Gran Fira de València

Al juliol València es prepara per a viure la seua tradicional Gran Fira de València. Un mes en què la ciutat oferix nombroses activitats i els seus carrers s'omplin de color i ritme amb concerts a l'aire lliure i castells de focs artificials junt al mar. També hi ha temps per a la cultura, una nit amb els museus oberts fins a l'alba i l'espectacular Batalla de Flors, un espectacular colofó a aquests dies en què València vibra a ritme de jazz, pop, rock i olor a pólvora, roses i margarides.

Es va inaugurar el 21 de juliol de 1871, amb una vistosa cavalcada, pavellons i exposicions de plantes i venda de productes en general. Any rere any, allò va portar que, coincidint amb la recol·lecció de les collites, se celebraren eixos dies exposicions de producte i ramat, en un entorn lúdic de balls i vetlades d'oci als pavellons habilitats per a la Fira.

 

ACTIVITATS DE LA GRAN FIRA DE VALÈNCIA

 

Els concerts als Jardins de Vivers

Els jardins de Vivers, es transformen durant la Gran Fira de València en una enorme sala de concerts a l'aire lliure, amb els millors grups del panorama nacional i internacional.

Gran Fira de València

 

PROGRAMA DE CONCERTS


 

Batalla de Flors

En 1891 va quedar establida la Batalla de Flors, que té lloc l'últim diumenge i on es lliura una lluita incruenta entre les senyoretes tripulants de florals carrosses i el públic expectant. Centenars de milers de clavellons solquen els aires durant prop d'una hora, per a deixar al final una bellíssima estora de flors multicolor i impressionant. Un passador d'or molt especial i recomanable per als qui encara no ho han viscut en directe.

Gran Fira de València


Entrada de Moros i Cristians

Als poblats marítims de la ciutat se celebra la festivitat dels Moros i Cristians. Un gran desfilada recorre a la nit els carrers del Cabanyal i la Malva-rosa, el desembarcament al passeig Marítim; i de l'Entrada Mora i Cristiana.

Gran Fira de València


Art i cultura en els barris de la ciutat

Música, teatre, cine, pirotècnia, cavalcades, màgia, espectacles, tallers, ball, sopars, humor, festa, campionats… Omplint els carrers i les places, a la platja i els pobles.

Gran Fira de València

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS


 

La Gran Nit de Juliol

Una altra cita imprescindible de la Fira és la Gran Nit, amb actuacions musicals en diferents punts de la ciutat, degustacions de paella, i possibilitat d'accedir als museus fins a la matinada. La cultura i el sabor envairan els carrers de la ciutat, dins d'un ambient festiu i estiuenc, molt mediterrani.

Gran Fira de València

 

GRAN NIT DE JULIOL


 

Festival de Jazz al Palau de la Música

Coincidint amb la Gran Fira de València, València celebra la primera quinzena de juliol el Festival de Jazz al Palau de la Música amb les seues mítiques jam sessions i un concert gratuït per a obrir el festival als Jardins del Palau.

Gran Fira de València

 

PROGRAMA FESTIVAL


 

Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València"

Durant la segona quinzena se celebra el Certamen Internacional de Bandes de Música, instaurat el 1886. El Palau de la Música és l'escenari de tan singular i prestigiós Certamen.

Gran Fira de València


Castells de focs artificials

Els castells de focs artificials són obligats sent disparats per les millors pirotècnies. Tots els dissabtes del mes de juliol a partir de la mitjanit tindran lloc els espectacles de focs artificials en diferents punts de la ciutat.

Gran Fira de València

 

FOCS DE LA FIRA


 

Corregudes de Bous

Durant la segona quinzena, la Plaça de Bous alberga l’anomenada antigament Fira de Sant Jaume, amb cartells de primera categoria que avalen el gust taurí del valencià.

Programa