Patrimoni Unesco a València

Amb un extens patrimoni arquitectònic, València és un paradís per als amants de l'art, amb vestigis romans i edificis gòtics, barrocs o modernistes.

La UNESCO reconeix l’incalculable valor històric i cultural de València

Les moltes civilitzacions que han passat per la nostra ciutat han deixat un ric llegat històric i cultural que la UNESCO reconeix en incloure tres dels nostres béns més representatius en els seus prestigiosos llistats.  

Per als valencians és un orgull saber que coses tan nostres com La Llotja de la Seda, El Tribunal de les Aigües i Les Falles pertanyen ara al patrimoni comú de la humanitat pel seu “valor universal excepcional”.


 

LA LLOTJA DE LA SEDA O DELS MERCADERS
 

Entre el segle XV i XVIII València va florir gràcies al comerç de la seda amb les Amèriques, Àsia i el Nord d'Europa. Una època d'esplendor que va portar amb ella una revolució econòmica, social i cultural, que va canviar la nostra ciutat amb edificis tan representatius com La Llotja de la Seda. 

Una joia del gòtic civil valencià que està carregada de simbolisme. Les gàrgoles del Pati dels Tarongers o les palmeres que toquen al cel del “paradís” en el Saló Columnari o de Contractació, són solament alguns dels motius pels quals en 1996 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

Vint anys més tard, la UNESCO va integrar a València en la Ruta de la Seda, que passa per altres 32 ciutats d'Àsia i Europa.
Pots visitar la Llotja de la Seda tots els dies de l’any de 9:30 a 19:00 hores.

Image placeholder

 


 

EL TRIBUNAL DE LES AIGÜES


El Tribunal de les Aigües de la Vega de València es reuneix cada dijous de l'any a les dotze del migdia baix la Porta dels Apòstols de la Catedral de València. Des dels seus orígens en època romana, esta institució es dedica a resoldre, de manera eficaç i exemplar, els conflictes derivats de l'ús i aprofitament de l'aigua de reg entre els agricultors.

Esta mil·lenària tradició de solucionar els conflictes a viva veu i enfront del públic present va ser reconeguda en 2009 com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Pots presenciar-ho tots els dijous a les 12:00 baix la Porta dels Apòstols de la Catedral de València. Excepte festius i aquells que van des de Nadal a Reis. 

Image placeholder

 LES FALLES


Les Falles són la festa de la creativitat i la genialitat per antonomàsia. En elles conviuen les arts plàstiques, la música, la indústria de la seda, l'oci, la gastronomia i l'art de viure la vida fins a l'últim sospir.

Durant la setmana fallera, del 15 al 19 de març, es planten més de 700 monuments destinats a desaparèixer entre flames i la ciutat es diverteix amb cercaviles, despertaes, focs artificials, concerts, revetles… 

Per ser una festa única en el món, les Falles van ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2016.

Les Falles es celebren tots els anys del 15 al 19 de març, no te les perdes!

Image placeholder