Rutes per València amb xiquets

Si vens a València amb xiquets i vas un poc perdut, et portem dos propostes de ruta per a fer amb ells. Dos itineraris plens de llocs en els quals poden comportar-se com a xiquets i els adults relaxar-se.


I és que València és una ciutat que ho té tot per a recórrer-la junts:

Les distàncies

Les distàncies entre els punts d'interés són raonablement curtes. I, per si no fos prou, és totalment plana. 

Les seues activitats

Té activitats per a tots els gustos: per als més esportistes i també per als més culturals. 

El seu clima

El seu clima és suau durant tot l'any i té platges quasi salvatges a un tir de pedra de la ciutat. 

Per això les rutes urbanes que et proposem es poden fer a peu o amb bici, depén del temps i les preferències que tingueu. I quasi de principi a fi es poden recórrer pel llit del riu Túria i anar pujant a la “superfície” en cada parada. 

 


La ruta perfecta per a conéixer València amb xiquets

Els dos itineraris estan pensats perquè els pugueu fer en un dia si voleu. Si és el vostre cas, el millor és recórrer-la amb bicicleta, clar. A peu seria massa per als xicotets en una sola jornada. 

Tingueu el temps que tingueu, és possible començar-les pel punt 1 i seguir fins al final o a l'inrevés, que l'ordre dels factors no altera el producte.  

Igualment, si us abelleix mesclar parades de la Ruta 1 amb altres de la Ruta 2, doncs endavant; les combinacions són infinites, encara que ací us plantegem dos en les quals hi ha un poc de tot i que es poden acabar en un dia ben aprofitat. 

I si busqueu platja, a més de les urbanes, a menys de 10 quilòmetres de la ciutat en teniu diverses que us expliquem més a baix. 

Ací van les propostes amb les seues parades de nord a sud perquè aprofiteu el temps al màxim.

RUTA 1

 1. Bioparc
 2. Parc de Capçalera
 3. Jardins del Túria
 4. Jardí Botànic
 5. Jardins de Monfort
 6. Oceanogràfic
 7. Passeig Marítim
 8. Platja de la Malva-rosa

RUTA 2

 1. Parc Central 
 2. Museu L'Iber de soldadets de plom
 3. Jardins del Túria
 4. Jardins del Real
 5. Museu Faller
 6. Oceanogràfic 
 7. Passeig Marítim
 8. Platja del Cabanyal

Les parades de cada ruta

Perquè sapieu què us trobareu en cadascun d'aquests llocs de la ciutat i pugueu confeccionar la vostra ruta perfecta, ací va un aperitiu de cada parada: 

Un trosset d'Àfrica a València on aprendre com són els animals, la vegetació i els paisatges més destacats dels hàbitats del continent veí: la sabana, els boscos d'Àfrica equatorial i Madagascar i els aiguamolls.
Veure més Link
Un parc metropolità de… 168.000 m²! Un espai verd en plena ciutat amb pujols, flora mediterrània en abundància i un llac navegable. Ideal per a jugar, fer un pícnic o agafar una barqueta amb forma d'ànec per a solcar el llac.
Veure més Link
Un parc metropolità de… 168.000 m²! Un espai verd en plena ciutat amb pujols, flora mediterrània en abundància i un llac navegable. Ideal per a jugar, fer un pícnic o agafar una barqueta amb forma d'ànec per a solcar el llac.
Veure més Link
Aquest jardí és un museu amb molta vida. Un espai per conéixer espècies i arbres de tot el món ordenats en col·leccions monogràfiques; el lloc perfecte per a aprendre sobre les seues adaptacions al medi ambient i la seua utilitat per als éssers humans.
Veure més Link
Un gran parc urbà de 10 hectàrees en el pur centre de la ciutat. Pegat a l'Estació del Nord, és perfecte per a anar en família i amb mascota perquè, a més de moltíssimes zones verdes, rocòdrom i tobogans, té una zona delimitada per a gossos amb jocs per a ells.
Veure més Link
Situat en ple barri del Carme, guarda més de 95.000 soldadets de plom muntats en maquetes d'allò més realistes. A més d'una lliçó gràfica d'història, podreu admirar el palau d'estil gòtic on està.
Veure més Link
Aquest acurat megajardí, és el més emblemàtic de la ciutat. En ell podreu veure escultures de diferents èpoques i estils. Els tobogans, els gronxadors i, fins i tot un circuit senyalitzat on aprendre a circular, faran que no es vulguen marxar d'allí.
Veure més Link
Aquest xicotet recés de pau situat al cor de la ciutat sembla eixit d'un conte: un palauet amb dos jardins privats plens de bardisses tallades amb cura, estanys, estàtues, senders i encantadors racons d'allò més instagrameables.
Veure més Link
Les Falles són les festes valencianes per excel·lència. Reconegudes internacionalment per l'art dels monuments que es cremen cada any, en aquest museu podeu veure una representació dels famosos “ninots”; una mostra de figures que s'han salvat de la foguera.
Veure més Link
El major aquari d'Europa: 500 espècies marines representades per la barbaritat de 45.000 exemplars dels ecosistemes més importants de cadascun dels mars i oceans de la Terra. Un autèntic homenatge a la vida marina, amb delfinari amb exhibicions bioeducatives diàries.
Veure més Link
Benvinguts a aquest balcó a la mar, en el qual podeu fer de tot: patinar, volar una cometa, menjar o prendre un esmorzar en algun dels seus nombrosos restaurants de tots els estils gastronòmics.
Veure més Link
La conformen tres platges: la del Cabanyal, la de la Malva-rosa i la de la Patacona i disposen de tots els serveis que pugues imaginar per a la teua comoditat al llarg de tres quilòmetres i mig d’arena fina.
Veure més Link

La veritat és que podríeu passar el dia sencer en qualsevol d'aquests llocs perquè donen per a molt. Però si esteu a València per temps limitat, feu el recorregut que més us abellisca. I si us queda alguna cosa per veure, ja teniu excusa per a tornar. 

 


La part menys urbana de les rutes: les platges

A més de les dos platges urbanes que incloem en les rutes, a un màxim de 15 quilòmetres de la ciutat tenim altres molt diferents just a l'entorn del Parc Natural de L’Albufera. 

A totes es pot arribar amb bici per a fer una passejada per dunes d'arena blanca, torrar-vos al sol o fer senderisme per boscos al costat de la mar. I, per descomptat, menjar una paella, que per a això és el bressol del nostre plat més famós. 

Ací va una llista amb les platges fora del nucli urbà, a les quals també es pot arribar amb autobús públic (són els grocs!). 

Si viatgeu amb mascota, a Pinedo serà molt benvinguda perquè hi ha un tram reservat per a elles.
Veure més Link
Tranquil·la i poc concorreguda, ofereix el luxe d'un carril bici al costat del Passeig Marítim.
Veure més Link
En ple cor del Parc Natural de la Devesa del Saler i amb dunes naturals.
Veure més Link
Salvatge i plena de vegetació típica mediterrània.
Veure més Link
Just entre l’Albufera i la mar Mediterrània es troba aquesta platja salvatge de 5 km.
Veure més Link
El quasi-llac més gran d'Europa a la vora de la mar: un lloc màgic on fer una passejada amb barca.
Veure més Link

I ací acabem les nostres rutes de llocs que sempre triomfen amb els més xicotets. 

El temps que invertiu en cada lloc ja el deixem a les vostres mans. 

Bon viatge!