Què pots veure en la Capella del Sant Calze

Entra per la Porta dels Ferros de la Catedral i dirigeix-te a la primera capella que trobaràs a la teua dreta. Per a albergar semblant joia, la capella del Sant Calze és una estada sense grans luxes ni estridències, embolicada en seré silenci. Després de l'altar podràs contemplar, en una urna envidrada, aquesta misteriosa peça de valor incalculable per tot el que representa i els mites i llegendes que ha generat al llarg de la Història.

Asseu-te en un dels bancs de la capella i para't a contemplar els detalls. Just de front, abraçant el Sant Calze, veuràs un impressionant retaule d'alabastre realitzat per l'italià Giuliano Poggibonsi, deixeble de Lorenzo Ghiberti, autor de les Portes del Paradís del baptisteri de Florència. És l'antiga porta del cor de la Catedral del segle XV, amb dotze relleus d'escenes de l'Antic i Nou Testament.

Si eleves la vista, descobriràs la volta de creueria nervada en forma d'estrela. En les seues claus estan els dotze Apòstols i en la central, l'escena de la coronació de la Verge en el cel després de l'Asunción.

A la teua esquerra, aqueixes enormes cadenes que pengen del mur, són les que tancaven el port de Marsella i que Alfons V el Magnànim es va portar en 1423 després del seu pas per la ciutat provençal. Sobre els 226 baules, el llenç “Expulsió dels moriscos” de l'artista Vicente López.  I a l'altre costat, el fresc de l'Adoració dels Reis pintat per Nicolás Florentino.

Capilla Santo Cáliz
TOUR DEL GRIAL

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El santo grial
El grial. Com és?
Catedral de Valencia
Les petjades del Sant Greal a València
Adulto
icono adulto o entrada general
A partir de 13 años
Preu
16,00 €

Experticket ticket date

Order