Esdeveniments Gran Fira de València 2024

Categories: festes i tradicions.

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Un juliol amb música als carrers, espectacles originals, focs artificials i folklore valencià protagonitzen la tradicional «Gran Fira de València»

Gaudeix de la tradicional Gran Fira de València, un mes en què la ciutat ofereix cada dia nombroses activitats i els seus carrers s'omplin de color i ritme amb concerts a l'aire lliure i castells de focs artificials. La festa culmina amb l'espectacular Batalla de Flors, un espectacular colofó a aquests dies en què València vibra al ritme de jazz, pop, rock i fa olor de pólvora, roses i margarides.

L'1 de juliol és la gran inauguració amb una desfilada de bandes de cornetes i tambors des de la Plaça de la Reina fins a la Plaça de l'Ajuntament amb un impressionant espectacle de ballet aeri a 30 metres del sòl i un espectacle pirotècnic llançat des de la terrassa de l'Ajuntament.

De dilluns a dimecres a les 19:30 hores durant el mes de juliol no et perdes la Visita guiada ambiental al Parc Natural de L'Albufera per connectar amb la natura i conèixer de prop el Parc Natural de l'Albufera, un dels tresors naturals més valuosos de València.

Del 4 al 7 de juliol, a la platja del Cabanyal se celebrarà la Fira Medieval i amb l'entrada tradicional de «Moros i Cristians». L'esdeveniment arranca al Carrer de la Reina i ofereix batalles recreades, indumentària tradicional, música i ritme.

Tots els dissabtes del mes juliol, el cel de València es transforma en un llenç il·luminat amb deslumbrants focs artificials en diferents punts de la ciutat. El dia 6 a la Plaça de l'Ajuntament, el 13i el 20 al Pont de Monteolivete i el 27 a la Plaça de l'Ajuntament.

A les nits tens una cita amb els concerts de Vivers, el festival de música que cada estiu porta als Jardins de Vivers els millors artistes. Aquest any, del 2 al 23 de juliol un total de 18 concerts i 25 artistes com Carlos Vives, Luz Casal, Julieta Venegas, Taburete o The Cult conformen el cartell que abastarà una àmplia gamma de gèneres musicals que van des del pop i el rock fins al flamenc i el rap.

Fins al 28 de juliol podràs gaudir del Festival de Jazz amb concerts als jardins del Palau, a la Sala Rodrigo, a la Sala Iturbi i també a diversos barris de la ciutat amb «Jazz als barris».

Del 18 i el 21 de juliol, el Palau de la Música de València acollirà la 136 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música «Ciutat de València». Més de 2.000 músics participaran en aquesta edició, en la qual actuaran com a bandes convidades la Banda Simfònica Municipal de València, la jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana o el Cerrito High School Wind Symphony dels EUA.

El dia gran de la festa se celebrarà el dissabte 20 de juliol amb la Gran Nit de Juliol que transforma València en un epicentre de cultura i entreteniment. Des de la vesprada fins a la nit, la ciutat s'omplirà de concerts, espectacles i activitats gratuïtes a l'aire lliure amb tallers, espectacles de circ, jazz, màgia, musicals infantils, contacontes i folklore valencià. Sumant-se a la celebració, la majoria dels museus de la ciutat obriran les seues portes durant la nit, oferint als assistents una experiència cultural única.

Com a colofó de la Gran Fira el diumenge 28 de juliol a partir de les 20:00 h al Passeig de l'Albereda se celebra la tradicional Batalla de Flors. 1.200.000 clavells són llançats entre els tripulants de les carrosses florals i el públic. Centenars de milers de clavellons solquen els aires durant prop d'una hora, per deixar al final una bellíssima i impressionant catifa de flor multicolor. Un fermall d'or molt especial i recomanable per a aquells que encara no ho han viscut en directe.

Vinga, anota les dates i no et perdes la Gran Fira de València!

