Museu de Prehistòria de València

Edificio de La Beneficencia. C/ Corona, 36. 46003 - València

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Museu de Prehistòria de València

Aquest museu és un dels més complets i de més prestigi d'Espanya. Recull els vestigis de la presència dels éssers humans a València i l'actual territori de la Comunitat Valenciana des de fa huit mil·lennis. 

La col·lecció permanent inclou les sales dedicades al paleolític, amb les primeres restes humanes fòssils de la Cova del Bolomor o les plaquetes gravades de la Cova del Parpalló, i al neolític, amb l'excepcional col·lecció de gots amb decoració cardial de la Cova de l'Or de Beniarrés, i a l'Edat dels Metalls. 

També s'exhibeixen els materials corresponents a la cultura ibèrica, destacant el famós conjunt de gots pintats amb decoració figurada de Sant Miquel de Llíria, el Guerrer de Moixent o els ploms escrits ibèrics, i els objectes procedents del món romà, com el mosaic de Font de Mussa o l'Apol·lo de Pinedo. 

Destaquen les sales dedicades a la història dels diners al llarg de la història i els continents, en les quals es mostren des de com es fabricaven monedes antigament a alguns exemples dels tresors numismàtics rescatats per arqueòlegs i particulars. 

Són molt recomanables les visites comentades que organitza el museu a les excavacions arqueològiques a la província que coordina, com la de la Bastida de Les Alcusses (Moixent) i El Puntal dels Llops (Olocau). 

Comparteix seu, La Beneficència, amb L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia, que també mereix una visita. 

Detalls

 • Horaris
 • Dies de tancament: Dilluns
 • Informació dels horaris

  De dimarts a diumenge de 10:00 a 20:00 hores.
  Horari de les visites guiades, representacions i tallers a consultar

 • Preu

  Gratis

 • Informació d'interés

  Visites comentades a jaciments arqueològics: (de dimecres a diumenge) Bastida de les Alcusses (687 836 545 o 687 836 717); Puntals dels Llops (672 794 404 o puntal.llops@olocau.es) 
  Visites comentades al Museu: dimarts a divendres: 10.00 a 14.00 h // dimarts: 16:00 a 18:00 h // 963 883 579 o servici.visites@dival.es

 • Segle XIX

COM ARRIBAR

Calle Corona, 36, 46003, Valencia, España

Obtenir ruta

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Museu Valencià d'Etnologia. Centre Cultural La Beneficencia.
L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia
Centre del Carme Cultura Contemporánea
Centre del Carme Cultura Contemporània
Almoina
Museu Arqueològic de L'Almoina