Catedral de València

Plaza Reina, s/n - 46003 - Valencia, España

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Descobreix el Sant Calze i puja al Micalet

Sabies que el Sant Calze es troba en la Catedral de València? I que també alberga una de les més importants obres pictòriques del primer Renaixement Espanyol? I que en el seu Museu Catedralici pots trobar llenços de Maella o Goya? Una pujada al Miquelet o conéixer la història de la Verge del Bon Part són altres curiositats que no has de perdre't.

Construïda sobre un antic temple romà que va ser posteriorment mesquita, en la Catedral de València predomina l'estil gòtic, encara que conserva nombrosos elements de diferents èpoques, des del romànic fins al barroc. Els treballs de l'actual planta van començar en el segle XIII. Creu llatina, girola i cimborri sobre el creuer. En el segle XV es va construir la Sala Capitular, (hui Capella del Sant Calze), el cimborri, el Miquelet i la porta dels Apòstols. Destaquen també la porta dels Ferros, d'estil barroc, i la del Palau o de la Almoina, romànica.

La Catedral està dedicada des de temps de Jaume I a l'Assumpció de Santa Maria i en ella s'entremescla història i art. Els seus murs i portes protegeixen a més tresors tan valuosos com el Sant Calze. La documentació i estudis arqueològics porten a pensar que el Grial de València és el que va utilitzar Jesús en l'últim sopar. Per aquest motiu els Papes Joan Pau II i Benet XVI empraren aquesta relíquia en la celebració de l'eucaristia en les seues visites a València. És una tassa d'àgata polida d'origen oriental. La tradició conta que, després de l'últim sopar, Sant Pere la va portar a Roma i els Papes que li van succeir la van conservar allí fins a Sant Sixt II. Aquest va enviar la relíquia a Osca i durant la invasió musulmana es va ocultar el calze als Pirineus i va ser Alfons el Magnànim qui va portar el reliquiari real al Palau de València. Hui pot contemplar-se en la Capella del Sant Calze.

Una altra de les joies de la Catedral són els frescos renaixentistes de l'Altar Major de la Catedral de València, que van ser redescoberts fa deu anys en retirar la volta barroca que els cobria. Les pintures van ser encarregades pel cardenal Rodrigo de Borja, futur Papa Alexandre V, als artistes italians Paolo da Sant Leocadio i Francesco Pagano, que van iniciar el treball en 1476. 200 anys més tard van ser tapades en la reforma barroca del presbiteri de la Catedral. Representen a dotze àngels tocant instruments musicals de l'època, una de les més importants obres pictòriques del primer Renaixement Espanyol.

També en la Catedral es troba el Museu Catedralici, que exhibeix fins a 90 obres de diferents estils, gòtiques, renaixentistes, manieristes… Entre elles destaquen els llenços de Maella i Goya o les pintures sobre taula de Juan de Juanes.

I per als qui gaudeixen amb les vistes panoràmiques, res millor que la pujada al Micalet. Per a coronar la torre campanar cal pujar 207 escalons, però l'esforç val la pena, ja que són possiblement les millors vistes aèries de la ciutat.

Detalls

 • Horaris
 • Informació dels horaris

  De dilluns a dissabte: de 10:00 a 18:30 h.

  Diumenges i festius: de 14:00 a 18:30 h.

  L'última visita és sempre 45 minuts abans de tancar.

  * Els mesos d’abril, maig i setembre, tanca a les 17:30h. els caps de setmana, amb motiu de la missa de les 18:00 des de l'altar major.

 • Preu

  9€ tarifa general / 6€ tarifa reduïda (pensionistes, discapacitats i xiquets fins a 12 anys)

 • VTC descompte 20% dto València Tourist Card
 • Informació d'interés

  20% descompte amb Valencia Tourist Card.

  Entrada gratuïta solo amb VTC 7 dies. (Miquelet no inclòs)

 • Segle XIII

COM ARRIBAR

Plaza de la Reina, Valencia, España

Obtenir ruta

PROP D'ACÍ

Tribunal de las Aguas
Tribunal de les Aigües
Cripta Arqueológica de la Cárcel de San Vicente Mártir
Cripta arqueológica de la presó de San Vicente Mártir
Lonja Seda
Llotja de la Seda de València. Patrimoni de la Humanitat