La nova normalitat arriba a València

Situació Coronavirus en València 

 

Obertura de fronteres a la Unió Europea el 21 de juny

Des del 21 de juny, hi ha lliure circulació entre els estats membres de la Unió Europea i entre Algèria, Austràlia, Canadà, Geòrgia, Japó, Montenegro, El Marroc, Nova Zelanda, Rwanda, Sèrbia, Corea del Sud, Tailandia,Túnez, Uruguai i Xina.

Els viatgers que arriben a Espanya no han de guardar quarantena.

 

Mesures de seguretat per a l'entrada a Espanya

Si estàs preparant un viatge a València amb avió des de l'estranger, és obligatori omplir este Formulari de Control Sanitari a què es pot accedir des de la pàgina spth.gob.es o bé descarregant-se l'app en el mòbil des de la mateixa pàgina. Els aeroports espanyols han incorporat tres filtres de seguretat per als passatgers: de temperatura, en un procés molt eficaç i d'alt rigor; un control documental, basat en les declaracions responsables amb informació sanitària que permet la traçabilitat o el seguiment de la persona; i a més un control visual. Per a garantir que tots estos procediments es duguen a terme amb total seguretat, s'han reforçat les plantilles de personal de suport de Sanitat Exterior

PCR negativa obligatòria


A partir del 23 de novembre, Espanya exigirà als viatgers nacionals e internacionals procedents de països de risc  una PCR negativa en les 72 hores prèvies a l'arribada a Espanya per a poder entrar al país. Aquesta mesura se suma als controls sanitaris que ja es duen a terme actualment a tots els passatgers internacionals en els punts d'entrada. Així, es manté el control de temperatura i el control visual.


El Formulari de Control Sanitari que tot passatger ha d'emplenar abans de la seva entrada al país, recollirà a partir d'ara una pregunta sobre si disposa d'una PCR negativa realitzada en les 72 hores prèvies a l'arribada a Espanya. En qualsevol moment, es podrà sol·licitar al passatger l'acreditació del resultat de la prova. El document haurà de ser l'original, redactat en espanyol o anglès i podrà ser presentat en format paper o electrònic.


Quan el Formulari no s'hagi pogut emplenar telemàticament, a través del codi QR generat a través de la web www.spth.gob.es o de l'aplicació Spain Travel Health-SpTH, es podrà presentar en format paper abans de l'embarcament. En aquest cas, haurà d'anar acompanyat amb el document acreditatiu original de la realització de la prova diagnòstica.


A aquells passatgers que després de la realització dels controls de temperatura, visual o documental es determine que existeix sospita que pugan patir Covid-19 hauran de sotmetre's a la realització d'una prova diagnòstica en l'aeroport, a la seva arribada a Espanya.


Països de risc
Per a la designació de les zones o països de risc als quals s'exigirà la realització d'una PCR, en el cas dels països de la Unió Europea i països associats Schengen, es prendrà com a referència els criteris contemplats en la Recomanació UE 2020/1475, del 13 d'octubre, sobre un enfocament coordinat de la restricció de la lliure circulació en resposta a la pandèmia de Covid-19.


Quant als països tercers, la referència bàsica serà la incidència bàsica acumulada per 100.000 habitants en 14 dies, complementat amb les capacitats implantades segons es contempla en el reglament Sanitari Internacional, sobre la base de la informació facilitada pel Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC).


Les agències de viatge, els operadors turístics i les companyies de transport aeri o marítim i qualsevol altre agent que comercialitzi bitllets hauran d'informar els passatgers de l'obligatorietat de disposar d'una PCR amb resultat negatiu per a poder viatjar.

 

Ús obligatori de la mascareta

L'ús de mascareta és obligatori per als majors de 6 anys en tot moment en la via pública, en espais a l'aire lliure i en espais tancats d'ús públic o oberts al públic.

Es recomana l'ús de les mascaretes en espais privats oberts o tancats quan existí confluència amb persones no convivents o no pugi garantir-se la distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres.

L'ús de la mascareta no serà obligatori per a practicar esport, en activitats infantils i juvenils d'oci mentre es romangui  amb el grup de convivència estable ni en els espais de la naturalesa o a l'aire lliure fora de nuclis de població, platges i piscines, sempre que l'afluència de les persones permet mantindre la distància interpersonal de 1,5 metres.

