Com fer el teu viatge a València més intel·ligent

Per a València no és suficient haver aconseguit el títol de Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022. En realitat, aquest és simplement un reconeixement de l’esforç continu per fer la ciutat cada vegada més accessible i sostenible, per millorar l’experiència de turistes i residents mitjançant l’ús efectiu i creatiu de noves tecnologies. Però la innovació no acaba mai. València és cada vegada més Smart!

Són tantes les iniciatives Smart que s’estan implementant ja a la ciutat que les persones que la visiten poden experimentar diverses d’elles fàcilment i practicar un turisme intel·ligent quasi sense adonar-se. Aquests són alguns exemples:

Fonts d’aigua filtrada

Tens set? És important mantenir-se hidratat quan estàs recorrent la ciutat, sobretot en els mesos d’estiu. En comptes de comprar una altra botella d’aigua, pots emplenar el teu propi recipient amb aigua de l’aixeta filtrada i refrigerada en una de les 18 fonts PUSDAR instal·lades per la ciutat.

Ciutat de les Arts i les Ciencies

 


Més rutes amb bici

La forma més sostenible de visitar la ciutat és a peu o amb bici, i tens cada vegada una major oferta de tours guiats a triar. T’animes a pedalar fins a l’Albufera? El nou tour Easy Albufera Bike & Boat t’ho posa fàcil i inclou també un passeig amb barca per a endinsar-se en aquest meravellós entorn natural.

En bici por arrozales

 

VER TOURS

 


Passos de vianants intel·ligents

Passejar per la ciutat és també cada vegada més segur. En la Marina s’han instal·lat ja els primers passos de vianants intel·ligents, equipats amb sensors i tecnologia LED que s’il·lumina quan s’aproxima el vianant per a avisar amb temps als vehicles que s’aproximen.

Paso de peatones inteligente

 


Autobusos més sostenibles

Si no t’abelleix caminar, pots moure’t per la ciutat usant la flota d’autobusos urbans híbrids amb els quals s’ha aconseguit ja reduir la petjada de carboni en un 22%. Pròximament s’afegiran 20 nous vehicles 100% elèctrics, completament sense emissions de CO₂.

Autobuses València

 


Transport més accessible

Has notat les noves marquesines en les parades d’autobús que s’estan instal·lant per tota la ciutat? No sols tenen un disseny més modern, sinó que compten amb tecnologia Navilens per a guiar a les persones amb discapacitat visual, així com plaques en Braille. En algunes trobaràs també accés a wi-fi i ports USB per a carregar el mòbil.

Navilens

 


Wifi públic, gratuït i d'alta velocitat

Tens més de 400 punts de connexió wifi d'accés públic, gratuït i d'alta velocitat repartits per tota la ciutat. La xarxa, integrada en el programa WiFi4EU de la Unió Europea, ofereix 30 megues de velocitat en cada punt i està disponible en les places, jardins, platges, museus i edificis municipals.

Aprofita els punts de connexió gratuïta per a enviar les teues millors fotos de la teua visita a València des de llocs tan emblemàtics com la Llotja, la Plaça de l'Ajuntament, la platja de la Malva-rosa o els Jardins de Vivers. I no oblides compartir-les amb l'etiqueta #VisitValencia!

Turistas móvil app digital

 

Més informació

 


Mobiliari urbà 100% green

La pròxima vegada que t’acostes a la platja o a la Marina, tal vegada podràs seure a descansar en una de les noves estructures fetes de corfa d’arròs, materials reciclats i fulles de posidònia oceànica arribades amb la marea. És un mobiliari urbà resistent i sostenible amb un disseny inspirat en els mosaics de ceràmica i les ones de la mar.

Marina de Valencia

Això no és tot. Hi ha altres novetats que tal vegada no són òbvies, però que igualment estan fent de València tot un referent en projectes intel·ligents. El Port de València és el primer d’Europa a utilitzar hidrogen en la seua maquinària per a reduir l’impacte mediambiental, per exemple. La Marina compta amb punts de subministrament i amarrament intel·ligents, que permeten als usuaris controlar el consum de la seua embarcació des d’una app en el seu telèfon intel·ligent. I vigilants costaners controlen que cap vaixell fondege en els boscos submarins de posidònia, tan importants per a combatre el canvi climàtic, i els danye.

Vols més? La pròxima vegada que et dones un capbussó en la mar o et llisques sobre les ones en una taula de surf o una moto aquàtica a València, pensa que aquestes mateixes ones s’estan aprofitant ja per a generar energia verda. És el que fa el nou Wave Energy Converter, un dispositiu instal·lat en l’eixida del canal de la Marina.

I, mentre assaboreixes alguns dels plats típics, recorda que els valencians els preparen també a casa de manera responsable. Per a no contaminar l’aigua, l’oli de cuina usat es pot depositar en contenidors de reciclatge distribuïts per tota la ciutat, ara equipats amb sensors per a una gestió del servei de recollida més eficient. Si t’allotges en un apartament turístic i vas a cuinar amb oli, no t’oblides de reciclar-lo!

Ser Smart és molt més que un títol. A València, és una realitat que podràs apreciar i gaudir de mil maneres, vages on vages. T’apuntes?
 
Ser Smart es mucho más que un título. En València, es una realidad que podrás apreciar y disfrutar de mil maneras, vayas donde vayas. ¿Te apuntas?

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Jardines del Turía
Mou-te per València reduint emissions
Atardecer en València
Fes la teua visita més sostenible
Huerta2
València, model de sostenibilitat alimentària