Mercat Mossen Sorell

Plaza de Mossén Sorell, 46003 València, Valencia

Un dels majors encants d'aquest mercat xicotet i coquetó és la seua cèntrica ubicació, en plena Ciutat Vella. Concretament al famós barri del Carme. I un dels seus majors secrets, que s'alça sobre les ruïnes de l'antic palau gòtic de Mossén Sorell, devastat l’any 1878 per un paorós incendi que el va reduir a cendres durant dos dies. De les ruïnes d'una de les cases senyorials més importants en aquella València de finals del segle XIX va nàixer l'actual plaça, més àmplia que la medieval, i mig segle després, l’any 1932, es va construir el mercat. La seua fisonomia actual, que aposta pel ferro i el formigó juntament amb àmplies superfícies envidrades, que el doten d'una important lluminositat natural en el seu interior, és fruit de la remodelació integral escomesa l'any 2008. 

Aquesta sort de mercat boutique reparteix la seua superfície entre un espai en la seua zona central que es dedica a activitats culturals i d'oci, locals dedicats a la venda de productes frescos de proximitat, amb especial atenció a les fruites i verdures de producció ecològica, i establiments on poder paladejar-los. Entre aquests últims destaquen l'Ostrería del Carmen, amb una àmplia oferta de salaons i d'ostres fresques valencianes, gallegues i franceses, molt popular per les degustacions acompanyades d'una bona copa de vi o cava a un mòdic preu. Un altre dels locals que s'ha fet imprescindible visitar és el celler Vinostrum, molt actiu a l'hora de programar activitats culturals i gastronòmiques, i que destaca pels tastos de bons caldos de la terra, del seu ampli assortiment de cerveses i el ric tapeig amb què sorprén el visitant. L'àmplia oferta de restauració d'aquesta zona de València fa la resta i la vesprada dels dijous i el cap de setmana el mercat es converteix en una destinació molt bulliciosa. 

Els dissabtes, de 8.00 a 14.00 h., agricultors de l'horta venen directament els seus productes als carrers al voltant del mercat en la popular Tira de Comptar.  

Detalls

  • Horaris
  • Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte: 08:00 to 15:00
  • Dijous, Divendres: 17:00 to 20:30
  • Dies de tancament: Diumenge

COM ARRIBAR

Plaça de Mossén Sorell, 46003, València, España

Obtenir ruta