Practica l’ecoturisme en València

Els viatgers compromesos amb la preservació, apreciació i difusió dels recursos naturals i culturals trobareu a València una llarga llista d’espais que visitar. Des de conéixer el patrimoni, i la història d’aquesta ciutat mil·lenària amb una visita guiada a peu o amb bicicleta; passant per una ruta pels arbres monumentals o per parcs i jardins; fins a la joia de la corona, ecosistemes naturals únics com el Parc Natural de l’Albufera o el del Túria.


 

Visites guiades a peu i en bici

València és un lloc perfecte per als turistes responsables ambientalment com tu, perquè t’ofereix mil possibilitats per a conéixer-la sense generar emissions. Rutes a peu pels principals tresors patrimonials i els seus patrimonis de la humanitat, per la Ciutat de les Arts i les Ciències, per les millors creacions de Street Art, pel llegat que la seda va deixar a la ciutat o pels misteris del Sant Calze són només algunes de les moltes opcions. A elles se sumen bike tours tan interessants com el del Cabanyal, per a conéixer l’antic barri de pescadors a pedal. Descobreix-les totes.

 

ciudad de las ciencias bicis

 

Un viatge als pulmons de la ciutat

Per la seua capacitat de produir oxigen i absorbir CO₂, els arbres són els nostres millors aliats per a millorar la qualitat de l’aire. València és una ciutat verda, amb parcs i jardins extensos que compleixen aquesta funció i en els quals podràs relaxar-te, fer un pícnic, practicar esport o passejar entre pins, xops i tarongers. El Jardí del Túria és l’antic llit del riu, ara convertit en una gran via verda que travessa la ciutat d’oest a est, una autèntica joia per als amants de la naturalesa. Altres oasis a la ciutat són el Parc Central, el Parc de Capçalera, el Jardí Botànic, els Jardins de Vivers i els de Montfort.

Alzines centenàries, eucaliptus, palmeres, moreres, figueres… València compta amb més de 500 arbres monumentals! Estan tots recopilats i geolocalitzats en l’APP València Green Routes, que et proposa diferents rutes i jocs per a conéixer arbres amb 400 anys de vida, els exemplars més mediterranis o altres més exòtics procedents de diferents llocs del món, com el llorer de l’Índia, roures australians, còculs asiàtics, un ginkgo i fins i tot un fòssil vivent de la Xina.

jardín del Turia
Parcs i Jardins
Parque de Benicalap
Ruta dels arbres monumentals

 

Platges i Parcs Naturals

A més de les platges de la ciutat i les pròximes de El Saler, si penses en verd, no pots deixar de visitar espais únics com el Parc Natural de l’Albufera o el Parc Natural del Túria. Són dos joies mediambientals, el primer d’ells amb més de 21.000 hectàrees, integrat per platges naturals de dunes, boscos mediterranis, arrossars i la llacuna més gran d’Espanya: l’Albufera. En aquest aiguamoll nien espècies com el bernat pescaire o el xibec cap-roig i hivernen aus aquàtiques úniques en ser zona de pas en les seues migracions.

Per la seua banda, el Parc Natural del Túria s’estén en la plana del riu del qual rep el seu nom. Prop de 5.000 hectàrees de bosc ripícola mediterrani. En termes de biodiversitat té també un alt valor, ja que assegura la conservació de la flora i el bosc mediterrani.

Parque Natural de l'Albufera
Parc Natural de l'Albufera
Playa el Saler Abufera
El Saler
Playa dehesa en parque natural
Platges del Parc Natural de l'Albufera
Parque natural del Turia
Parc Natural del Túria: el pulmó de l'àrea metropolitana

 

Travessies marines temàtiques

El vaixell escola Cervantes Saavedra, en col·laboració amb l’Oceanogràfic, organitza diferents experiències formatives a bord. Centrades en temàtiques com la història o la biologia, proposa escapades en família com la Travessia Planeta Blava per Formentera i Cabrera o els caps de setmana Albufera i Oceanogràfic. En totes elles es combina el treball de conscienciació amb la diversió i són plans únics a bord d’una goleta amb una tripulació que t’ensenyarà a cuidar dels mars i en general del planeta. Descobreix totes les seues travessies i apunta’t!

travesia en la embarcación cervantes saavedra

 

VEURE MÉS

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Jardines del Turía
Mou-te per València reduint emissions
Moda
Compra en comerç local
Pareja con la Valencia Tourist Card
Consells per a un viatge responsable