Mercat del Cabanyal

Carrer de Martí Grajales, 4, 46011 València, Valencia

Estem a la València més litoral, la que s'assenta sobre els barris del Cabanyal i El Canyamelar, que fins a finals del segle XIX van ser poble independent, El Poble Nou de la Mar, i que sempre han mirat al Mediterrani per ser bressol de pescadors. L'essència del passat encara es reconeix en l'entramat en forma de xarxa del seu particular urbanisme i que recorda la disposició original de les barraques primigènies alçades en paral·lel a la mar.

També destil·la aquest sabor el mercat. Un sabor a bonítol, calamar, calamarsó fresc, corbina, déntol, escorpa, pagell, sarg imperial, juliola i un llarg etcètera d'espècies, moltes vegades capturades ben a prop de les platges de València. Fidel representant del que aquest espai ofereix és un dels seus llocs més clàssics, Pescados Bianca, amb quatre generacions al servei dels molts feligresos, a vegades vinguts de ben lluny, d'aquesta oferta infinita de tant de producte fresc amb aroma a salnitre. Les conserves i saladures també recompensen el desplaçament. I si no que li ho diguen als que freqüenten Aceituna y Salazones Ginés Ponce o Salazones y Conservas Chimo Gay. 

El seu emplaçament actual, que data de 1958 però ha sigut restaurat recentment, és un edifici ampli, amb les comoditats pròpies dels nostres temps i una superfície de 3500 m² que concentra els més de 150 llocs de venda existents. La modernitat no exclou les referències potser d'un passat de gran tradició, encara en la memòria dels habitants d'aquesta part de València. Així, en el seu exterior, en concret en la façana al carrer Martí Grajales, continuen venent els agricultors de les zones pròximes en la denominada Tira de Comptar. Els llocs de venda de productes portats directament del camp el fan especial, per ser un dels dos mercats de la ciutat que tenen aquesta particularitat: la venda directa de l'agricultor al consumidor (de dijous a dissabte, de 8:00 a 14:00 h). 

Detalls

  • Horaris
  • Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte: 07:00 to 15:00
  • Dies de tancament: Diumenge

COM ARRIBAR

Carrer de Martí Grajales, 4, 46011 València, Valencia, España

Obtenir ruta