntament

Està format per més de 300 figures, 250 animals i més de 400 complements artesanals, com ara cistelles, gerres, palmeres, estris de fuster i ferrer, carros i fonts.

El més gran: betlem de la plaça de Sant Agustí

Figures de mida natural realitzades pel Gremi d'Artistes Fallers. Una representació del naixement, dels Reis d'Orient, dels pastors i l'àngel anunciador, que es podrà contemplar durant totes les festes a l'aire lliure en la Plaça de Sant Agustí. 

El més antic: betlem napolità del Museu de Ceràmica

Datat en el segle XVIII, està compost per 29 figures de grandàries diferents realitzades en filferro recobert d’estopa, terracota, fusta tallada, vidre i vestides amb teixits de l'època. S'exposarà al museu fins al 8 de febrer

El més elegant: betlem del mercat de Colom

També de grans dimensions; el naixement del mercat de Colom i el gran avet li donen el toc nadalenc a un dels punts de trobada més elegants de la ciutat. Un lloc ideal per a gaudir de les terrasses climatitzades i d’una interessant oferta gastronòmica. Aprofita per a fer una volta per les parades del mercat ambulant de Nadal i pel mercat de betlems, i emporta’t alguna figureta per a completar el betlem que tens a casa.