Pictogrames turístics per a persones amb dèficit cognitiu

Amb l’objectiu de continuar millorant constantment l'atenció al visitant i fer de l'accessibilitat universal un dels distintius de València, avancem un pas més acostant l'oferta turística a persones amb dificultats de comunicació o llenguatge, pròpies del trastorn d'espectre autista (TEA).

 

Més de 60 pictogrames diferents per a ajudar a identificar els principals atractius i serveis turístics 

Mapa Pictogramas autismo
Punxa en el mapa per descarregar-lo

 

 

Ens hem aliat amb tots uns experts, com és l'associació Arasaac, que ja va tenir la genial idea de crear pictogrames comprensibles per a aquest tipus de discapacitat i ens hem deixat guiar per l’experiència de la Asociación Valenciana de padres de personas con autismo. Entre tots hem completat i situat en el mapa de la ciutat símbols que estan inundant València de cartelleria inclusiva. Oficines de turisme, jardins, museus, teatres, platges, hotels, restaurants…tots tenen el seu propi pictograma per a fer accessible qualsevol localització o recurs de manera senzilla.

 

Nova eina per a preparar un viatge a València

pictogramas autismo

Els nous pictogrames representen una nova eina per a preparar un viatge a València, amb una gran utilitat per a dos col·lectius:

  1. Les famílies amb persones amb autisme ja poden preparar el seu viatge a València, descobrir tot el que podran veure i visitar abans de partir i donar l'opció de triar l'itinerari entre tots, perquè el contingut estarà adaptat. Es converteix també en una opció molt didàctica i divertida per a famílies amb xiquets per a descobrir una ciutat sense límits i jugar a endevinar el significat dels símbols.
  2. El sector turístic compta amb una eina més per a fer més accessible el seu negoci o servei. Els pictogrames poden descarregar-se de manera lliure i gratuïta des d’ací per a ser usats com a senyalística en l'entrada d'un establiment, en les comunicacions amb els clients, en la web, en perfils de xarxes socials o qualsevol altre suport. Hi ha huit categories diferents:
  • Compres: agència de viatges, artesania, joieria, mercat, òptica, botiga d'alimentació, botiga de roba i botiga de souvenirs. 
  • Allotjament: apartament turístic, hostal, hotel, pensió i alberg de joventut.
  • Hostaleria: bar, cafeteria, restaurant i servei de menjars. 
  • Museus i monuments: Bioparc, Ciutat de les Arts i les Ciències, fundació, entitat cultural, jardí, monument, museu, Museu d'Art, Museu de Ciències Naturals, Museu d'Història, Museu Faller, Museu Taurí, Museu de les Ciències, parc i sala d'exposició.
  • Oci: arts escèniques, casino, cinema, concert, discoteca, sala de joc, teatre i terrassa-bar.
  • Salut i bellesa: centre dermatològic, centre estètic, institut de medicina reproductiva, salut i bellesa (tres opcions diferents) i spa.
  • Transport i mobilitat: autobús per a excursions, barca, vaixell, bus públic, bus turístic, catamarà, metre, taxi i tren.
  • Visites i activitats turístiques: lloguer de bicicletes, empresa de gestió cultural, impremta, organitzador d'esdeveniments, passeig amb barca, publicitat, servei d'hostesses, serveis esportius, tax free, traducció, visites guiades amb bici i visites guiades a peu.

 

Les oficines de turisme, més visibles i audibles

Les oficines de turisme tenen el seu propi pictograma, també traduït a Braille, i algunes disposen d'un sistema d'alarma per a persones amb dèficit auditiu, en un esforç per oferir una experiència més còmoda i comprensible a qualsevol viatger.

Els informadors turístics disposaran en breu de màscares transparents que, complint igualment les mesures sanitàries, permetran que les persones amb dèficit auditiu puguen llegir els llavis.

Oficina Ayuntamiento

 

Més de 60 pictogrames que acosten l'oferta turística de València a persones amb dèficit cognitiu o autisme.

Descarrega-te'ls gratis ací