Abre un nuevo templo gastronómico en València: el Mercado de la Imprenta

| 09.03.2023 | 08:32

València ja compta amb el primer mercat gastronòmic de gran format de la ciutat, el Mercado de la Imprenta, el nom del qual fa honor a la utilitat per a la qual va ser alçat l’edifici a principis del s. XX.
Una construcció singular que es troba en el cèntric carrer de la Mascota, 17, molt prop del carrer Sant Vicent, de l’estació de l’Ave i a pocs metres de la Plaça d’Espanya.


Un espai gastronòmic, cultural i social 

El Mercat de la Impremta compta amb dos nivells. En el superior s’han situat els llocs de menjar i beguda i, en la planta baixa, han sigut habilitades una barra i zones per a menjar amb nombrosos espais amb taules i cadires.
Dos ambients amb una superfície de 1.800 metres quadrats destinats a degustar i comprar productes gastronòmics i vins de diferents procedències però, sobretot, valencians i de petites empreses que treballen el producte de proximitat.
No falten llocs tradicionals de la terra com vermuteries, arrosseries i especialistes en tapes, però també tenen presència plats internacionals com ara hamburgueses, sushi o pizzes.
A més de l’oferta gastronòmica, el mercat dóna cabuda a una programació cultural que abasta des d’exposicions de diferents arts plàstiques fins al mercat de Nadal o fires de productes gastronòmics.


Un edifici històric 

Aquest complex era l’antiga Impremta Vila i ara ha sigut rehabilitat acuradament per l’estudi d’interiorisme Janfri & Ranchal respectant al màxim l’estil de principis del s. XX amb el qual es va construir. S’han recuperat sòls, baranes i fins i tot la cartelleria, que ha sigut realitzada a mà a imatge i semblança de l’original.
Encara que ha sigut escenari d’alguns rodatges i de Casa Decor fa uns anys, aquesta singular construcció no és massa coneguda per la ciutadania, a la qual ara obri les seues portes per a donar-li una altra vida.


Un concepte d’èxit 

L’antiga impremta reconvertida en mercat gastronòmic comparteix concepte amb el d’altres ciutats com el Mercat de San Miguel de Madrid o la Lonja del Barranco a Sevilla. Llocs de singular arquitectura condicionats per a ús i gaudi de tots els públics.
El nou Mercat de la Impremta romandrà obert de dimecres a divendres de 12.00 h a 00.30 h, de 10.00 h a 00.30 h els dissabtes i els diumenges i, de moment, tancarà els dilluns i dimarts per a descans del personal.