Skip to main content

València serà centre del patrimoni cultural mundial

| 28.05.2021 | 09:29

La ciutat albergarà el pròxim congrés del Consell Internacional de Museus, ICOM-CC, al mes de setembre de 2023

Professionals dels millors museus de tot el món es donaran cita a València al mes de setembre de 2023 per a la celebració del vinté congrés mundial del Consell Internacional de Museus i Comité per a la Conservació, ICOM-CC.  L’elecció de la ciutat per a acollir aquest important esdeveniment reconeix els seus esforços per protegir el patrimoni cultural, així com la seua excel·lent oferta museística, que inclou una gran varietat de galeries d’alta qualitat i de renom nacional i internacional. 

L’ICOM-CC, que se celebra cada tres anys, és l’esdeveniment més important a nivell mundial en l’àmbit del patrimoni cultural. Sota el lema “Cap a un passat sostenible”, la pròxima edició se centrarà en com aconseguir una conservació més eficient i ecològica. Més de 1000 professionals, personal d’investigació, empreses i centres museístics de tot el món es reuniran a València per a debatre aquest i altres reptes per al sector en l’actualitat. 

El Palau de les Arts i la Universitat Politècnica de València seran les seus de l’ICOM-CC 2023. El centre operístic dissenyat per Santiago Calatrava acollirà les sessions plenàries, que reuniran a tots els participants.  Al campus universitari de Vera, d’altra banda, se celebraran les sessions temàtiques, més especialitzades. 

La celebració de la trobada sens dubte posarà el punt de mira en l’oferta museística de la ciutat, que inclou joies com l’IVAM (Institut València d’Art Modern), reconegut com un dels millors exponents d’art contemporani nacional i internacional; el Museu de Belles Arts, la segona major pinacoteca d’Espanya; o el Museu Nacional de Ceràmica al Palau del Marqués de Dos Aigües, recognoscible instantàniament per la seua espectacular façana barroca. Altres museus s’endinsen en aspectes concrets del patrimoni cultural i històric de la ciutat, com el Museu de la Seda o el de les Falles, o sorprenen amb curiositats, com el Museu L’Iber, de soldadets de plom.  I en seus com el Centre del Carme o Bombes Gens Centre d’Art l’oferta va molt més enllà de les seues exposicions d’art, amb activitats culturals i educatives i, fins i tot, un restaurant guardonat amb dues estreles Michelin. 

València és un important centre cultural que bé mereix convertir-se en capital mundial dels museus i el patrimoni cultural per uns dies. 

VEURE TOTS ELS MUSEUS DE VALÈNCIA

Subscriu-te al nostre Blog!

No et perdes els millors plans per a gaudir a València!

Subscriu-te