Visit València s’adhereix a la Declaració de Glasgow per a l’acció climàtica en el turisme

| 11.11.2021 | 16:38

La ciutat reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat

La sostenibilitat és un dels pilars de l’estratègia turística de la ciutat de València. Per això, la fundació Visit València no ha dubtat a signar la Declaració de Glasgow per a l’Acció Climàtica en el Turisme presentada en el marc de la cimera del Canvi Climàtic COP26 celebrada el mes de novembre passat. Es tracta d’un document que recull el compromís de governs, destinacions i empreses del sector turístic per a reduir les emissions de carboni a la meitat l’any 2030 i aconseguir l’objectiu de zero emissions netes a tot tardar l’any 2050.

La Declaració de Glasgow reconeix l’emergència climàtica i la necessitat d’una resposta coherent per part del sector turístic i recomana cinc línies d’acció fonamentals a seguir. Amb aquesta declaració, la indústria del turisme s’alinea amb el compromís global per a reduir les emissions de gasos nocius per al medi ambient i limitar el calfament del planeta a 1,5 ⁰C per damunt dels nivells preindustrials, d’ací a l’any 2100.

Com a entitat signant, Visit València es compromet a donar suport a aquest esforç global per a combatre el canvi climàtic i a implementar un pla d’acció en un termini de dotze mesos, d’acord amb les línies recomanades:

  • Mesurament de la petjada de carboni de l’activitat turística, cosa en la qual València és ja pionera.
  • Descarbonització del turisme, reduint i compensant les emissions en transport, allotjament, infraestructura, hostaleria i altres activitats turístiques.
  • Regeneració i protecció d’ecosistemes per a salvaguardar la biodiversitat i garantir un subministrament segur d’aigua i aliments.
  • Col·laboració amb tots els actors del sector, tant públics com privats, compartint solucions i coordinant accions en la mesura possible.
  • Finançament de programes de formació i investigació, entre d’altres, amb la finalitat de garantir els recursos i la capacitat suficients per a aconseguir els objectius establits.

La implementació d’aquest pla d’acció climàtica suposa la continuació i l’accelerament d’iniciatives que ja es duen a terme a València per a minimitzar l’impacte mediambiental del turisme. Se suma a més al programa d’activitats previst amb motiu de l’elecció de València com a Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022, que posarà a la ciutat en el punt de mira global i ajudarà a promocionar la pràctica d’un turisme més responsable.

Visit València presentarà un informe anual amb els resultats de totes les accions executades. A més, es compromet a difondre informació i compartir bones pràctiques amb altres agents del sector turístic, animant a més empreses a unir-se a la Declaració de Glasgow com a via d’actuació davant del desafiament climàtic.