Queden exemptes d'aquesta obligació les persones amb dificultat respiratòria o motius de salut, dependència o discapacitat que facin inviable la seua utilització. No cal portar màscara quan es fa esport de manera individual a l'aire lliure o quan l'ús de màscara sigui incompatible amb activitats que, per la seua pròpia naturalesa, sigui incompatible el seu ús.

Ús correcte de la mascareta

Recorda que la mascareta ha de ser preferentment higiènica o quirúrgica i que ha de cobrir des de la part del septe nasal fins a la barbeta inclosa. No es permet l'ús de mascareta amb vàlvula exhalatòria, excepte en l'àmbit professional per al cas en què aquest tipus de màscara pugui estar recomanada.

 

Mobilitat nocturna 


No està permesa la circulació en vies i espais d'ús públic de totes les persones i vehicles, entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, amb excepció de la realització de les activitats laborals i professionals, necessitats sanitàries, cuidat de persones o causa de força major. 

 

Confinament perimetral a la Comunitat Valenciana


Es restringeix l'entrada i eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats, que es produïsquen per algun dels següents motius:

a) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

b) Compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.

c) Assistència a centres universitaris, docents i educatius, incloses les escoles d'educació infantil.

d) Retorn al lloc de residència habitual o familiar.

e) Assistència i cura a persones majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

f) Desplaçament a entitats financeres i d'assegurances o estacions de proveïment de carburant en territoris limítrofs.

g) Actuacions requerides o urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials.

h) Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.

i) Realització d'exàmens o proves oficials inajornables.

f) Per causa de força major o situació de necessitat.

k) Qualsevol altra activitat d'anàloga naturalesa, degudament acreditada.

Aquest confinament no afecta a les entrades internacionals per ports i aeroports de la Comunitat Valenciana, ja que les Comunitats Autònomes espanyoles no tenen competència per a tancar o limitar l'espai Schengen. Una vegada dins de la Comunitat Valenciana, el viatger tindrà restringida la sortida terrestre de la comunitat, igual que la resta de persones, excepte pels motius descrits a dalt.

Quant al transport terrestre, el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana – i de la resta de Comunitats Autònoms- no afecta als estrangers que han de passar per altres comunitats per a arribar al seu destí final a Espanya o surten d'aquest per a tornar al seu lloc d'origen.

És molt recomanable que els viatgers estrangers disposin d'una reserva d'allotjament confirmada o prova que es dirigeixen a una casa de la seva propietat. Això sí, una vegada han arribat al seu destí, han de complir totes les limitacions de mobilitat i altres restriccions que afectin el municipi al qual van i a la Comunitat Valenciana.

 

Transport públic

Poden ocupar-se tots els seients. Quan es viatge dempeus, cal respectar una proporció de dues persones per metre quadrat.

En els autobusos cal accedir per la porta central i no s'admetrà el pagament en efectiu dels bitllets (sol bo o València Tourist Card).

Recorda que és obligatori l'ús de la màscara en tot el transport públic.

 

Platges segures

La temporada d'estiu a les platges de València s'inicià enguany amb la bona notícia de repetir banderes blaves en tot el nostre litoral. Aquest distintiu europeu confirma la bona qualitat de l'aigua per al bany, garanteix l'accessibilitat i els serveis bàsics i recalca l'esforç mediambiental a recordar-nos la importància de respectar el nostre entorn. Tant a les platges urbanes del Cabanyal i la Malva-rosa com en les altres sis del Parc Natural de L’Albufera trobaràs cartells informatius sobre les mesures preses per a evitar el contagi del coronavirus. 

 

Llocs de culte

L'aforament a llocs de culte està limitat a un aforament màxim de 30%, sempre que es compliquin les mesures de seguretat.

 

Botigues

Fins al 3 de febrer els locals comercials i superfícies comercials estaran tancats a partir de les 6 de la tarda, excepte les botigues d'alimentació, higiene, farmàcies, ortopèdies, òptiques, serveis de perruqueria i centres de veterinària.

