La nova normalitat arriba a València

Situació Coronavirus en València 

Obertura de fronteres a la Unió Europea el 21 de juny

Des del 21 de juny, hi ha lliure circulació entre els estats membres de la Unió Europea i entre Algèria, Austràlia, Canadà, Geòrgia, Japó, Montenegro, El Marroc, Nova Zelanda, Rwanda, Sèrbia, Corea del Sud, Tailandia,Túnez, Uruguai i Xina.

Els viatgers que arriben a Espanya no han de guardar quarantena.

 

Mesures de seguretat per a l'entrada a Espanya

Si estàs preparant un viatge a València amb avió des de l'estranger, és obligatori omplir este Formulari de Control Sanitari a què es pot accedir des de la pàgina spth.gob.es o bé descarregant-se l'app en el mòbil des de la mateixa pàgina. Els aeroports espanyols han incorporat tres filtres de seguretat per als passatgers: de temperatura, en un procés molt eficaç i d'alt rigor; un control documental, basat en les declaracions responsables amb informació sanitària que permet la traçabilitat o el seguiment de la persona; i a més un control visual. Per a garantir que tots estos procediments es duguen a terme amb total seguretat, s'han reforçat les plantilles de personal de suport de Sanitat Exterior

 

Ús obligatori de la mascareta

L'ús de mascareta és obligatori per als majors de 6 anys en tot moment en la via pública, en espais a l'aire lliure i en espais tancats d'ús públic o oberts al públic.

Es recomana l'ús de les mascaretes en espais privats oberts o tancats quan existí confluència amb persones no convivents o no pugi garantir-se la distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres.

L'ús de la mascareta no serà obligatori per a practicar esport, en activitats infantils i juvenils d'oci mentre es romangui  amb el grup de convivència estable ni en els espais de la naturalesa o a l'aire lliure fora de nuclis de població, platges i piscines, sempre que l'afluència de les persones permet mantindre la distància interpersonal de 1,5 metres.

Queden exemptes d'aquesta obligació les persones amb dificultat respiratòria o motius de salut, dependència o discapacitat que facin inviable la seua utilització. No cal portar màscara quan es fa esport de manera individual a l'aire lliure o quan l'ús de màscara sigui incompatible amb activitats que, per la seua pròpia naturalesa, sigui incompatible el seu ús.

Ús correcte de la mascareta

Recorda que la mascareta ha de ser preferentment higiènica o quirúrgica i que ha de cobrir des de la part del septe nasal fins a la barbeta inclosa. No es permet l'ús de mascareta amb vàlvula exhalatòria, excepte en l'àmbit professional per al cas en què aquest tipus de màscara pugui estar recomanada.

 

Mobilitat nocturna 


No està permesa la circulació en vies i espais d'ús públic de totes les persones i vehicles, entre les 00.00 hores i les 06.00 hores, amb excepció de la realització de les activitats laborals i professionals, necessitats sanitàries, cuidat de persones o causa de força major.

 

Transport públic

Ja poden ocupar-se tots els seients. Quan es viatge dempeus, cal respectar una proporció de dues persones per metre quadrat.

En els autobusos cal accedir per la porta central i no s'admetrà el pagament en efectiu dels bitllets (sol bo o València Tourist Card).

Recorda que és obligatori l'ús de la màscara en tot el transport públic.

 

Platges segures

La temporada d'estiu a les platges de València s'inicià enguany amb la bona notícia de repetir banderes blaves en tot el nostre litoral. Aquest distintiu europeu confirma la bona qualitat de l'aigua per al bany, garanteix l'accessibilitat i els serveis bàsics i recalca l'esforç mediambiental a recordar-nos la importància de respectar el nostre entorn. Tant a les platges urbanes del Cabanyal i la Malva-rosa com en les altres sis del Parc Natural de L’Albufera trobaràs cartells informatius sobre les mesures preses per a evitar el contagi del coronavirus. 

