La nova normalitat arriba a València

Situació Coronavirus en València 

Mesures de seguretat per a l'entrada a Espanya

Si estàs preparant un viatge a València amb avió des de l'estranger, és obligatori omplir este Formulari de Control Sanitari a què es pot accedir des de la pàgina spth.gob.es o bé descarregant-se l'app en el mòbil des de la mateixa pàgina. Els aeroports espanyols han incorporat tres filtres de seguretat per als passatgers: de temperatura, en un procés molt eficaç i d'alt rigor; un control documental, basat en les declaracions responsables amb informació sanitària que permet la traçabilitat o el seguiment de la persona; i a més un control visual. Per a garantir que tots estos procediments es duguen a terme amb total seguretat, s'han reforçat les plantilles de personal de suport de Sanitat Exterior

Obertura de fronteres a la Unió Europea el 21 de juny

Des del 21 de juny, hi ha lliure circulació entre els estats membres de la Unió Europea i entre Algèria, Austràlia, Canadà, Geòrgia, Japó, Montenegro, El Marroc, Nova Zelanda, Rwanda, Sèrbia, Corea del Sud, Tailandia,Túnez, Uruguai i Xina.

Els viatgers que arriben a Espanya no han de guardar quarantena.

 

Ús obligatori de la mascareta

L'ús de mascareta és obligatori per als majors de 6 anys en tot moment en la via pública, en espais a l'aire lliure i en espais tancats d'ús públic o oberts al públic.

Es recomana l'ús de les mascaretes en espais privats oberts o tancats quan existí confluència amb persones no convivents o no pugi garantir-se la distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres.

L'ús de la mascareta no serà obligatori per a practicar esport, en activitats infantils i juvenils d'oci mentre es romangui  amb el grup de convivència estable ni en els espais de la naturalesa o a l'aire lliure fora de nuclis de població, platges i piscines, sempre que l'afluència de les persones permet mantindre la distància interpersonal de 1,5 metres.

Queden exemptes d'aquesta obligació les persones amb dificultat respiratòria o motius de salut, dependència o discapacitat que facin inviable la seua utilització. No cal portar màscara quan es fa esport de manera individual a l'aire lliure o quan l'ús de màscara sigui incompatible amb activitats que, per la seua pròpia naturalesa, sigui incompatible el seu ús.

Ús correcte de la mascareta

Recorda que la mascareta ha de ser preferentment higiènica o quirúrgica i que ha de cobrir des de la part del septe nasal fins a la barbeta inclosa. No es permet l'ús de mascareta amb vàlvula exhalatòria, excepte en l'àmbit professional per al cas en què aquest tipus de màscara pugui estar recomanada.

 

Transport públic

Ja poden ocupar-se tots els seients. Quan es viatge dempeus, cal respectar una proporció de dues persones per metre quadrat.

En els autobusos cal accedir per la porta central i no s'admetrà el pagament en efectiu dels bitllets (sol bo o València Tourist Card).

Recorda que és obligatori l'ús de la màscara en tot el transport públic.

 

Platges segures

La temporada d'estiu a les platges de València s'ha iniciat enguany amb la bona notícia de repetir banderes blaves en tot el nostre litoral. Aquest distintiu europeu confirma la bona qualitat de l'aigua per al bany, garanteix l'accessibilitat i els serveis bàsics i recalca l'esforç mediambiental a recordar-nos la importància de respectar el nostre entorn. Tant a les platges urbanes del Cabanyal i la Malva-rosa com en les altres sis del Parc Natural de L’Albufera trobaràs cartells informatius sobre les mesures preses per a evitar el contagi del coronavirus. Si tens dubtes, els informadors contractats per al control de les platges durant aquest estiu, estaran encantats d'ajudar-te.

 

Llocs de culte

L'aforament a llocs de culte està limitat a un aforament màxim de 75%, sempre que es compliquin les mesures de seguretat.

 

Botigues

L'aforament en els locals comercials passa al 50% en la Fase 3, però es manté la distància de seguretat entre clients i l'horari prioritari per a majors de 65 anys.   Els centres comercials poden obrir amb un aforament limitat al 40% en les seues zones comunes, reservada per a desplaçaments entre locals comercials i del 50% en cadascuna de les seues botigues.