L'aforament en els locals comercials (també en centres comercials i les seves zones comunes) és del 30%.

Estaran tancats també les sales de bingo, casinos, salons recreatius, jocs i apostes.

 

Bars, cafeteries i restaurants

Estaran tancats fins al 3 de febrer.

Estaran oberts els serveis d'hostaleria i restauració d'establiments hotelers i allotjaments turístics, per a ús exclusiu dels seus clients allotjats. Així mateix continuaran prestant servei els restaurants i bars de les àrees de servei en carretera o els establiments pròxims que de manera habitual atenen els transportistes, al personal pertanyent a serveis essencials de qualsevol tipus, inclosos els serveis de conservació i manteniment de carreteres. Tots ells hauran de suspendre el servei en barra i respectar un terç del seu aforament.


Menjar a domicili o per a portar

Molts restaurants continuen oferint menjar a domicili o de recollida en el seu establiment amb cita prèvia en el seu horari habitual d'obertura. Així que si vols continuar gaudint de la gastronomia valenciana a casa, consulta aquí totes les opcions que ofereix la ciutat.

 

 

Cinemes 

Ja poden obrir amb el 50% del seu aforament i butaques prèviament assignades. 

 

Museus i monuments oberts

Estan oberts la majoria de museus de la ciutat amb un 50% del seu aforament.

Els grups de visitants estan limitats a 6 persones.

Consulta la nostra agenda online per a conéixer les exposicions i mesures de seguretat de cadascun.

 

Hotels oberts

Pensant ja en una escapada a València? Pots fer la teua reserva en tots aquests hotels, ja en funcionament:

A la platja i Poblats Marítims

Balneari les Arenes *****

Apartaments Barracart (des del 18 de juny)

Hostal Miramar

 

En el centre

NH Collection València Còlon ****

Dimar ****

Ad hoc Monumental ***

Ad hoc Carmen **

Cosy Rooms Embajadores**

Cosy Rooms Bolsería**

Cosy Rooms Tapinería**

 

Altres zones

Ibis València Bonaire

Ibis València Alfafar

Olympia Universitats

Hotel Excelsior

Florazar

Ronda 1 el Puig

B&B València Aeroport

 

Oficines de turisme

Les nostres oficines de turisme continuaran atenent-te fins a les 18.00 h. Els nostres informadors turístics també estan disponibles a través d'un xat en directe per a resoldre els dubtes que tinguis relacionades amb la teva visita a València, de dilluns a dissabte, de 9.00 a 18.00 h. i els diumenges, de 10.00 a 14.00 h.

Fora d'aquest horari, pots emplenar el formulari del xat i els nostres informadors atendran les teves peticions. Podràs enviar la teva consulta a qualsevol hora, qualsevol dia de la setmana.


Consulta les últimes informacions dels organismes oficials relatives al COVID-19:

Ajuntament De València

Informació Especial Coronavirus

 

Autoritats nacionals

Autotest coronavirus

Ministeri de Sanitat. Malaltia per nou coronavirus, COVID-19

Secretaria d'Estat de Turisme. Informació per a viatgers.

 

Autoritats Regionals

Conselleria de Sanitat. Coronavirus.

 

 

ORGANISMES INTERNACIONALS

 

Organització Mundial de la Salut

 

Organització Mundial de l'Turisme

Si durant la teva visita a València mostres símptomes com febre, tos seca, mal de coll o al pit, i dificultats per respirar, per favor:

  • Mantingues la calma
  • No isques de la teva habitació o apartament
  • Posa't en contacte per telèfon amb el personal del teu allotjament, o crida al 112 o a l'900.300.555
 
 
 
INFORMACIÓ D'INTERÉS: 
 

Conselleria de Sanitat

Telèfon d'atenció al ciutadà amb símptomes:  900 300 555

 

Canvis en les aerolínies

Aegean

Air Europa

Alitalia

Blue Air

British Airways

EasyJet

Eurowings

Iberia / AirNostrum

KLM

Lufthansa

Royal Air Marroc

Ryanair

Smartwings

Swiss

TAP

Tarom

Transavia

Turkish Airlines

Volotea

Vueling

WizzAir