Gorges del Cabriol: un tresor natural per descobrir

El Parc Natural Gorges del Cabriol és un dels espais naturals més importants de València per la seua extensió ―31.446 hectàrees―, flora, fauna, valor geològic i també econòmic, ja que és una zona on es cultiven vinyes que s’utilitzen en l’elaboració de vins, sobretot de la varietat boval. 

Amb marca turística pròpia ―Terra Boval― i part de la Reserva de la Biosfera de la UNESCO de la Vall del Cabriol, és un lloc increïble per a fer senderisme, menjar i per a l’observació de les estreles. 

 

Gorges del Cabriol: un tresor natural per descobrir 

Perquè sàpies bé on estan les Gorges del Cabriol, només has de traçar una línia entre els municipis de Villargordo del Cabriel, Venta del Moro i Requena, que tenen com a eix el riu Cabriol. 

Pot ser que hages sentit parlar de les Gorges del Cabriol també a Castella-La Manxa, això és perquè el riu Cabriol és la frontera natural entre la Comunitat Valenciana i la comunitat veïna. I és que el riu fa de línia divisòria entre les dos durant més de 50 quilòmetres. 

Una vegada situat geogràficament, el que t’interessa saber és que el Parc Natural de les Gorges del Cabriol és una de les excursions prop de València que més ofereix per la seua rica orografia. 

Els seus meandres, fonts naturals, ponts i crestes verticals fan que, a més d’oferir senderismes de tot tipus de dificultat i vistes increïbles, siga un lloc perfecte per a fer turisme actiu. 

río Cabriel

 

Gorges del Cabriol: activitats per a tots els gustos

El riu Cabriol deixa al seu pas ganivets, gorges i crestes verticals de pedra molt cridaners.  

Aquestes formacions geològiques, amb la seua biodiversitat, formen uns paisatges preciosos. Per això és més que recomanable que et prengues el teu temps per a gaudir de l’estampa des d’algun dels miradors que hi ha a les Gorges del Cabriol. 

Per exemple, el Mirador de Penyes Blanques des d’on podràs veure la Vall del Cabriol, la impressionant formació calcària dels Ganivets, la Vall de la Fonseca i, ja a l’horitzó, es perd el riu en la zona de les seues gorges. 

Un altre punt més que recomanable és el majestuós Pont de Vadocañas, que divideix les províncies de València i Conca: volant sobre el riu, aquesta gran construcció que té ni més ni menys que 33 metres de llum o de buit, com preferisques dir-ho, té a un costat la Reserva Natural de les Gorges del Cabriol ―pertanyent a Castella-La Manxa― i a l’altre el Parc Natural Gorges del Cabriol ―que pertany a València―. 

Parque Natural Hoces del Cabriel

 

És a dir, que és un balcó privilegiat per a observar la riquesa paisatgística de l’entorn. 

A més de mirar, també pots passar a l’acció a les Gorges del Cabriol, que el riu dóna molt de joc. 

De fet, les aigües del Cabriol són cristal·lines i es caracteritzen per tenir un color blau turquesa, a causa de les zones càrstiques, que el converteixen en un gran riu per a banyar-se. Això sí, l’aigua està fresqueta de veritat. 

Llocs recomanables per a banyar-se són Las Chorreras, los Ojos o la Cascada del Molí de Sant Pere. 

I si et va la marxa, a més de banyar-te en aquestes piscines naturals, també pots practicar rafting, caiac, barranquisme i altres activitats aquàtiques. Hi ha moltes opcions de turisme actiu al voltant del Cabriol. 

Parque Natural Hoces del Cabriel

 

Gorges del Cabriol: rutes de senderisme

Fer senderisme a les Gorges del Cabriol és una delícia. Ací van algunes rutes amb la seua duració i dificultat perquè et pugues organitzar: 

  • Cuchillares de Contreras – Parc Natural de les Gorges del Cabriol: dificultat fàcil, 1:42 h, 3,8 km. 

  • Trinxera de Contreras – Mirador de Penyes Blanques (recorregut circular des de Villargordo del Cabriel): dificultat fàcil, 1:40 h, 6,02 km. 

  • La Noria, Casas de Alcance, Cofrentes i el Riu Cabriol — circular des de Hervideros de Cofrentes: dificultat moderada, 3:50 h, 13,8 km. 

  • Embassament de Contreras – circular des de La Pesquera per la senda del Pajazo: dificultat moderada, 4:56 h, 17,9 km. 

Rutes de senderisme a les Gorges del Cabriol hi ha moltíssimes més, cerca la que més s’adapte al teu grup i a gaudir-la s’ha dit. 

I fins ací les nostres recomanacions per a gaudir del Parc Natural de les Gorges del Cabriol, un paradís natural a un tir de pedra de València. 

COM ARRIBAR

Calle Sindicato Agrícola, 46310, Venta del Moro, Valencia, España

Obtenir ruta

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR

Montañas
Reserves de la Biosfera: paradisos terrenals a tan sols una hora de la ciutat
Sierra Calderona
Parc Natural de la Serra Calderona. Senderisme i naturalesa profunda a 30 km de…
Senderismo
Els pobles més bonics de la província de València