 

Llocs de culte

L'aforament a llocs de culte està limitat a un aforament màxim de 75%, sempre que es compliquin les mesures de seguretat.

 

Botigues

L'aforament en els locals comercials passa al 50% en la Fase 3, però es manté la distància de seguretat entre clients i l'horari prioritari per a majors de 65 anys.   Els centres comercials poden obrir amb un aforament limitat al 40% en les seues zones comunes, reservada per a desplaçaments entre locals comercials i del 50% en cadascuna de les seues botigues.

 

Restaurants

Pots gaudir dels locals de restauració fins a la mitjanit, encara que no s'admeten clients nous des de les 23.00 h. 

Restaurants, cafeteries, terrasses i bars o restaurants de platja, han d'assegurar la distància física de seguretat de 1,5m. entre clients o grups de clients, que no superaran les 6 persones. No està permés el consum en barra. 

No es pot fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l'aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal de, almenys, 2 metres.

No es permet el consum individual o en grup, de begudes al carrer o en espais públics alié als establiments d'hostaleria o similars.

Es farà ús de la màscara quan no s'estiga consumint.

No està permés el consum en barra.

Si estàs allotjat en un apartament i prefereixes fer allí algun menjar o sopar, hi ha molts restaurants que van iniciar el servei a domicili durant el confinament i continuaran fent-lo. Consulta ací les últimes novetats gastronòmiques. 

 

 

Cinemes 

Ja poden obrir amb el 75% del seu aforament i butaques prèviament assignades. 

 

Oci nocturn

Les discoteques, sales de ball, bars de copes i locals de *karaoke estan tancats temporalment. 

 

Museus i monuments oberts

Ja estan oberts la majoria de museus de la ciutat amb un 75% del seu aforament. Consulta la nostra agenda online per a conéixer les exposicions i mesures de seguretat de cadascun.

 

Hotels oberts

Pensant ja en una escapada a València? Pots fer la teua reserva en tots aquests hotels, ja en funcionament:

A la platja i Poblats Marítims

Balneari les Arenes *****

Apartaments Barracart (des del 18 de juny)

Hostal Miramar

 

En el centre

NH Collection València Còlon ****

Dimar ****

Ad hoc Monumental ***

Ad hoc Carmen **

Cosy Rooms Embajadores**

Cosy Rooms Bolsería**

Cosy Rooms Tapinería**

 

Altres zones

Ibis València Bonaire

Ibis València Alfafar

Olympia Universitats

Hotel Excelsior

Florazar

Ronda 1 el Puig

B&B València Aeroport

 

Xat en directe per a resoldre els teus dubtes

Hem tancat les oficines de turisme, però els nostres informadors turístics estan disponibles a través d'un xat en directe per a resoldre els dubtes que tingues relacionades amb la teua visita a València en el següent horari: 

  • De dilluns a dissabte, 9h00 a 14h00
  • Diumenges i festius, de 10h00 a 14h00


Fora d'aquest horari, pots emplenar el formulari del xat i els nostres informadors atendran les teues peticions. Podràs enviar la teua consulta a qualsevol hora, qualsevol dia de la setmana.


Consulta les últimes informacions dels organismes oficials relatives al COVID-19:

Ajuntament De València

Informació Especial Coronavirus

 

Autoritats nacionals

Autotest coronavirus

Ministeri de Sanitat. Malaltia per nou coronavirus, COVID-19

Secretaria d'Estat de Turisme. Informació per a viatgers.

 

Autoritats Regionals

Conselleria de Sanitat. Coronavirus.

 

 

ORGANISMES INTERNACIONALS

 

Organització Mundial de la Salut

 

Organització Mundial de l'Turisme

Si durant la teva visita a València mostres símptomes com febre, tos seca, mal de coll o al pit, i dificultats per respirar, per favor:

  • Mantingues la calma
  • No isques de la teva habitació o apartament
  • Posa't en contacte per telèfon amb el personal del teu allotjament, o crida al 112 o a l'900.300.555
INFORMACIÓ D'INTERÉS: 
FAQ Covid-19