Patrimonio Unesco

Patrimoni Unesco a València

Amb un extens patrimoni arquitectònic, València és un paradís per als amants de l'art, amb vestigis romans i edificis gòtics, barrocs o modernistes.

L'activitat econòmica dels segles passats li ha llegat a la ciutat tres béns de grandesa històrica i sublim riquesa que han ubicat a València en els prestigiosos llistats de la UNESCO, reconeixent el valor arquitectònic, històric, cultural i creatiu de La Llotja de la Seda, El Tribunal de les Aigües i la festa per antonomàsia de la humanitat, Les Falles.

LA LLOTJA DE LA SEDA O DELS MERCADERS

La Llotja de la Seda va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1996. Vint anys més tard, València és reconeguda per la UNESCO com a ciutat membre de la Ruta de la Seda, una ruta integrada per 32 ciutats més d'Àsia i Europa.

València viu entre el segle XV i el XVIII la seua Edat d'Or gràcies al comerç de la seda per mar amb les amèriques, Àsia i el Nord d'Europa, la qual cosa va suposar una revolució econòmica, social i cultural per a la ciutat. La Llotja de la Seda es va projectar en estil gòtic civil i està carregada de simbolisme. El saló Columnari o de Contractació representa el "paradís", les columnes simbolitzen arbres o palmeres i les cúpules simularien el cel.

 

Es pot visitar tots els dies de l'any de 9:30 a 19:00 hores.

 

EL TRIBUNAL DE LES AIGÜES

El Tribunal de les Aigües de la Vega de València celebra les seues sessions cada dijous de l'any a les dotze del migdia davall la Porta dels Apòstols de la Catedral de València. A viva veu i enfront de tot el públic interessat, resol els litigis de l'ús de les aigües del riu. És una institució mil·lenària capaç de resoldre conflictes de manera eficaç i exemplar, que va ser reconeguda en 2009 com a patrimoni cultural immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Se celebra tots els dijous a les 12:00 davall la Porta dels Apòstols de la Catedral de València

LES FALLES

Declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2016, les Falles són la festa de la creativitat i la genialitat per antonomàsia. En elles conviuen les arts plàstiques, la música, la indústria de la seda, l'oci, la gastronomia i l'art de viure la vida fins a l'últim sospir. Del 15 al 19 de març València planta tots els monuments als carrers i comença la festa repleta de cercaviles, ofrena floral a la Mare de Déu dels Desemparats, despertaes, focs artificials, concerts, revetlles...

 

Del 15 al 19 de març

INFORMACIÓ D'INTERÉS: 

Patrimoni de la Humanidad

UNESCO

Llotja de la Seda: 1996

El Tribunal de las Aigúes: 2009

Les Falles: 2016