Ruta dels Arbres Monumentals de València

Et proposem una forma molt original i ecològica de visitar València. Es tracta de recórrer diverses zones de la ciutat a través dels seus arbres més curiosos. Arbres que per la seua grandària, forma, edat, raresa, origen biològic, bellesa o per ser protagonistes de mites o tradicions han sigut catalogats i protegits com a arbres monumentals o singulars. Alça la vista i prepara’t per a cinc rutes que et faran viatjar per tot el món. Exemplars mil·lenaris, amb fruits curatius o d’ús culinari... ni t’imagines tot el que descobriràs!

 

Les cinc rutes dels arbres de València

 

Ruta: Testimonis de la història 

Agafa la bici i prepara’t per a conéixer uns quants arbres singulars de la ciutat. Aprofita el recorregut de l’anell ciclista i acomoda’t per a aprendre moltes curiositats envoltant el centre històric i descobrint els arbres que han sigut testimonis de la història de València. Segur que alguna vegada t’has pres una til·la, però, saps d’on ix? I sabies que amb les fulles d’algunes palmeres es feien graneres? O que alguns ficus tenen la seua escorça grisa i no marró? Aprén això i molt més en aquesta primera ruta.

 

Ruta: La volta al món 

Des de l’Índia, Mèxic o Austràlia van arribar moltes espècies per a quedar-se a València. Sense necessitat de fer la maleta, ara pots veure els arbres més exòtics de tot el planeta en un còmode passeig de mitja horeta pels Jardins del Real (o Jardins de Vivers). No et perdes el medicinal ginkgo biloba, el llorer indi, palmeres amb dàtils dolços o el curiós arbre botella. Aprofita la teua visita per a conéixer les restes de l’antic Palau del Real o el Museu de Ciències Naturals, situats als jardins.

 

Ruta: Un viatge pel Mediterrani 

Segueix de viatge, aquesta vegada per tot el Mediterrani, i descobreix l’arbre més antic de totes les rutes: una olivera de 400 anys. Passeja pel Parc de la Rambleta i contempla la morera, l’aliment favorit dels cucs de seda o l’araar, la resina del qual s’utilitzava a Egipte per a embalsamar. Fes una ullada a la programació cultural de la Rambleta i aprofita la teua visita per a quedar-te per la zona i gaudir d’alguns dels seus espectacles.

 

Ruta: Un passeig per l’Albereda 

Des de la Plaça de Saragossa parteix aquesta ruta que recorre tot el Passeig de l’Albereda i inclou un dels jardins que són encara un tresor per descobrir a la ciutat: els Jardins de Montfort. En aquest itinerari abunden les figueres australianes, que poden arribar fins als 60 metres d’altura, però també podràs veure una parella de les conegudes amb el nom de fals pebrer, amb unes boletes roges xicotetes com a fruit que es van utilitzar com a succedani del pebre i que en l’actualitat tenen un ús medicinal. En aquest recorregut també trobaràs exemplars de palmera de Califòrnia, alzina o jacaranda que, en època de floració, plena de flors morades la ciutat.

 

Ruta: Més enllà de les mars. Els Indians

A la fi del segle XIX, les colònies americanes a l’altre costat de l’Atlàntic oferien una oportunitat d’una nova vida per a molts europeus, coneguts després com a “indians”. Alguns van tornar al seu país natal i van portar amb ells espècies exòtiques que es van quedar per sempre, també a València. Aquesta última ruta ens porta des del Jardí d’Aiora fins a les Antigues Drassanes pròximes a la Marina de València, per a descobrir en el nostre camí exemplars d’araucària sud-americana, palmeres californianes o l’ombú, conegut com “l’arbre patri” dels argentins.


 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Jardín del Turia
València Verda
Playa el saler albufera
Ruta platges de València
Jardines del Turia
Ruta En Bici