València, destinació intel·ligent

Sabies que València és una destinació turística intel·ligent? Ací pots gaudir d’unes vacances no sols inoblidables sinó també responsables, amb la satisfacció que dóna saber que estàs en una destinació que es preocupa del seu medi ambient, dels seus ciutadans i visitants, i de les seues tradicions i patrimoni. No en va la ciutat va ostentar el títol de Capital Europea del Turisme Intel·ligent l’any 2022! 

Què és una destinació intel·ligent?

Per a ser una destinació intel·ligent, no és suficient promoure un turisme sostenible, encara que sens dubte aquest és un element important. A més de protegir els ecosistemes locals, facilitar mitjans de transport ecològics i reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, es tracta també de garantir la millor experiència possible als visitants, fent ús de tecnologies innovadores i àmplies dosis de creativitat. I que aquesta experiència siga accessible a tots.

VALÈNCIA SMART CITY

Descobreix què converteix a València en una destinació smart 


Destinació sostenible

València és la primera ciutat del món a mesurar i certificar la petjada de carboni i hídrica del turisme. Si vols reduir el teu impacte, ho tens fàcil, gràcies a la seua extensa xarxa de carrils bici i un centre històric compacte que es descobreix millor a peu. També pots evitar el plàstic d’un sol ús emplenant la teua botella d’aigua en les nostres noves fonts. A més, pots gaudir d’un autèntic pulmó verd en ple centre de la ciutat, el Jardí del Túria, i descobrir els ecosistemes protegits del Parc Natural de l’Albufera. I quina altra ciutat compta amb un rebost local com la que ofereix la nostra horta i el mar Mediterrani per a proveir als seus restaurants?

Jardines del Turía
Mou-te per València reduint emissions
Pareja con la Valencia Tourist Card
Consells per a un viatge responsable
Huerta2
València, model de sostenibilitat alimentària

Ciutat accessible i inclusiva

Connectada per terra, mar i aire, a València donem la benvinguda a tots, sense distinció, i eliminem les barreres perquè tots puguen gaudir igualment de la ciutat. Els nostres autobusos estan equipats amb tecnologia Navilens per a invidents; les nostres platges, atraccions i activitats són accessibles a persones amb discapacitat física; i en molts punts de la ciutat trobaràs pictogrames per a visitants amb autisme o discapacitat intel·lectual. Les nostres places i espais amplis per als vianants són un punt de trobada ideal on mesclar-se amb els locals i gaudir de la nostra cultura i estil de vida. Diversa, oberta i acollidora, València està orgullosa de ser una ciutat tolerant i sensible amb tots els seus visitants. És per això que València ha sigut triada com a seu per a albergar els XII Gay Games l’any 2026, un esdeveniment esportiu i cultural internacional els principis bàsics del qual són la participació, la inclusió i la diversitat.

Aeropuerto Valencia
Una ciutat connectada per terra, mar i aire
Autobuses València
Mou-te per València sense barreres en bus, metre i tramvia
Gay games 2026
València seu dels XII Gay Games en 2026

Ciutat innovadora

Els nostres suports i oficines de turisme es troben totalment digitalitzats. Podràs accedir a tots els recintes simplement amb un QR sense usar tiquets en paper. Totes les nostres guies, plànols i fullets es troben en format digital, podràs descarregar-los en el teu mòbil i portar-los durant el teu viatge. A més de tenir als informadors turístics disponibles en les oficines, a través de Whatsapp i del xat en directe, en les nostres oficines de turisme trobaràs també pantalles tàctils interactives on buscar i descarregar informació o comprar i recollir la teua València Tourist Card o altres compres. I, l’any 2022, podràs provar noves experiències immersives per a sentir la ciutat sense moure’t d’allí. En Visit València ens preocupem que la digitalització siga el més intel·ligent possible utilitzant servidors sostenibles per a reduir la nostra petjada de carboni per la qual cosa si compres els serveis turístics en la nostra web estaràs contribuint a realitzar un turisme smart i sostenible.

beluga oceanogràfic
Compra les teues entrades en línia de manera sostenible
Proyecto Scithos
Descarrega’t les guies i els mapes de la ciutat en el teu mòbil
Oficina Turismo Ayuntamiento
Visita les nostres oficines de turisme intel·ligents

Una ciutat creativa i orgullosa del seu patrimoni cultural

El meravellós edifici gòtic de la Llotja, el singular Tribunal de les Aigües que es reuneix cada dijous al migdia a la Porta dels Apòstols de la Catedral i Les Falles, la nostra festa més internacional, són tres icones de la ciutat reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat. Assegura’t que la teua visita inclou almenys una d’elles! A València trobaràs cultura a dolls: monuments històrics, museus, teatre, concerts, festivals... Has visitat ja el nou Caixaforum València a l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències? Amb una oferta cultural que és cada vegada més àmplia i variada, segur que trobes alguna cosa al teu gust! 

Lonja de la seda
Llocs i tradicions Patrimoni de la Humanitat
CaixaForum
CaixaForum València
Fallas 2024
Falles de València 2024. Descobreix tots els esdeveniments.

El llegat de Smart València 2022 

L’any 2022 València va ser Capital Europea del Turisme Intel·ligent, un honor que ara es commemora amb un mural especial a la Plaça Mossén Sorell, al costat del Mercat Central, dissenyat per Virginia Lorente i Martín Forés. Passa’t a veure’l! Es tracta d’una il·lustració de colors vius que reflecteix l’oferta de turisme intel·ligent de la ciutat: des de les seues zones verdes i transport sostenible, a la seua accessibilitat i creativitat. No sols convida a tots els visitants a reflexionar, sinó que els més xicotets poden fins i tot agafar guixos i afegir els seus dibuixos o comentaris. Un llegat que continuarà sempre viu. 

 

Mural Smart city

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Albufera Valencia
Fes el teu viatge a València més Smart
Atardecer en València
Fes la teua visita més sostenible
Terraza restaurante La salita
València, model de gastronomia sostenible