Vive una experiencia de moda en 360º con Clec Festival

Categories: festival urbà.

Pròximament

ÀREA TURÍSTICA: Ciutat de les Arts i Alameda

Clec Fashion Festival torna l’any 2021 com el punt de trobada per als amants de la moda i el disseny. L'Hemisfèric de València serà l'escenari de l'esdeveniment, que es realitza entre el 30 i el 31 d'octubre.

El Clec Fashion Festival comptarà amb prop de 150 professionals de vessants creatius com la fotografia, la bellesa, el cinema, l’art, la música i la gastronomia des de la perspectiva de la sostenibilitat.

Fashion Talks

Els grans mestres de la moda valenciana, com Juan Andrés Mompó, Presen Rodríguez, Enrique Lodares i Amparo Chordá parlaran en una taula redona sobre “Les veritats de la moda”. Una de les fashion talks més commovedores a càrrec dels grans dissenyadors sènior que van alçar el sector durant el segle XX. D'altra banda, el reconegut fotògraf Juan Carlos Vega, amb una àmplia carrera que abasta moda, publicitat, art i filantropia, aterrarà en el CLEC per a realitzar una emblemàtica sessió de fotos tipus retrate amb els dissenyadors sèniors.

Showcookings

El CLEC reunirà els seus xefs més prestigiosos perquè s'encarreguen de despertar els cinc sentits del festival. Bernd Knoller del Riff, Begoña Rodrigo de La Salita, Carito Lourenço de Fierro, Mar Soler de 2 Estaciones, Alberto Lozano Manzano d'Entrevins i Nacho Romero de Kaymus, són alguns dels ja confirmats per a aquesta edició 2021. Un any més, parelles efímeres, formades per dissenyadors i cuiners, s'uniran per a crear plats únics amb inspiració moda. Fet que ja s'ha convertit en un segell de referència del CLEC.

Sostenibilitat

Enguany les sessions de talks seran d'allò més reivindicatives, donant protagonisme a la moda ètica i responsable. Com a novetat, Las Naves, el centre d'innovació social i urbana de València, participaran activament en el festival amb el seu grup de reflexió “Moda + Sostenible” generant un espai de debat sobre les amenaces que suggereix el fast fashion per a la terra.

Els estudiants de les escoles de disseny de la Comunitat Valenciana, com l'Escola d’Art Superior de Disseny (EASD) i Barreira, entre d’altres, tindran l'oportunitat de mostrar les seues col·leccions de roba sostenible en una desfilada col·lectiva.

Desfilades

El CLEC compta amb un Line up d'excepció: Ágatha Ruiz de la Prada, Dolores Cortés, Miquel Suay, Isabel Sanchís i les grans promeses de la moda, com Visori, 404 Studio, Yvan Andreu, Alvaro Mars i Eduardo Navarrete. A més, la gran sorpresa del festival, Custo Dalmau, trepitjarà el CLEC per a compartir la seua última col·lecció primavera-estiu 2022 anomenada "I trust me" presentada a Nova York. Així mateix, els assistents a la desfilada podran veure el fashion film que Custo va llançar en primícia en la setmana de la moda de la Gran Poma.

Cinema i fotografia

Enguany uns dels protagonistes del festival seran els fashion films, encarregats d'encarnar la moda en un nou llenguatge. Un dels millors directors cinematogràfics del panorama actual és el premiat film maker Víctor Claramunt. El valencià que ha sigut guardonat en els 5 millors festivals de fashion films, La Jolla, Berlin FFF, London FFF, ASVOFF i Buenos Aires FF, estarà al CLEC amb la intenció de projectar els seus millors films i compartir la seua experiència amb la resta dels assistents. En aquesta taula redona també estarà una de les persones amb més experiència en el panorama de la comunicació de moda al nostre país, Alex Stil·les, soci fundador de XXL Comunicació i artífex de l'estratègia de comunicació de Custo Barcelona des del naixement de la marca.

Stiles i Victor Claramunt aportaran la seua experiència per a parlar sobre la indústria dels fashion films com a nova eina d'expressió de les marques de moda.

D'altra banda, amb la intenció de rememorar grans moments històrics que ens ha regalat la moda, el prestigiós fotògraf Gerardo Ortíz representarà les imatges més icòniques del fotògraf Peter Lindbergh ja mort. Entre elles, Ortiz recrearà els retrats que Lindbergh va realitzar amb les models més cobejades dels 90, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington i Cindy Crawford. Per a aquesta ocasió, Ortíz fotografiarà a les models valencianes més cobejades dels 90 que van ser la inspiració dels dissenyadors del moment.


 

Premi a Clecsuper star durant la festa Clecfactory

L'esdeveniment acull el concepte The Factory de l'icònic il·lustrador Andy Warhol per a recrear la seua essència a la valenciana. The Factory és el nom que pertany a l'espai en què Andy Warhol va realitzar la majoria de les seues obres. El mític estudi situat a Manhattan va ser escenari de festes excèntriques a les quals assistien celebritats de l'escena bohèmia, com Salvador Dalí o Mick Jagger. D'aquesta bullícia creativa van eixir les Warhol Superstars, artistes designats per part de l'estatunidenc que rebien el seu suport i promoció. D'ací el naixement de la famosa frase de Warhol “En el futur tots tindran els seus 15 minuts de fama mundial”.

Amb motiu del paral·lelisme creatiu i reivindicador que reuneix el CLEC amb la Factory de Warhol, l'esdeveniment designarà com CLEC Super Star a quatre artistes de les categories moda, art, comunicació i emergents per a promocionar la seua trajectòria i la seua labor en el sector. L'esdeveniment pretén decretar aquest reconeixement en les seues futures edicions per a visualitzar i donar suport al talent que dóna sentit al CLEC. Igual que succeïa a la Factory, un grup d'artistes de l'escola de Belles Arts de la UPV projectaran escenes de videoart en la semiesfera i desenvoluparan el projecte 17 no és un número generant serigrafies sobre teixits reciclats. L'Hemisfèric es vestirà dels colors CMYK, cian, magenta, groc i negre que tant representen les impressions de l'artista. A més, el dresscode proposat per als assistents, que podrà trobar-se a la web, anirà també de la mà de l'ambient Factory.

Les entrades per a Clec Festival ja estan a la venda, compra ja les teues!

Podràs seguir tota la programació en directe per escenaris a través del CLEC FASHION TV, canal en streaming del festival, que retransmetrà tota l'experiència en www.clec.fashion.