Iniciatives que cuiden el planeta

Descobreix els programes de conservació d'espècies en perill d'extinció

València acull dos instal·lacions, capdavanteres a nivell internacional, que concentren la massa oceànica i la fauna d’Àfrica. Es tracta de l’Oceanogràfic i el Bioparc, respectivament. No sols permeten apreciar la gran varietat faunística del planeta, sinó que intervenen en diferents programes de conservació i cura d’espècies locals ferides i en perill d’extinció.

Aquest tipus d’intervencions es revelen crucials per a mantenir la salut de les espècies salvatges del nostre entorn. En pagar la teua entrada o el teu abonament de temporada per a gaudir dels dos centres també estàs ajudant a finançar totes les activitats que realitzen. Are you ready?

L'Oceanogràfic

L’Oceanogràfic, a través de la seua fundació, realitza accions importants que incideixen directament sobre el medi natural i les seues espècies, mitjançant la restauració d’ecosistemes danyats, el rescat d’animals i la vigilància del medi natural en el seu conjunt. L’atenció de fauna marina malalta o ferida, de la qual es fa càrrec el seu centre de recuperació de fauna marina, conegut com l’Arca de la Mar, constitueix una de les seues principals línies d’acció directa i atén, a més, a una demanda social en resposta a l’aparició d’espècies emblemàtiques, fonamentalment cetacis, tortugues i taurons, encallades en les nostres costes.

embarcación con la suelta de tortugas de oceanografic

 

+INFO

Bioparc de València

Bioparc València s’integra en l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, institució que té per missió promoure la cooperació entre els zoos i els aquaris del continent amb programes de conservació de fauna salvatge. L’espai valencià és particularment actiu a través de programes com el de reproducció d’espècies amenaçades o el de registres d’espècies. Al Bioparc hi ha diversos animals amenaçats, com l’hipopòtam pigmeu, el lleopard i el bongo. El resultat de totes aquestes actuacions es transmet als escolars valencians i a tots els visitants del parc mitjançant tallers específics i xarrades motivacionals.

+INFO

Fons Mundial per a la Naturalesa

El grup de València del Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF, per les seues sigles en anglés) realitza activitats de conscienciació i divulgació sobre els problemes ambientals existents.

A més, executa accions de restauració d’ecosistemes degradats a la nostra província. Un dels programes de preservació de la fauna més importants que duu a terme és l’actualització de censos d’avifauna, així com accions de conscienciació i campanyes d’impacte nacional i internacional. Vols unir-te? Visita.

EL RACÓ DE L'OLLA

El Racó de l’Olla és una zona situada en ple cor del Parc Natural de l’Albufera, just entre l’aiguamoll i la Devesa. En aquest enclavament existeix una important reserva natural d’elevat interés botànic i ornitològic. El seu centre d’interpretació ajuda perquè el gran públic puga conéixer les aus autòctones i les migratòries de pas, alhora que edifica una consciència col·lectiva sobre la cura dels nostres animals.

Racó de l'Olla

El pròxim Centre de Recuperació La Granja del Saler s’ocupa de l’acolliment i la recuperació de tots aquells animals silvestres autòctons que per diversos motius han perdut la capacitat per a apanyar-se amb normalitat en la naturalesa. L’Institut Valencià de la Joventut promociona al costat d’aquest Centre un programa de voluntariat sobre aus òrfenes. Si eres jove i vols ajudar.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Jardines del Turía
Mou-te per València reduint emissions
Atardecer en València
Fes la teua visita més sostenible
Rio Turia
Quilòmetres de naturalesa i diversió