Red de autobusos urbans en València EMT

PUJA AL BUS

L'autobús és el transport més adequat per a recórrer mitges i llargues distàncies, incloent pobles i pedanies, alhora que es disfruta del paisatge. València compta amb una xarxa d'autobusos urbans (EMT) i de perifèria (Metrobús) molt completa i amb alta freqüència.

  • Horaris. De les 4 fins a les 22:30 hores. A partir d'ací comença el servici nocturn, que acaba a les 2 hores entre setmana i a les 3:30 en cap de setmana.
  • Abonaments. Els valencians solen moure's amb una targeta Suma a la que van incorporant recàrrecs. Per al turista, el més atractiu és la València Tourist Card d'ús personal. Inclou viatges il·limitats durant 24 hores (15 euros), 48 hores (20 euros) o 72 hores (25 euros) amb transbords incorporats.
  • On els compre? La targeta es ven en la xarxa de Tourist Info (Carrer de la Pau, Ajuntament, Joaquín Sorolla i aeroport) , en quioscos autoritzats i a través d'Internet (www.valenciatouristcard.com).
  • Un consell... Descarrega l'aplicació d'EMT, vàlida per a iOS i Android. Inclou informació de bus, metro, tramvia i bici. Permet conéixer quan arriba l'autobús a una parada, calcular rutes i guardar favorits.

Si es desitja realitzar un itinerari pels principals monuments, també hi ha un servici d'autobús turístic. Hi ha un recorregut històric, un altre per la zona marítima i inclús és possible visitar el Parc Natural de l'Albufera. Amb les modalitats de bitllet de 24 o 48 hores, es pot pujar i baixar sempre que es desitge.

 

COM ARRIBAR Al PARC NATURAL DE L’ALBUFERA 

Podrà fer-lo amb les línies 25, 24 dels autobusos urbans de l’EMT. Aquestes línies porten al Palmar i El Perellonet des del centre de València, en menys d’una hora i per només 1,50 € el trajecte. Pot baixar en les parades d’Embarcador o El Palmar i gaudir d’un passeig amb barca tradicional pel llac de l’Albufera.  

Altra manera de gaudir del passeig al Parc Natural de l’Albufera és en l’Albufera Bus Turístic. En aquest autobús, gaudiràs d’una visita d’allò més completa al Parc Natural de l’Albufera descobrint els ecosistemes dels arrossars. A més, aquesta visita inclou un passeig amb barca. 

  

Accessibilitat xarxa d’autobusos urbà EMT 

La flota està integrada per 480 autobusos de PIS BAIX, dels quals 425 incorporen un sistema d’escora i rampa automàtica per a facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. Els 40 últims autobusos adquirits disposen d’un sistema amb doble rampa (automàtica i manual) per a assegurar la seua fiabilitat. Cadascun d’aquests autobusos, que estan distribuïts per totes les línies d’EMT, disposen d’una plataforma amb cinturons de seguretat reservada per a 1 o 2 cadires de rodes, que està situada en la part central de l’autobús. 

 

Servei especial adaptat 

El servei especial "PORTA A PORTA" és un servei exclusiu per a persones amb diversitat funcional, que se sol·licita mitjançant trucada telefònica al +34 963 158 525 en dies laborables de 8.00 a 13.00 hores. Se sol·licita amb dos dies hàbils d’antelació i ha de ser confirmat un dia hàbil abans de la seua prestació. 

MÉS INFORMACIÓ 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Estación metro alameda
Metro València
plano de valencia
Guies turístiques i plànol de València