Centre del Carme Cultura Contemporània

Carrer Museu, 2; 46003 - Valencia

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Se amate l’arte, dovete visitare il Centre del Carme Cultura Contemporanea (CCCC).

En aquest museu, trobaràs diversos en un… perquè toquen totes les disciplines artístiques hagudes i per haver: arts visuals, arts escèniques, performance, música, disseny, llibres i un ampli ventall de llenguatges i pràctiques artístiques per a tots els gustos. 


 

Què ofereix el CCCC

El Centre del Carme és un gran contenidor de cultura enfocada a les persones.  Un lloc viu on veuràs tot tipus d'exposicions.  En ell cap absolutament de tot: des d'art urbà fins a un recital d'òpera.   

Fins i tot compta amb una sala permanent centrada en la primera infància, de 0 a 3 anys.  És la sala ‘Espai de Telles’. Si vens a València amb xiquets ni t'ho penses, que els encantarà. 

La seua exploració del món contemporani a través d'una gran varietat de formats i llenguatges ha convertit al CCCC en una de les institucions culturals valencianes millor valorades. 

Si l'haguérem de qualificar amb només un adjectiu, ens decantaríem per eclèctic. 

I és que el caràcter d'aquest edifici és tan variat com els seus usos.  Té una mescla d'estils que formen part de la seua essència i el converteixen en el millor escenari per a les exposicions, concerts i formacions que acull. 

L'edifici, declarat Monument Historicoartístic Nacional l'any 1983, és en si mateix un complex arquitectònic tan assortit com la seua oferta cultural.  Igual et pots passejar per un claustre gòtic com per un altre renaixentista, que conviuen amb restes d'un habitatge islàmic. 

És el que fa tan especial l'ambient del CCCC.  Experimenta’l i ens contes, però abans… 


 

Un poc d'història del CCCC

El Centre del Carme Cultura Contemporània és pur reflex de la història i de la tradició artística de València. 

Porta el nom del seu barri més cool i amb més sabor de la ciutat. 

Està construït sobre l'antic Reial Monestir de la Mare de Déu del Carme de València, fundat l'any 1281, després de la conquesta cristiana.  I així va ser com el barri més autèntic de la ciutat va rebre el seu nom:  Barri del Carme. 

Des de la seua creació a la fi del segle XIII, el monestir ha experimentat el pas de la història amb diverses ampliacions i modificacions que ens van regalar els claustres, el refectori o l'aula capitular. 

El seu ús com a centre destinat a la cultura va vindre ja en el segle XIX, quan es converteix en Museu de Belles Arts i seu de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de les Escoles de Belles Arts i Arts i Oficis.  Cosa que, per cert, el va salvar la vida. 

T'agradarà saber que per les seues aules van passar els millors artistes valencians dels segles XIX i XX. Creadors de la talla de Joaquín Sorolla, Francisco Domingo, Ignacio Pinazo, Manuel Benedito o els germans Benlliure.   

El que és clar és que el Centre del Carme Cultura Contemporània s'ha convertit en un lloc de trobada per a locals i viatgers perquè és el reflex de la transformació del Barri del Carme, el més antic i bohemi de València.  A nosaltres ens encanta; no cal dir-ho.

En els seus carrerons trobaràs galeries d'art, barets i restaurants on sempre passen coses noves. 

Llavors què, t'animes a visitar el CCCC i fer una volta per a assaborir tot el que ofereix el barri? 

Detalls

  • Horaris
  • Dies de tancament: Dilluns
  • Informació dels horaris

    Dilluns: Tancat

    De dimarts a diumenge: de 11:00 a 21:00 hores

  • Preu

    Entrada gratuïta

AGENDA

COM ARRIBAR

Calle Museo, 2, 46003, Valencia, España

Obtenir ruta