Mercats Municipals: Temples del Km 0

València és una ciutat compromesa amb la cura del medi ambient i la sostenibilitat. I en cap activitat es reflecteix millor aquesta filosofia que en la gestió dels mercats municipals. Aquestes llotges modernes de l'alimentació són els autèntics temples dels productes de proximitat. El compromís de la ciutat amb la sostenibilitat és ferma. No per casualitat Mercavalència, la infraestructura central que distribueix els productes de proximitat barri a barri, dedica un espai, La Tira de Comptar, al fet que els xicotets agricultors de l'horta valenciana (L'Horta) acudisquen per a la venda directa dels seus productes, frescos i acabats de collir.

Aquesta tradició, que naix de la València medieval islàmica i va ser oficialitzada pel Rei Jaume I l’any 1238, es complementa amb l'Ecotira, iniciativa de distribució de productes ecològics, que permet als productors orgànics comercialitzar els seus productes directament a professionals del sector, com a restaurants o comerços d'alimentació. L'absència d'intermediaris redunda en uns preus més continguts que beneficien més als qui els acaben consumint. 

Per això, i per moltes coses més, València és un càntic a l'excel·lència dels productes pròxims i de temporada. Amb la seua ubèrrima horta mil·lenària, les explotacions ramaderes de l'interior de la província i l'ampli litoral existent, la ciutat es proveeix de fruites, verdures, carns i peixos de quilòmetre 0 i màxima qualitat. I on els pots trobar? Doncs en la magnífica xarxa de mercats presents en cada barri i que constitueixen una experiència sensorial de primera magnitud per la simfonia de colors, aromes, formes i sabors que allotgen en el seu interior.  

Si estàs de visita a València i t'atrau la idea d'adquirir les nostres millors viandes per a cuinar-les al teu apartament turístic, no ho dubtes: acudeix i compra-les. Però si vols degustar-les in situ, no et talles. Tens a la teua disposició els millors pernils, formatges variats, adobats, salaons… i un assortiment de fruites i sucs naturals preparats a l'instant, llestos per al teu paladar. Regala't una experiència molt saborosa, picant de lloc en lloc. Gaudeix d'un entorn singular i atreveix-te a degustar aquestes menges en els locals que els preparen en els voltants dels mercats i, en general, en tota la ciutat. Una ciutat que és fidel representant de les bondats associades a la cuina mediterrània, la més sana i deliciosa del món. No et prives de l'experiència i coneix els nostres mercats! 

MERCATS MUNICIPALS

Mercado Central
Mercat Central
Mercado Mossen Sorell
Mercat Mossen Sorell
Mercado Russafa
Mercat de Russafa
puerta entrada mercado cabanyal
Mercat del Cabanyal
Mercado Colón
Mercat de Colom
Mercado del Grao
Mercat del Grau