Mercat del Grau

C. del Stmo. Cristo del Grao, 46011 - València

Aquest no és un mercat qualsevol, sinó el de més solera de València, perquè el Mercat del Grau és el més antic de la ciutat, encara que ara llueix com el més nou després de la seua rehabilitació integral l’any 2023.  

Va ser construït l’any 1902 amb un disseny modernista a càrrec de l'arquitecte Rafael Alfaro, en ple cor del Grau, per a donar servei als veïns del barri i al trànsit que generava el port. 

Com tot gran edifici, al llarg de la seua història ha passat per diferents fases, des de la seua esplendor inicial com el més modern de València, passant per la seua reconstrucció després de la gran riuada de 1957, fins a un declivi al qual calia posar remei. 

Hui dia conserva l'aire industrial que el caracteritzava, però amb un concepte més obert amb la intenció que es convertisca en un lloc que dinamitze la vida de barri i que servisca com a lloc de trobada i degustació. A més de per a comprar producte fresc de qualitat, és clar. 

En el Mercat del Grau hi ha llocs de carn, fruites, verdures, pollastre, ous, forn i pastisseria, productes ecològics, salaons, peix, ultramarins, xarcuteria i delicatessen. I com s'espera que un mercat municipal servisca perquè les gents que el visiten puguen passar una bona estona «fent barri», també té bar i una cafeteria. 

Un plus del Mercat del Grau és l'oferta gastronòmica que hi ha al seu voltant; per exemple, trobem la Taverna El Clavo, que ocupa el local d'una antiga ferreteria on s'ha conservat el mobiliari. 

També al costat del mercat estan la Bodega La Peseta i la Taverna del Grau, que estan formant quasi sense buscar-ho, una zona per anar de tapes ideal per a menjar, prendre un aperitiu o un esmorzaret colossal. 

Si anar al barri del Cabanyal i recórrer els seus carrers amb sabor modernista ja era una experiència recomanable, amb el Mercat del Grau i la vida que es crea al seu voltant, encara més. 

Detalls

  • Horaris
  • Dies de tancament: Diumenge
  • Informació d'interés

    Entrada lliure