Corpus Christi: programa d'actes

Categories: festes i tradicions.

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Corpus Christi: una tradició arrelada i acolorida

Un any més, València es bolca amb la celebració del Corpus Christi: una de les tradicions més arrelades de la ciutat, en la qual es combinen qüestions paganes i religioses per a oferir a fidels, turistes i curiosos una proposta cultural única.
L’associació «Amics del Corpus València» ha preparat una programació especial perquè tot aquell que estiga interessat forme part d’aquesta festivitat.

Participa en el Trasllat de les Roques —uns monumentals i espectaculars carros antics, tradicionals del Corpus valencià, que són arrossegats des del Museu de les Roques a la Plaça de la Mare de Déu per cavalleries engalanades— i balla al compàs de la dansa de la Moma —que simbolitza la lluita entre la virtut i els set pecats capitals— i dels Gegants i Capgrossos.

Uneix-te a la Cavalcada del Convit —que representa la invitació que feien els jurats de València a les autoritats i al poble per a assistir a la Processó del Corpus—, refresca’t en la mítica poalà i gaudeix de la resta d’activitats programades per a celebrar la coneguda com festa grossa.

Vols saber més?

 

Ací tens la programació!


Dijous 30 de maig

20.00 h — Eucaristia i pregó del Corpus a l’Església del Patriarca.


Divendres, 31 de maig

20.00 h. “Trasllat de les Roques”, des de les Alberedetes de Serrans a la Plaça de la Mare de Déu.

23.30 h. “Nit d’albaes”, amb parades al Palau Arquebisbal, la porta de la Casa de les Roques i les Roques exposades a la Plaça de la Mare de Déu.

Corpus Christi València

 


Dissabte, 1 de juny

12.00 h. Als carrers de Cabillers i Avellanes, tradicional “Penja de poals” als balcons per a "atacar" als soldats del rei Herodes en la Cavalcada del Convit de l’endemà, un dels moments més divertits de la festivitat del Corpus.

Corpus Christi València

 

18.00 h. A l’escenari de la Plaça de la Mare de Déu, “Representació dels misteris”. Enguany a càrrec dels alumnes del Col·legi El Pilar.

corpus valencia

 

19.30 h. Concert dedicat al Corpus.

23.00 h. Concert extraordinari de la Banda Municipal de València a la Plaça de la Mare de Déu. La banda interpreta obres representatives de la festivitat, entre altres, el poema simfònic “Es chopà hasta la moma", de Salvador Giner, a partir d’una poesia en valencià de Luís Cebrián Mezquita, que descriu la Solemne Processó del Corpus al seu pas pels carrers de València el 9 de juny de 1746, on es va desencadenar una gran tempesta.

24:00 h. “Nit de Festa”, cercavila per l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluis, pel recorregut invers de la Processó, amenitzat per la banda de música i amb les parades necessàries per al lliurament dels premis d’Aparadors, Balcons i Façanes engalanades.

 


Diumenge, 2 de juny

10.30 h. Solemne Missa Pontifical a la Catedral. En finalitzar, a la Porta dels Ferros, repartiment de pans beneïts als fidels que ixen de la celebració eucarística, en record d’una antiquíssima tradició.

12.00 h. Cavalcada del Convit.

corpus valencia

 

14.00 h. Mascletà a la Plaça de l'Ajuntament, a càrrec de Pirotecnia Valenciana.

Mascletà Fallas

 

16.30 h. Trasllat de les Roques en el tradicional desfilades del "Pas de les Roques", des de la Plaça de la Verge per a tornar a la Casa de les Roques.

rocas corpus

 

19.00 h. Solemne Processó, encarnant els personatges bíblics i tradicionals. Eixirà de la Catedral per la porta dels Apòstols, per a continuar per la plaça de la Mare de Déu, els carrers Cavallers, Tossal, Bosseria, Mercat, Maria Cristina i Sant Vicent, Lluís Vives, Mar, Avellanes, Palau, i la plaça de l’Almoina fins a la catedral.

corpus valencia

Dimecres, 5 de juny

19.30 h. Danses del Corpus a Sant Miquel dels Reis.

caballets

No et perdes aquesta festa de gran simbolisme cultural, en la qual costums catòlics i festius s’uneixen per a oferir al públic una celebració única.

Detalls

 • Dates de l'esdeveniment
 • Des de:

  30-05-2024

 • A:

  05-06-2024

 • Adaptat a la mobilitat reduïda
 • Informació d'interés

  ZONES RESERVADES PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA

  Cavalcada del convit, 12.00 hores (Plaza de la Reina). Veure ubicació ací

  Mascletà, diumenge 2 de juny a les 14.00 h.(Plaza Ayuntamiento escaira carrer de la Sang) Veure ubicació ací

  Processó, diumenge 2 de juny a les 17.00 h. (Plaza del Mercat, entrada per carrer Vells de la Palla, entre el Mercat Central i l'Església dels Sant Juanes enfront de la Llotja). Veure ubicació ací


  - Només persones amb mobilitat reduïda i un acompanyant.
  - Els acompanyants han de situar-se en la part posterior per a no impedir la visió de les persones amb mobilitat reduïda.
  - Aforament limitat, per la qual cosa cal arribar amb amb temps suficient.
  - Respecta les indicacions dels voluntaris d'assistència acreditats per la Direcció General de Discapacitat de l'Ajuntament.

   

  MÉS INFORMACIÓ ACCESSIBLE SOBRE LA FESTA

Toc manual de campanes - Patrimoni Unesco

Amb motiu de la festivitat del Corpus, l’associació de Campaners de la Catedral realitzarà diversos tocs manuals de campanes des del Micalet. El toc manual de campanes va ser reconegut com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat al mes de novembre de 2022. Si vols veure’l en directe pots sol·licitar la teua plaça en aquest enllaç
Hi haurà tocs manuals el 1 i 2 de juny.
L’espai del campanar és xicotet, així que únicament hi ha 25 places en cada toc. No esperes molt per a reservar la teua plaça per a viure aquesta experiència tan singular!

20 Thu
30º 20º

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Casa de las Rocas (Museo del Corpus de València)
Casa de les Roques
Corpus Christi València
Corpus Christi València