50 anys de l’art abstracte de Jordi Teixidor a l’IVAM

Categories: exposició.

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

L’artista valencià és Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2014

Amb ‘Final de partida’, l’IVAM revisa de nou els més de 50 anys de trajectòria de Teixidor, després de la primera exposició que li va dedicar el Museu l’any 1997, donant forma a un projecte que s’allunya d’una retrospectiva a l’ús. La mostra reuneix setanta obres d’aquest creador valencià, Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2014 i un dels màxims representants de l’abstracció espanyola, procedents dels fons de l’IVAM, de museus i institucions i de la col·lecció particular de l’artista.

El títol de la mostra procedeix d’una obra que va finalitzar l’any 2020, ‘Fin de partie’, un llenç al qual ha dedicat 18 anys de treball. És una pintura de grans dimensions que pren com a referències les obres ‘Banyistes en el riu’ i ‘Port-fenètre à Collioure’, d’Henri Matisse.

‘Final de partida’ és un terme utilitzat en els escacs per a referir-se a un pròxim desenllaç, al·ludeix a la culminació d’un llarg recorregut de reflexió, investigació i experimentació per part de l’artista, una sort de final de partida sobre la qual Teixidor ha comentat que "no sap si hi haurà continuïtat o no".

L’exposició també rastreja les fonts d’inspiració i les claus de les investigacions de Teixidor en el camp de la pintura. D’ací la inclusió d’una natura morta barroca de Juan van der Hamen, un gènere que continua fascinant a l’artista, i de dos artistes que han influït en el seu treball: Barnett Newman i Ad Reinhardt.

L’exposició acaba en una sort de capella que convida a contemplar sis pintures negres, una sèrie a la qual l’artista ha dedicat desenes d’obres defugint de les connotacions tràgiques projectades a través d’ell pels artistes del Barroc o de l’Informalisme.

Detalls

 • Dates de l'esdeveniment
 • Des de:

  03-02-2022

 • A:

  05-06-2022

 • Informació dels horaris

  Dimarts a diumenge, de 10:00 a 19:00 h

  Divendres de 10:00 a 21:00 h 

  Dilluns tancat

 • Preu

  Gratis

COM ARRIBAR

Instituto Valenciano de Arte Moderno, Calle Guillem de Castro, Valencia, España

Obtenir ruta

Com arribar

 • Metro: L1, L2, L4.
 • Autobús: 28, 95, C1.

Informació d'interés

 • Telèfon

  963 176 600

 • Correu electrònic

  ivam@ivam.es

19 Sun
23º 16º