València serà seu de la fase de grups de la Copa Davis al mes de setembre

| 20.04.2022 | 10:24

Acollirà l’eliminatòria d’Espanya, el Canadà, Sèrbia i República de Corea del 14 al 18 de setembre. Les altres ciutats que albergaran la fase de grups del torneig són Bolonya, Glasgow i Hamburg. La final es disputarà a Màlaga.


El principal campionat mundial de tennis masculí per equips, la centenària Copa Davis, comptarà amb València com una de les quatre seus de la fase de grups en la qual competeixen 16 països. L’eliminatòria que acollirà València serà la del Grup B, en la qual es mesuraran els equips d’Espanya, el Canadà, Sèrbia i República de Corea. El torneig se celebrarà del 14 al 18 de setembre al Pavelló de la Font de Sant Lluís, un espai que compta amb un aforament aproximat de 8.500 localitats. Les altres seus d’aquesta etapa seran Bolonya (Itàlia), Glasgow (Escòcia) i Hamburg (Alemanya). 


Aquest acord és per a un període de cinc anys, fins a 2026. A més, preveu que València aculla a la selecció espanyola, integrada, entre altres, per Rafa Nadal i Carlos Alcaraz. Aquest conjunt s’enfrontarà a altres tres equips amb els quals pugnarà per les dues places existents per arribar a la final de la Davis, que es disputarà a Màlaga del 21 al 27 de novembre.


L’arribada de la competició de la mítica ensaladera de plata, en la qual Espanya ha inscrit ja sis vegades el seu nom com a país campió, portarà fins a València el millor tennis del món. La capital del Túria sempre ha estat lligada a la celebració del principal esdeveniment masculí per equips nacionals. Fins a cinc ocasions va albergar l’antic sistema d’eliminatòries. La primera vegada va ser l’any 1968 i un any més tard va tornar la Davis. Després va haver d’esperar fins als anys 1980 i 2003. 


L’última vegada que València es va convertir en seu va ser fa quatre anys. En aquella ocasió, i amb gran èxit esportiu i de públic, Espanya va eliminar a Alemanya en la pista habilitada a la Plaça de Bous. Per al mes de setembre vinent es busca un nou recinte que permeta congregar al major número de públic assistent possible i potenciar la repercussió mediàtica de la competició.