Skip to main content

Centre del Carme Cultura Contemporània

Museo, 2; 46003 - Valencia

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Serveis

  • WC
  • Taquilles

Informació d'interés

El Centre del Carme ocupa l’antic monestir reial de la Mare de Déu del Carme de València, erigit el 1281, després de la conquesta cristiana, fora de les muralles àrabs i que va donar nom al barri del Carme on es troba.
Des de la seua fundació, al final del segle XIII, ha experimentat nombroses ampliacions i modificacions, com reflecteix la seua complexitat arquitectònica. Testimonis de l’edifici gòtic original, construït al llarg del segle XIV i al principi del segle XV, són el claustre gòtic, d’herència cistercenca, l’aula capitular, el refectori i l’antic dormitori dels monjos.
Fruit de la important ampliació que es va realitzar en el segle XVI són el claustre renaixentista de capitells toscans i el sobreclaustre també renaixentista.
Ja en el segle XIX, i a conseqüència de la desamortització eclesiàstica, el monestir se separa de l’església adjacent i es converteix en museu de belles arts i seu de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de les escoles de Belles Arts i d’Arts i Oficis. Aquesta nova funció el va salvar de ser derruït, com va succeir amb altres conjunts monacals valencians. Per les seues aules van passar els millors artistes valencians dels segles XIX i XX, com Francesc Domingo, Ignasi Pinazo, Joaquim Sorolla, Manuel Benedito, els Benlliure i molts altres. D’aquest passat com a museu prové l’última ampliació, la Sala Ferreres, de vocabulari classicista, que evoca les galeries del Museu del Prado.
L’edifici va ser declarat monument historicoartístic nacional el 1983 i després de la seua rehabilitació, iniciada el 1989 i conclosa parcialment el 2011, la Generalitat valenciana l’ha convertit en seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Actualment és un centre de cultura contemporània que dóna cabuda a un ampli ventall de llenguatges i pràctiques artístiques, convertit en un gran contenidor de cultura viva recuperat per a la ciutadania.

Obtenir ruta

Subscriu-te al nostre Blog!

No et perdes els millors plans per a gaudir a València!

Subscriu-te