Voluntariat mediambiental

Participa en iniciativas sostenibles en València

València es una ciudad comprometida con la preservación del medio ambiente. Son muchas las entidades, públicas y privadas, que fomentan la sostenibilidad ecológica a través de acciones de voluntariado. Su objetivo es reducir los vertidos, cuidar los espacios naturales, así como educar en valores a la ciudadanía. Conoce estas iniciativas que te presentamos, hay bastantes más y, si te apetece y puedes, colabora con alguna de ellas. 

València és una ciutat compromesa amb la preservació del medi ambient. Són moltes les entitats, públiques i privades, que fomenten la sostenibilitat ecològica a través d’accions de voluntariat. El seu objectiu és reduir els abocaments, cuidar els espais naturals, així com educar en valors a la ciutadania. Coneix aquestes iniciatives que et presentem, hi ha bastants més i, si t’abelleix i pots, col·labora amb alguna d’elles.

sendero albufero de voluntariado ambiental

ON FER VOLUNTARIAT MEDIAMBIENTAL

CREU ROJA

Una de les organitzacions que més practica aquest ideari és la Creu Roja Espanyola. Desenvolupa una llarga llista de projectes durant tot l’any i tu pots posar el teu granet d’arena inscrivint-te en la seua xarxa de voluntariat.

S’ocupen des de conscienciar contra les acumulacions incontrolades d’abocaments o, com ells les denominen, “basuralezas”, fins a la lluita per a remeiar la pobresa energètica. I és que, a través de xarrades de conscienciació, ajuden a famílies vulnerables perquè reduïsquen el consum en les seues llars i amb això puguen contribuir a la disminució de la petjada de carboni. Cal no oblidar la campanya estival de prevenció d’incendis forestals a la Devesa.

+ INFO

BIOAGRADABLES

L’Associació BIOagradables és un col·lectiu de voluntaris activistes pel medi ambient. Des de 2012 la seua activitat principal se centra en l’organització mensual de neteges de platja, que entenen com una eina de conscienciació directa sobre el nostre impacte en l’entorn natural. Si desitges formar part del seu pla d’acció i començar a deixar les platges més netes que una patena, fes-li-ho saber en info@bioagradables.org

A més, realitzen xarrades i tallers d’educació ambiental dirigits a centres educatius (primària i secundària) i ponències per a tots els públics.

+ INFO

ALBUFERA SENSE PLÀSTICS

En la mateixa línia es troba l’acció “Per una Albufera sense plàstics”, finançada per la Societat d’Agricultors de la Vega, en col·laboració amb Creu Roja, perquè el voluntariat de les dues entitats ajude a conservar l’aiguamoll més preuat de València. A través d’aquest projecte es pretén avançar tant en la neteja del Parc Natural com en la conscienciació social, per a evitar l’impacte de residus en el seu entorn.

+ INFO

AMERICAN SPACE

L’American Space de València és un centre per a aprendre i difondre la llengua i cultura dels EUA. Depén del Departament d’Estat del país nord-americà i està obert a cooperacions de tot tipus, incloent el sector privat, universitats, col·legis i altres grups de la societat civil. També col·labora amb nombroses ONG i associacions per a atendre, a través de voluntaris, les necessitats de diferents col·lectius amb necessitats. Si t’animes a ajudar no dubtes a contactar-los.

+ INFO

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

En bici por arrozales
Practica l’ecoturisme en València
Moda
Compra en comerç local
Mercado Central
Mercats Municipals: Temples del Km 0