Mercat de Russafa

Plaza del Baró de Cortés, s/n, 46005 València, Valencia

ÀREA TURÍSTICA: Russafa i Eixample

Aquest mercat es troba al barri més cool de València, el de Russafa, amb una oferta gastronòmica infinita digna de qualsevol gran urbs europea, locals d'oci, galeries d'art i centres d'activitats culturals diverses. El seu origen és àrab, perquè el terme significa jardí en aquest idioma, i es remunta a la Balansiya del mandatari Abd Allah al-Balansi en el segle IX, quan va manar construir una zona verda recreativa als afores de la ciutat.

L'edifici del mercat, d'estil brutalista, amb el seu culte al formigó, és obra de l'arquitecte Julio Bellot Senent i va ser inaugurat l’any 1962. El 2010 se li van afegir els seus característics colors en degradat en les façanes, autèntic pantone que representa la diversitat cromàtica de les delícies que atresora. Amb els seus 4.780 m² d'espai i més de 160 llocs, és el segon mercat més gran de la Comunitat Valenciana després del mercat Central de València. Però a diferència d'aquest, conserva el seu esperit més de barri, d'una autenticitat allunyada de les modes, encara que comparteix amb el seu germà major la qualitat dels productes oferits, com tota la vida i des de fa dècades. 

La relació de productes de quilòmetre 0 és ingent, i va des del peix, concentrat en una zona destinada a tal fi, adobats, salaons, aus, carns de caça, algues i els millors productes de l’horta. Entre tanta oferta resulta curiós trobar un lloc, Insectum, destinat a la comercialització d'insectes i flors comestibles. Bello e buono, és l'aposta que Carlo Castellano, l'antic regatista del Desafiament Espanyol 2007 de vela en l'America’s Cup, i valencià d'adopció, ha fet per portar els millors productes gurmet de la Campània i la seua Napoli natal a la nostra ciutat. I és que els llaços entre València i el país transalpí de sempre han sigut molt estrets.

Una forma diferent de conéixer el mercat i les seues meravelles gastronòmiques és acudir a My First Paella, que ofereix experiències gastronòmiques actives. Consisteixen a cuinar una paella valenciana, en el seu local de Russafa, comprant abans els ingredients in situ en aquest mercat singular. 

Detalls

  • Horaris
  • Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte: 07:30 to 15:00
  • Dies de tancament: Diumenge

COM ARRIBAR

Plaza Barón de Cortes, Valencia, España

Obtenir ruta