 

Restaurants

Ja pots gaudir de la pràctica totalitat de restaurants de València. L'única restricció d'aforament és a l'interior dels establiments, a un 75%. A les terrasses, obertes al 100%, ha d'haver-hi una separació de dos metres entre taules.

Si estàs allotjat en un apartament i prefereixes fer allí algun menjar o sopar, consulta ací els que serveixen menjar per a portar o entreguen a domicili.

Es farà ús de la màscara quan no s'estiga consumint.

 

Cinemes i sales musicals

Ja poden obrir amb el 75% del seu aforament i butaques prèviament assignades. Estan oberts els cinemes Kinépolis, els Cinesa Bonaire i l'Autocinema Star.

 

Discoteques i bars d'oci nocturn

Poden obrir al 25% d'aforament sense utilitzar les zones de ball, excepte per a posar taules i que els usuaris romanguin asseguts per a prendre consumicions.

 

Museus oberts

Ja estan oberts la majoria de museus de la ciutat. Consulta ací quins, el seu horari, exposicions o mesures de seguretat implantades.

 

Monuments

Es poden visitar en grups de fins a 20 persones i amb l'aforament al 50%. Han reobert la Llotja i les Torres de Serrans i Quart, així com el Miquelet.

 

Piscines i instal·lacions esportives

Preparat per al primer capbussó en les piscines? El 20 de juny obriran les piscines descobertes de Benicalap i el Complex Esportiu de Piscines de Parc Oest. A la fi de mes, s'estima que el 27 de juny, es procedirà a l'obertura de les piscines descobertes de Natzaret, la del Palmar i la de Castellar Oliveral. En el cas de les piscines descobertes d'estiu, l'aforament màxim permès serà del 30%.

 

En la resta d'instal·lacions esportives municipals, l'aforament màxim augmenta fins al 50%. A més, es permetrà la pràctica de qualsevol esport de manera individual o en grups de fins a 20 persones respectant la distància social. Es poden usar també els vestuaris i les zones de dutxes, sempre per torns i sol·licitant l'ús de les instal·lacions amb cita prèvia. La represa de les activitats en les instal·lacions esportives municipals s'anirà actualitzant en la web http://www.fdmvalencia.es/es/

 

Hotels oberts

Pensant ja en una escapada a València? Pots fer la teua reserva en tots aquests hotels, ja en funcionament:

A la platja i Poblats Marítims

Balneari les Arenes *****

Apartaments Barracart (des del 18 de juny)

Hostal Miramar

 

En el centre

NH Collection València Còlon ****

Dimar ****

Ad hoc Monumental ***

Ad hoc Carmen **

 

Altres zones

Ibis València Bonaire

Ibis València Alfafar

Olympia Universitats

Hotel Excelsior

Florazar

Ronda 1 el Puig

B&B València Aeroport

 

Xat en directe per a resoldre els teus dubtes

Hem tancat les oficines de turisme, però els nostres informadors turístics estan disponibles a través d'un xat en directe per a resoldre els dubtes que tingues relacionades amb la teua visita a València en el següent horari: 

  • De dilluns a dissabte, 9h00 a 14h00
  • Diumenges i festius, de 10h00 a 14h00


Fora d'aquest horari, pots emplenar el formulari del xat i els nostres informadors atendran les teues peticions. Podràs enviar la teua consulta a qualsevol hora, qualsevol dia de la setmana.


Consulta les últimes informacions dels organismes oficials relatives al COVID-19:

Ajuntament De València

Informació Especial Coronavirus

 

Autoritats nacionals

Autotest coronavirus

Ministeri de Sanitat. Malaltia per nou coronavirus, COVID-19

Secretaria d'Estat de Turisme. Informació per a viatgers.

 

Autoritats Regionals

Conselleria de Sanitat. Coronavirus.

 

 

ORGANISMES INTERNACIONALS

 

Organització Mundial de la Salut

 

Organització Mundial de l'Turisme

Si durant la teva visita a València mostres símptomes com febre, tos seca, mal de coll o al pit, i dificultats per respirar, per favor:

  • Mantingues la calma
  • No isques de la teva habitació o apartament
  • Posa't en contacte per telèfon amb el personal del teu allotjament, o crida al 112 o a l'900.300.555
INFORMACIÓ D'INTERÉS: 
FAQ Covid-19