DESCARREGA ACÍ EL PROGRAMA

Detalls

 • Dates de l'esdeveniment
 • Des de:

  01-07-2024

 • A:

  28-07-2024

 • Lloc

  Diversos puntos en toda la ciudad

 • Adaptat a la mobilitat reduïda
22 Mon
29º 24º

MÉS ESDEVENIMENTS DE LA GRAN FIRA

Gran Feria Julio Valencia

Els castells de focs artificials són obligats sent disparats per les millors pirotècnies. Tots els dissabtes del mes de juliol a partir de la mitjanit tindran lloc els espectacles de focs artificials en diferents punts de la ciutat.

Veure més Els Focs de La Fira: no et perdes el programa de focs artificials
Conciertos de Viveros 2024 Valencia

Els jardins de Vivers, es transformen durant la Gran Fira de València en una enorme sala de concerts a l'aire lliure, amb els millors grups del panorama nacional i internacional.

Veure més Concerts als Jardins de Vivers 2024
Certamen Internacional de Bandas en València

El Palau de la Música de València acollirà entre el 18 i el 21 de juliol la 136 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música «Ciutat de València». Més de 3.200 músics participaran en esta edició, en la qual actuaran com a bandes convidades la Banda Simfònica Municipal de València, la jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana o el Cerrito High School Wind Symphony dels EUA.

Veure més Certamen Internacional de Bandes en el Palau de la Música
Festival de Jazz València

Coincidint amb la Gran Fira de València, València celebra la primera quinzena de juliol el Festival de Jazz al Palau de la Música amb les seues mítiques jam sessions i un concert gratuït per a obrir el festival als Jardins del Palau.

Veure més Ja és ací el XXVII Festival de Jazz de València
moros y cristianos

Del 4 al 7 de juliol de 2024. Als poblats marítims de la ciutat se celebra la festivitat dels Moros i Cristians. Un gran desfilada recorre a la nit els carrers del Cabanyal i la Malva-rosa, el desembarcament al passeig Marítim; i de l'Entrada Mora i Cristiana.

 

Veure més Fira Medieval i entrada de «Moros i Cristians» a València
Playa el Saler Abufera

De dilluns a dimecres durant el mes de juliol no et perdes la visita guiada per a connectar amb la naturalesa i conéixer de prop el Parc Natural de l'Albufera, un dels tresors naturals més valuosos de València.

Veure més Visita guiada ambiental al Parc Natural de L'Albufera
Gran Feria Julio Valencia

El dissabte 20 de juliol tens una cita imprescindible amb actuacions musicals en diferents punts de la ciutat, i entrada gratuïta als museus fins a la matinada. La cultura i el sabor ompliran els carrers de la ciutat en un ambient festiu i estiuenc, molt mediterrani.

Veure més La Gran Nit de Juliol de la Gran Fira: espectacles i sorpreses als barris de…
Foto de la feria de Julio en Valencia, se ve la entrada a la feria de noche y la noria iluminada con luces

Fins al 4 d'agost als Jardins del Túria tant adults com els més xicotets de la casa podran viure aventures, sentir el vertigen de les atraccions i gaudir de les vesprades d'estiu. La trobaràs als Jardins del Túria, entre el Pont de les Flors i el de l'Exposició. 

Veure més La Fira d'atraccions de València torna a l'estiu
plaza toros valencia

Del 17 al 21 de juliol els amants de les festes taurines tenen una cita en la Plaça de Bous en La Fira de Sant Jaume, amb cartells de primera categoria com Paco Ureña,  Román i amb bous de les ramaderies més importants com la de Santiago *Domecq.

Veure més Fira de Juliol en la Plaça de Bous de València
Batalla de Flores 2023 Alameda

 El diumenge 28 de juliol a partir de les 20.00 h en el Passeig de l'Albereda. En 1891 va quedar establida la Batalla de Flors, que té lloc l'últim diumenge i on es lliura una lluita incruenta entre les senyoretes tripulants de florals carrosses i el públic expectant. Centenars de milers de clavellons solquen els aires durant prop d'una hora, per a deixar al final una bellíssima estora de flors multicolor i impressionant. Un passador d'or molt especial i recomanable per als qui encara no ho han viscut en directe.

Veure més Batalla de Flores: un acolorit fermall per a la Gran Fira