Museu de la Seda

Hospital, 7; 46001 - Valencia

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Descobreix la rica història sedera que va viure València durant tres segles

El Museu de la Seda de València ocupa la que va ser la seu del Col·legi de l'Art Major de la Seda des del segle XV, en un edifici que entremescla els estils gòtic i barroc. La seua rehabilitació, impulsada per la Fundació Hortensia Herrera, ha permés rescatar una part de la història de la ciutat i redescobrir el llegat que la indústria sedera va deixar a València. Com a edifici, el Museu de la Seda invita a visitar tres sales principals d'enorme interés.

La primera, la Sala de la Fama, l'estància principal del col·legi i on es reunien els màxims dirigents de la institució. El fresc del sostre de José Vergara i el sòl de ceràmica valenciana del segle XVIII són els seus principals atractius. En segon lloc, la capella, decorada amb paviment de taulellets blancs i verds que creen un espectacular efecte òptic. I finalment, l'arxiu històric, amb innumerables documents que guarden la història del gremi. Però a més, la visita al museu permet conéixer com la seda va arribar a València, la importància d'aquest comerç durant més de tres segles i l'herència que encara hui en dia pot veure's en els trages típics de les festes valencianes.

Telers antics en funcionament, la típica andana on es criaven els cucs de seda, ferramentes de treball, mostres de teixits de seda, trages antics, documents històrics…un valuós patrimoni que endinsa al visitant en la rica història sedera que va viure València durant tres segles. La visita al Museu pot completar-se amb l'entrada a la tenda Espai Seda, amb interessants souvenirs realitzats en seda, com a mocadors, carteres, corbates, jocs infantils, bosses de mà, joies….El museu té a més a més un restaurant.

Detalls

 • Horaris
 • Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte: 10:00 to 19:00
 • Diumenge: 10:00 to 14:30
 • Dies de tancament: Dilluns
 • Preu

  General: 7 euros - Reduïda: 6 euros (tarifa per a: València Tourist Card, estudiants, carnet jove, pensionistes, família nombrosa, persones amb discapacitat, i desocupats. Imprescindible mostrar acreditació en cada cas)  - Gratis: xiquets fins a 12 anys, guies habilitats de turisme i docents amb el seu grups.

 • VTC descompte Descompte especial
 • Informació d'interés

  Entrada amb tarifa reduïda amb Valencia Tourist Card

 • Segle XV

COM ARRIBAR

Carrer de l'Hospital, 7, 46001 València, España

Obtenir ruta